Ezber bozulunca

BAZEN kazanırken pek de hak edecek bir oyun ortaya koymazsınız ve “Skor sizi aldatmasın” dersiniz.

Haberin Devamı

Dün Beşiktaş, soyunma odasına 2-0 mağlup girdiğinde de skor aldatıcıydı. Beşiktaş, tek kaleye çevirdiği maçta sadece iki kez gelen Akhisar’a teslim oldu. 

 

Ahmet Cebe attığı topta Beşiktaş defansını hipnotize etti adeta ve Güray da golüyle ayılttı. Golden sonra maç Akhisar sahasında set oyunu şeklinde cereyan etti. Ve özellikle 30’dan sonra beraberlik, hatta galibiyete taşıyacak fırsatlar buldu siyah beyazlılar. Ancak, Quaresma 2 metreden topu dağlara taşlara vurursa demek o gün bahtınız da kapalı.
Nitekim müthiş baskı yediği sırada kontraya çıakan Akhisar, 2. golü buldu. Lakin golü Sami atmadı Tolga bariz bir hata yaparak ikram etti. Güneş, beklentilerin aksine ikinci devreye Töre ile değil, Tosun ile başladı. Akhisar, erken bir golün peşindeki Beşiktaş’ın coşkulu oynamasına müsade etmedi ve ilk devreye göre tempoya ayar vermede daha fazla rol aldı. Evet, Gomez ve Tosun iki fırsatı kullanamadı ama Egelilerin de çok öncesinde bir topu direkte patladı.

Haberin Devamı


GOMEZ DÜŞÜŞTE


Pozisyonları sayarsak Beşiktaş, Akhisar’dan çok üstündü ama aynı ölçüde de verimsizdi. Ortaları isabetsiz, duran topları da etkisiz olan Kartal’ın Sivas ve Skenderbeu maçlarında çok gol kaçırması bir soruna işaret ediyordu ve bu cezasız kalamazdı. İşte o cezayı dün Akhisar kesti. Güneş’in bu sezon çözemediği en büyük sorun geriye düştüğünde maçı çevirmek. İlk golü yediği ve kazandığı bir maç yok. Güneş, buna çare bulamazsa tüm rakipler Akhisar’dan kopya çeker. Yine Güneş, Necip’e endeksli 2. devre hamlesinin de alternatiflerini bulmalı. Dün Necip yoktu ve hocanın değişikliklerinin bir etkisi görülmedi.


Gomez düşüşte, Quaresma istikrarsız, Sosa verimsiz, Töre keyifsiz ve Oğuzhan tek başına çaresiz. Ezber bozuldu, yenilgi kaçınılmaz oldu. Sessiz sedasız iyi bir iş çıkaran Cihat Arslan ve ekibine tebrikler. Zirve yarışına daha çok etki edecektir Akhisar...

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları