Beşiktaş'ın vurduğu gol oldu!

Kenan Başaran yazdı...

Haberin Devamı

Peşinen söyleyeyim: Çok keyifli bir maçtı. Abartmam lazımsa da, Premier Lig tadındaydı. Beşiktaş, rüyasında bile görmeyeceği şekilde 2-0 öne geçti. Ligin ikinci devresinin çarpıcı takımı Rize, oyuna daha atak başlamasına rağmen Beşiktaş, ilk 14 dakikada 2-0’ı buldu. Bir duran top ve bir de Ljajic’in müthiş vuruşu...

Fakat, bu 2-0, dediğim gibi, oyunun gerçeklerini açıklamıyordu. Okan Buruk’un ekibi de bu bilinçle hareket edip, maç 0-0’mış gibi istifini bozmadan yüklendikçe yüklendi. Yüzde 60’a varan topa sahiplik oranı ve 13 şutla bitirdi ilk devreyi Rize. Beşiktaş ise sonuca yönelik istatistiklerde rakibinden daha verimli olduğu için devreyi önde kapattı.

2-0’dan sonra ‘Beşiktaş orta alanı’ diye bir kavram kalmadı. Siyah beyazlılar uzun toplarla çıkarken, tamamlanamayan her hücum çok hızlı bir karşı atak olarak kalesine döndü. Düşünün, ilk 45’te topla en çok buluşan isim Burak Yılmaz’dı! Vedat’ın golü de bu manada hiç sürpriz olmadı. Soyunma odasına 2-2 de girilebilirdi.

Haberin Devamı

Şenol Güneş’in ikinci devreye 4-3-3’lü kurguyu değiştirmesi ve top yapan bir isimle desteklemesi elzemdi. Ama o, Rize’nin devam eden baskısına rağmen inatla bekledi. Şanslı günündeydi zira rakip beraberlik fırsatlarını kullanamazken sahneye ‘golcü’ çıktı: Burak Yılmaz, Gökhan’ın kapattığı köşeden şahane bir
vuruşla farkı yeniden 2’ye çıkardı ve “Burak’ı beğenmiyorum. İyi bir son vuruşçu değil” diyen Ahmet Dursun’a “Pardon?” dedi adeta!

Burak’ın golüne Rize cevap verse de 1 dakika sonra Güven, fişi çekti. Rize, 4-2’den sonra taktiksel disiplinden tamamen koptu. 69’da Burak’ın yerine giren Güven, maçı kopartan isim gibi görünse de esas adam Ljajic’ti. Quaresma’sız Beşiktaş’ta liderliğini ilan etti. VAR arızası da maçın kırılmasında pay sahibiydi. Zira Burak ve Güven’in ilk golünde ofsayt şüphesi vardı.

Beşiktaş, kâğıt üzerinde zor olması beklenen ve 64 dakikası da öyle geçen maçı 7-2 kazandı.Neden? Şundan: Hani, “Vurduğun gol olsun” derler ya, aynen öyle oldu. 11 şutun hepsi kaleyi buldu ve 7’si gol oldu.

Haberin Devamı

Rize ise 19’da 6 isabetten 2 gol çıkardı. Farkın sebi buydu. Yoksa Beşiktaş, oyun olarak Rize’yi ezmedi.

Beşiktaşın vurduğu gol oldu

Yazarın Tüm Yazıları