Beşiktaş, Lyon için kazanmalıydı

BİR lig maçından ziyade sanki bir kupa finali oynandı ilk devre. Oyunu bu formata sokan elbette önde basan ve her siyah beyazlının başında bir oyuncusuyla bitiveren Antalyaspor’du.

Haberin Devamı

Antalya’nın bezdiren konsantrasyonu, Beşiktaş’ın pas başarı yüzdesini kendi standardının altına düşürdü. Bireysel performanslarda Gönül ne kadar iyiydiyse, ileri çaprazındaki Babel de bir o kadar kötüydü. Aboubakar, Olympiakos kırmızısını unutamamış, zira çok dağınıktı. Güneş’in verdiği krediyi ilk 45’te boşa harcadı.

Ama esas sorun, Oğuzhan-Atiba-Talisca arasında kurulamayan ilişkiydi. Oğuzhan, geriden top çıkarmaktan ziyade bir çok pozisyonda sol açıkta boy gösterdi.

Rıza Çalımbay, 2. devreye El Kabir ile başlayıp erken bir hamle ve “Hücum” emriyle, inisiyatifi ele geçirdi.

Şenol Güneş’in ise geçen sezondan bu yana ezberlediğimiz iki seçeneği vardı.

1- Orta alanda oyuncu değişikliği,

2- Çift forvete geçmek. Nitekim Güneş, önce ilk sonra, ikinci şıkkı seçti. Ve fakat Güneş, Aboubakar’ın 4 gün içinde 2. kez atılacağını kestiremedi. İkinci sarı tartışmalı da olsa Kamerunlu şansını çok kötü kullandı.

Haberin Devamı

TRİBÜN

TARAFTAR DEĞİL, SEYİRCİ

 ANTALYA, yeni stadında bir ‘milli taraftar’ yarattı, ancak henüz ‘takım taraftarı’ yaratabilmiş değil. Dün dolu stadın büyük çoğunluğu ‘seyirci’ydi. Ve bu da sanki bu maça özeldi.

 ASIL SORUN 11’E 11’KENDİ

Beşiktaş, 10 kişi kalınca Şenol Güneş için artık tek amaç, 1 puanı kurtarmaktan ibaret oldu. Bunu da başardı. Eksik oynanan Olympiakos maçından sonra eksik oynanan Antalya maçından beraberlik itiraz edilecek  bir sonuç değil. Asıl sıkıntı 11’e 11’ken yaşanan verimsizlikti.

Evet lig için sıkıntı yok, fakat dün akşamki maç en çok Lyon randevularını etkileyecek. Beşiktaş, Başakşehir ile puan farkını açma olanağını kullanabilseydi, Lyon maçlarına zihinsel olarak çok daha iyi hazırlanma şansı bulacaktı.

Ama rahatlama olanağını kullanamadığı gibi üst üste iki maçı 10 kişi tamamlayarak, fiziksel olarak da yıprandı. “Milli ara var” diyeceksiniz ama önemli oyuncuların bir çoğu da milli takımlarda...

MAÇIN HAKEMİ: METE KALKAVAN

Aboubakar’a 2. sarı kartı bence tartışmaya açık. Engelleme eylemi yok, teşebbüsü var.

DEMBA BA... DEMBA BA...

Güneş, Aboubakar’ı sahaya sürerek, doğru bir tercihte bulundu. Zira Aboubakar, Olympiakos maçındaki kırmızısına rağmen son haftalarda formdaydı. Güneş, ona kızıp Beşiktaş’ı cezalandıramazdı. Ne var ki Kamerunlu futbolcu, kendisini bir kez daha oyundan attırarak, hocasını ofsaytta bıraktı. Şayet Demba Ba, oynayabilecek duruma geldiyse, Aboubakar bir süre dinlenebilir.

Haberin Devamı

MAÇIN YILDIZI: MARCELO

Özellikle takım on kişi kaldıktan sonra savunmayı ayakta tutan isimdi. 1 puanda payı büyük.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

RIZA ÇALIMBAY

Geçen sezon Güneş’ten 4 puan aldı. Bu maça özel çalışmış. İlk devre Beşiktaş’ı bozup ikinci devre oyunu tamamen siyah beyazlı alana yığdı. Eto’o’ya rağmen son vuruş sorunu yaşadı.

ŞENOL GÜNEŞ

Yine klasik hamlelerini yaptı. Aboubakar’ın atılması elbette planlarını bozdu. Ancak, dün akşam Aboubakar atılmasaydı da Beşiktaş Antalya’dan en fazla 1 puan alabilecek durumdaydı.

Yazarın Tüm Yazıları