Mucizelere inanınız!

‘Bitti’ denilen anda gelen son salise golü Galatasaray’a derin bir nefes aldırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray zirveyle arasındaki puan farkını makul seviyede tutmak için Karadeniz seferinden 3 puan almak durumundaydı.

8 haftada 8 puan geriye düşmek hâlâ erken sayılan şu dönemde ‘büyük bir felaket’ olmasa da, umut verici de değil.

Umut demişken... Bir maçta umutlanan, iki maçta enseyi karartan Galatasaray taraftarı bu gel-git halinden yorgun düşmüş vaziyete gelmiştir herhalde.

Dün de maça 5’inci dakikada öne geçerek başlayarak yeşeren umutlar 20 dakika içinde 2-1 geriye düşmenin şokuyla yine soluverdi...

Galatasaray yine rotasyon, mecburi değişiklik derken hızını, etkinliğini ve bu sezon elinde beliren en güçlü silah konumundaki baskı özelliğini kaybetmiş bir halde buldu kendini sahada.

Geçen sezonla bu sezonun harmanlanmasından oluşan ‘hibrit’ kadronun ilk yarıda ortaya koyduğu oyun, hepsi başka dilde konuşan 11 oyuncunun sahneye çıktığı bir oyunu veya filmi seyretmeye benziyor.

Haberin Devamı

İkinci yarıya değişikliklerle giren sarı kırmızılılar üst üste net pozisyonlar buldu (48’de Mostafa, 54 ve 60’ta Halil vb.) fakat 5’te bulup 25’te kaybettiği gol için 75’e kadar beklemesi gerekti.

Mostafa Mohamed’in golüyle yeniden maça tutunan, ligde hem puan hem moral olarak büyük anlam ifade edecek galibiyet golünü aramaya çıkan Galatasaray az kalsın beraberliği de kaybediyordu.

ACEMİCE BİREYSEL HATALAR 

Artık sistematik olduğunun düşünmeye başladığım acemice bireysel hatalardan biri sonucu rakibe penaltı ikramında bulundu Galatasaray, fakat rakip ikramı geri çevirdi.

Elektriği yüksek, pozisyonu bol, tam bir ‘vurdi, vurdi, vuruldi’ hikâyesi tadında gelişen maç, iki tarafa da gitti geldi.

Uzatmanın uzatması denebilecek dönemde 10 kişi kalmışken kalesinde üst üste 3 korner savuşturan Galatasaray, son nefeste bir kontratak ile mucize kontenjanından 3 puana ulaştı.

Bu 3 puan, bu “bitti artık bu son derken” gelen son salise golü, Galatasaray’a derin bir nefes, büyük bir moral ve zirveyi daha net görebileceği bir yer olarak da döndü.

Umutlara tutunmak ve “Mucizelere inanınız!” demek maçı özetleyecektir sanırım.

Yazarın Tüm Yazıları