Yeter artık yeter

BAŞLAMA vuruşundan 15 dakika önce aldım Ankara Kızılay’daki patlama haberini...

Haberin Devamı

Gözüm sahada ama aklım hep başka yerde...

 

Yine kaç vatan evladını kaybettik korkusu ve ülkemin içine düştüğü durumun derin kaygısıyla ne yazacağımı düşünüyorum.

 

Yazsam ne olur, yazmasam ne olur...

 

Yazacağım ve şöyle başlayalayacağım, “Yeter artık, yeter. Lanet olsun bu teröre ve destek verenlere.”

 

Kadıköy’de 18 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe’nin, 4 günlük yeni hocasıyla son 6 maçta 1 puan alabilen ve küme düşme korkusu yaşayan Kayseri önünde zorlanmayacağı yolundaydı genel görüşüm.

 

Türkiye Kupası’nda 120 dakikalık mücadele sonrasında Fenerbahçe’ye elenen Kayserispor dün 5 eksikle; Lokomotiv, Beşiktaş ve Braga’yı deviren Fenerbahçe’ye direnebilir miydi?

 

Haberin Devamı

Hayır cevabı herhalde 100’de yüze yakındı.

 

Braga rövanş maçını düşünüp sakat Gökhan Gönül dışında, Topal, Caner ve Van Persie gibi starları yedek sırasında tutan Pereira ön liberoda yine Kadlec’e görev verdi.

 

Portekizli, Kadıköy’de 15. sıradakı Kayseri önünde bile korkusuna itimad ediyor.

 

MAÇIN KIRILMA ANI

 

Kayseri stoperi Mabiala’nın ikinci sarı karttan oyun dışı kaldığı 44. dakika mücadelenin kırılma anıdır. 

 

YA BERABERE BİTSEYDİ

 

TOPAL’ı dinlendirirken bile Ozan Tufan’ı düşünmeyen Pereira, F.Bahçe’yi kazanan bir takım haline dönüştürünce, konuşulacak birçok negatif şey hasır altı ediliyor.

 

Ligin en çok şut atan takımı, kaleye isabet oranında 14. sırada, garip değil mi? Ligin en çok asist yapan ilk 10 oyuncusu arasında 3 Beşiktaşlı varken, hiç F.Bahçeli yok, bu da garip değil mi?

 

Haberin Devamı

F.Bahçe rakip ceza alanı ve çevresinde çok etkili değil, uzaktan şutlar, duran ve ceza alanına geriden şişirilen toplar gol aksiyonlarını oluşturuyor. Atılan goller genelde bireysel yeteneklerle geliyor. Çünkü takım genelde defansif bir anlayış içerisinde...

 

80. dakikada Sinan, kaleci Volkan’dan kurtardığı topu boş kaleye gönderebilseydi ve maç 1-1 bitseydi şu an ne konuşulurdu acaba?

 

MAÇIN ADAMI

 

Kaleci Ahamada, maç boyu 10’un üzerinde kurtarış yaptı. 

 

BU TÜR MAÇLARDA RVP

 

FİZİĞİ, direnciyle hep Fernandao’nun yanında oldum. Ama geldiği günden daha güçlü, daha motive daha zincire halka olan Van Persie dün olduğu gibi F.Bahçe’nin gole en yakın ismi. Daha çok gol atması için F.Bahçe’nin takım halinde topu gol hunisi içine getirmesi lazım. 

 

Haberin Devamı

KAZANMANIN ANLAMINI BİLİYOR

 

F.BAHÇE kazanmanın ne anlama geldiğini Beşiktaş’tan daha iyi biliyor. Maç kazanma becerisini Fenerbahçe’ye Pereira’nın aşıladığı bir gerçek ama öyle risklere açık bir oyun anlayışı var ki; kazanırken sorun yok, puanlar giderse şampiyonluğun gideceği de bir gerçek...  

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları