Sahada 11 kişi varsa eksik yoktur

Mesut Özil’in ağabeyi, İrfan Can’ın babası... Ünlü yıldızları kulüplere tweet’lerle veya demeçlerle bağlayan akrabalar. Doğuştan F.Bahçeli İrfan Can’ın babası, “Oğlum G.Saray’ı istiyor” demiş. Bence de Mesut’un F.Bahçe’ye gelmesinden sonra İrfan Can’ın adresi de gönüllerindeki olur. Onyekuru’nun hanımı İstanbul’da, çocuğu da koleje başladığına göre akraba isimlerinden takımların transfer listelerine gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

Terim, maç öncesi uzun süreli sakatlık ve hastalık yaşayan 10 futbolcusunun takma sıfır katkısının göz ardı edilemeyeceğini söylerken ben onun “Takım sahaya 11 kişi çıkıyorsa eksik değildir” sözlerini hatırlarım. Hatırlarım çünkü Terim’i imparatorluğa götüren yolların taşları bu tür aforizmalarla döşenmiştir. G.Saray, Beşiktaş maçına çıkan kadrodan 6 farklı isimle sahadaydı dün akşam. Ben en çok Etebo’yu merak ettim. Neredeydi bu derbi maçının kilit adamı yapılan, 2.5 ay 11 yüzü görmediği halde Beşiktaş karşısında ‘umut’ olan Etebo? Lig sonuncusu Denizlispor önünde onca eksiğe rağmen neden yedekti anlayamadım gitti.

Keyifleri yerinde, paraları cebinde, Terim’in onlara inancı değil ama ihtiyacı zirvedeyse Belhanda ile Feghouli maç alacak, takımı oynatacak yıldızlar. Akbaba’nın attığı ilk golde Feghouli’nin Belhandra’ya pası ve onun asisti maçı 9. dakikada bitirdi.

Haberin Devamı

BiR FENOMEN: MUSLERA

Hagi, Alex, Şota, Atiba gibi hem kişilikleri hem performanslarıyla kulüp tarihine geçen isimler arasına Muslera da mutlaka katılacak. Yedi ay sonra dün sahalara dönen Uruguaylı kaleci bıraktığı yerden başladı. Kalede kurtarışlarından çok takım ruhuna kattıklarıyla bir lider, bir fenomen o. Luyindama-Marcao stoper ikilisi G.Saray’ın güven veren bölgesi değil. Donk o bölgede kalmalı diğerlerinden biri ona partner olmalı.

Sahada 11 kişi varsa eksik yoktur

Terim Akbaba’yı kazanmalı. İrfan Can gibi Arda benzeri bir orta saha yerine daha zeki, geniş bakabilen, futbol zekası yüksek, defans-ofansf arası hızlı şu anki F.Bahçe Sportif Direktörüne (Belözoğlu) benzeyen bir oyuncu bulmalı ve Taylan’ın yükü azaltılmalı. Onyekuru bittiyse gelsin artık. Diagne ve Falcao’ya bu performansla ne kadar dayanacak Terim? İyi ki Babel var.

Skorun büyümesinde Denizli Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak’ın riskli oyun anlayışı da etkili oldu. Futbolda başarı faktörü gol atmaktır. G.Saray evinde son iki maçta bir düzine gol attı. Ama puanlar atılan gollere değil, alınan maç skorlarına göre veriliyor. G.Saray’ın sahaya çıkan dünkü kadrosu Türkiye Ligi’nin en güçlü kadrolarından biri. G.Saray artık içeride de dışarıda da kazanmaya alışmalı.

Haberin Devamı

 

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" SADECE Misli.com'da! Hemen üye ol...

Yazarın Tüm Yazıları