İki kaleci iki farklı takım

İKİ teknik direktör düşünün...

Haberin Devamı

İkisi de futbolculuğunda kaleciydi.

 

Biri dünyanın en önemli ofansif oyuncularıyla, defansif, sağlamcı, ‘bir at üstüne yat’ felsefesini benimseyen Vitor Pererira.

 

Diğeri Pereira kadar sağlam bir savunmacı, yani golü atan değil attırmayan bir adam Şenol Güneş. O, takımını atak, bol paslı, yardımlaşmalı ve gol odaklı futbol oynamasını istiyor.

 

Hangisinin takımı şampiyon olacak?

 

Cuma akşamı Antalya’daki Fenerbahçe’nin dün akşamki Beşiktaş karşısında şansı bence daha az.

 

Fikret Orman ve yönetimi devre arasında aldığı ve sattığı futbolcularla belki de şampiyonluğu yakaladı.

 

Bu sütunlarda yazdım...

 

Haberin Devamı

‘Bu takımın kaleciye değil stopere ihtiyacı var’ dedim.

 

Ersan’ı 7 milyon Euro’ya satmak ve yarı fiyatına iki stoper almak büyük iş.

 

Tebrikler Orman’a...

 

Alexis ve Marcelo dünkü futbol anlayışlarıyla bu takımın tandemi olur.

 

Bunu Rhodolfo’nun sakatlığında çok daha iyi test edeceğiz.

 

Daha 14. saniyede Larsson’u karşısında gören ve gole izin vermeyen kaleci Tolga, Habibou’nun iki gollük vuruşunu kurtarırken şu mesajı verdi: “Kaleyi bırakmam.”

 

MAÇIN KIRILMA ANI

 

Alperen’in 38’de Gökhan’dan yediği gol Gaziantep’in direncini kırdı. Maça tutunamadılar.

 

AYAĞA PAS ÇOK ÖNEMLİ

 

İNGİLİZ Ken Loach’ın “Looking for Eric” filminde postacı Bishop, Cantona’ya futbol hayatının en önemli anlarını sorar. Cantona, “Bir pastır o an. Çünkü pas ekibin tümünü oyuna dahil eder” der.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın zaman zaman ve özellikle 3. bölgede, ayağa hızlı paslı futbolu dün akşam alkış aldı. Ama daha önemlisi bu takımın her bireyini oyuna kattı.

 

YERLİ KATKISI

 

Beşiktaş, Başakşehir ile beraber şuan Süper Lig’in en iyi takım oyunu oynayan ekibi. Beşiktaş’ın şampiyonluk yolunda en büyük artısı Türkçe konuşan, Türk futbolcular olacak. Gökhan, Oğuzhan, Olcay, İsmail... Müthiş bir özveri ile oynuyor, bsorumluluk alıyor ve yabancı yıldızlardan bir şey beklemiyorlar.

 

“Sosa-Gomez atamazsa biz varız” diyorlar. Beşiktaş’ın dünkü maça gelinceye dek son 6 golünden 5’i yerlilerden, yeni bizden olanlardan glemişti. Dün 15. golüne ulaşan Gomez de Beşiktaş’ın şampiyonluğa giden yoldaki en önemli isimlerinden olacak.

 

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: İSMAİL

 

Uzun bir sakatlıktan sonra 18 Ekim’de aldığı formayı hakettiğini gösteriyor.

 

OĞUZHAN GOL ARAR OLDU

 

SOSA ile Oğuzhan arasındaki alan paylaşımının çözüldüğünü, Sosa’nın biraz daha kenara çıkarak asiste soyunurken Oğuzhan’ın gol hunisine girip işi bitirdiğini dün gece gördük.

 

YENİ STOPERLER İYİ OTURDU

 

RHODOLFO’nun yerine giren Alexis; zeki, çabuk, pas yapan ve orgazinatör ruhlu bir oyuncu görüntüsü verdi. Marcelo da dengeli, ne yaptığını bilen, kontrollü bir yapıda. 

 

Yazarın Tüm Yazıları