Defanstan hücuma böyle geçilir

HAFTA içinde o soğuk ve ağır sahada Molde önündeki Fenerbahçe’nin oyun disiplini ve direncini görünce, “Galiba Dimitri yanılıyor” dedim.

Haberin Devamı

Koyu AEK taraftarı, inanmadığı Pererira’nın Fenerbahçe’de yılbaşını göremeyeceğini iddia ediyordu. 

 

Oysa Portekizli teknik adam her gün takımın üstüne koyarak, fizik-kondisyon sıkıntısını azaltarak ve takımdaşlığı artırarak Fenerbahçe’yi zirveye taşımayı başardı. Son 20 gün içinde kendine gelen bir Van Persie, hücum risklerini alan Topal ve rakip sahada basan bir Fenerbahçe ve de dün akşam çok net iki gol kaçırmasına rağmen Fenerbahçe’nin rakip alandaki hücum organizasyonunun mimarı Diego...


‘Yetenekli futbolcular daha çok aykırı, muhalif ve isyankarlardan çıkar’ derler. Futbol dünyası bu gerçeği pek inkar etmez. Maradona, İbrahimovic, Cantona vs.
Van Persie de böyle biri... Hep ilk 11’de ama Fernandao kuzu, o da hep yedekte. Neyse...

 

Haberin Devamı


GELİŞİM SÜRÜYOR

 


Konya maçından bu yana çok şeyler değişti F.Bahçe’de. Artık taraftarın istediği gibi agresif gol arayan, şut atan, orta alanda basan, rakip kaleye giden bir Fenerbahçe var sahada.
Fenerbahçe:


1-Defans ağırlıklı oyun anlayışını atak bir formata getiren Pereira bir değişim içinde. Bu olumlu...
2-Ama Pereira, Fernandao’yu birinci santrfor olarak tercih etmeli. V.P. markasından korkmamalı. Bu da olumsuz.
3-Topal hem ofans çıkışlarıyla hem de futbol anlaşıyla bir gelişim içinde, bu takdir edilmeli. Olumlu...
4-Diego rakip saha hamlelerindeki en etkili isim. Son vuruşlarında daha etkili olmalı.

 


YAZIK TRABZON’A

 


Yönetim kurulunun yarıya yakını istifa etmiş, Başkan’ın başkanlık döneminde aldığı ceza süresi neredeyse cezasız süreye erişmiş, Güneş’ten Yanal’a, Halilhodzic’den Şota’ya harcamadığı teknik adam kalmamış, transfer ettiği her yabancı futbolcu bavulunu hazırlamış, gitmek üzere Trabzonspor’da... Şamil Ekinci, Salih Erdem, Celal Ataman, Ruhan Öngür, Suha Akçay, Nizamettin Algan ve Faruk Özak gibi Trabzon’u Trabzonspor yapan muhteşem yöneticilerin bırakmasıyla Trabzon’un hangi ellerde olduğunu anlatmaya gerek yok.


Yazık olmuş Trabzon’a...

Haberin Devamı


Bekte Alper gibi çaylakla başlamak, Marin gibi süratli, Cardozo gibi golcü bir oyuncuyu yedekte bırakmak Sadi hocanın kazanmaya geldiği açık göstergesiydi.
Son yıllarda izlediğim en başarılı hakemlerden biri Deniz Bitnel. Bravo Kuddusi Müftüoğlu’na. İnandığında demeyeceksin ‘Fenerbahçe-Galatasaray’, vereceksin böyle genç, istikbal vaat eden hakemlere görevi.

Yazarın Tüm Yazıları