Tam bir deplasman takımı

Galatasaray adına ligin ilk yarısını olabilecek en iyi pozisyonda bitirme adına önemli bir deplasmandı. Önemliydi çünkü, Kayseri’de kaybetmenin, sonraki haftalarda oynanacak Beşiktaş ve Başakşehir deplasmanlarına, dolayısıyla ligdeki sıralamaya ciddi etkisi olurdu.

Haberin Devamı

Elde kalan sağlam oyunculardan sahaya çıkacak olanların hepsi zemindeydi. Fatih hocanın oyuncu seçimi konusunda fazla şansı yoktu ama pek tercih etmediği ve çok nadiren yaptığı sistemle oynayarak dezavantajı azaltma fikrini uyguladı. 3’lü savunma, sakat ve cezalıların çok olduğu, deplasman probleminin tavan yapacağı bir dönemde biraz da mecburi oldu.

İyi tarafı, orta sahada daha kalabalık, önde 2 forvet ile oynamak ve daha üretken olmayı sağladı. Zor tarafı ise, sıkıntılı ve hata yapan defansın 1 az oynamak ve sıfır hata ile oynama mecburiyeti içinde olmasıydı. Feghouli ile avantajlı taraf devreye girdi ve öne geçti Galatasaray. Bu gol aynı zamanda kötü günler geçiren takıma ciddi moral ve motivasyon da kattı.

TAM KONSANTRASYON

Galatasaray’ın oyunu için en doğru tanım, tam bir deplasman takımı gibi oynadığıdır. Tam bir takım savunması, tam konsantrasyon, rakibe verilen az pozisyon, girilen fazlaca pozisyon ve net bir galibiyet. Galatasaray, bu doğru oyunu diğer deplasmanlarda oynarsa zor kaybeder.

Haberin Devamı

CAN SİMİDİ FEGHOULI

Feghouli ilk goldeki ciddi katkısı dışında ilk yarıda takımın en istekli ismiydi. Feghouli’nin bu oyunu çok ihtiyaç olan bir dönemde gelen can simidiydi. Takımın, cezalılılar ve sakatların olduğu zor dönemde gösterdiği reaksiyon ve mücadele gayet iyiydi. Üstüne Onyekuru’nun durdurulması zor performansı da eklenince G.Saray’ın işi kolaylaştı.

FORMA VE ARMANIN FARKINA VARDILAR

Kayseri’deki oyun ikinci yarı özellikle Henry’nin hızını kullanabileceği şekle dönünce, o da fırsatı kaçırmadı ve maçı bitirdi. Fakat, Onyekuru ve Feghouli özelinde takımın genelinde de var olan iyi oyunun birinci derecede sistemden kaynaklandığını düşünmüyorum. Bu, Galatasaray’ın ismi ve armasınının temsil edildiğinin farkına varıldığı bir tepkiydi ve doğru zamanda doğru şekilde verildi. Maçın genelinde tüm takım çok doğru, çok disiplinli, fedakarlık yaparak ve iyi mücadele ederek oynadı. Sanırım herkes, bu şekilde oynansaydı deplasmanlarda bunca kayıp olmazdı diye düşünmüştür. Son dönemde yediği baskıyı kaldıramayan ve oyununda düşüş olan Ömer’in, hem iyi oynaması hem de gol atması sadece kendisi için değil aynı zamanda Galatasaray için de çok pozitif oldu.

Yazarın Tüm Yazıları