Bu maçı hiç unutmayalım

MAÇ bizim adımıza Neymar’ın golüne kadar idare ettiğimiz bir havada geçti ama her an gol yemeyi ve maçtan kopmayı bekler halimiz vardı.

Haberin Devamı

Beni en çok üzen Brezilya’dan 4 gol yememiz değil, oyuncuların kendilerini bu kadar ezdirmeye izin vermiş olması. Avrupa Şampiyonası elemelerinin moral bozukluğu çok belli olsa da milli takım oyuncularımızın dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi ile oynadıklarını bilerek bir reaksiyon göstermesi gerekiyordu. Brezilya bizden elbette ki daha iyi takım ama biz de hiçbir şey yapmayarak, çok erken teslim olarak Sambacıların şov yapmasına izin verdik.
4-0’lık mağlubiyet Kazakistan maçına belki çok etki etmez ama stada gelen taraftarlarımız oyuncularımızın aleyhinde tezahürat yaparak ve onların ağır rencide olmasına sebep olan davranışlarda bulunarak, sıkıntıyı büyüttü. Brezilya Milli Takımı bizim kalibremizin, oyuncularımızın seviyesinin ne olduğunu farklı bir dersle gösterdi. Maçın sonlarında dahi Brezilyalı oyuncular hala gol atmak, hala mücadele etmek için maçın başındaki ciddiyetlerini koruyorlardı.

Haberin Devamı


SİSTEMİ NASIL KONUŞALIM


Milli takımımızla alakalı yakın vadede bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Çünkü oyuncularımız belli, kadromuz belli. Eğer bir değişim yaşanması gerekiyorsa, ki gerekiyor, bunu Fatih Hoca’nın kendisinden başlatıp, sonrasında milli takıma ve ülke futboluna yansıtması lazım. Çünkü bu işi yapması için getirildi ve beklenen o.
Milli takımımızın sistemiyle söylenecek çok bir şey yok çünkü sistemi konuşabilecek kadar bile oynamadık. Şampiyonalara veya kupalara katılmak istiyorsak, nerelere gelmemiz ne seviyelere çıkmamız gerektiğini hatırlamamız için bu maçı hiç unutmamamız lazım.


Yazarın Tüm Yazıları