Paylaş
Galatasaray, alışageldiğimiz şekilde oyunu rakip yarı alana yığan ve yoğun baskıyla başlayan bir görüntü sergiledi. Kayserispor ise bekleyip kazandığı toplarla kontraatak üzerinden pozisyon bulmayı hedefleyen bir anlayışla sahadaydı. Ancak 7. ve 24. dakikalarda Kayserispor savunma oyuncularının yaptığı bireysel hatalar sonucunda gelen gol ve penaltıyla Galatasaray’ın 2-0 öne geçmesi, maçın seyrini erken değiştirdi. Bu skorun ardından sarı kırmızılılar, ilk yarının sonuna kadar rölantide oynadı ve fazla zorlanmadan kontrollü bir 45 dakika geçirdi.
iKiNCi ViTESTE OYNAMASI BiLE YETTi
Rakibin hem fiziksel hem de oyun anlamında yeterince tehdit oluşturamaması, Galatasaray’ın adeta ikinci viteste rahat bir şekilde maçı götürmesini sağladı. İlk yarı özelinde yeni transfer Lang, istekli ve oyuna katkı yapma arzusuyla olumlu bir görüntü çizdi. Galatasaray, müsabakanın ikinci devresine adeta skor aleyhineymiş gibi, ilk yarıya kıyasla çok daha hırslı ve temposunu artırarak başladı. Oyunun ritmini yükselten sarı kırmızılılar, rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. 60. dakikada Kayserispor’un tamamlayamadığı bir atak sonrası, Sallai’nin çizgiye paralel uzun pasında Osimhen topu içeriye çevirdi, Sara’nın vuruşuyla skor 3-0’a geldi.
KONTROLÜ HEP ELiNDE TUTTU
Bu gole kadar rakibine neredeyse pozisyon şansı tanımayan Galatasaray, üçüncü golden sonra rakibinin üzerine gitmeye devam edince arka alanda zaman zaman boşluklar vermeye başladı. Kayserispor bu bölümde birkaç tehlikeli atak geliştirdi. Cardozo’nun ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünden yaklaşık 1 dakika önce, benzer bir pozisyonu Kaan kritik bir müdahaleyle engelledi.
Maçın son yarım saatinde temposunu bilinçli şekilde düşüren Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde tutmayı sürdürdü. Uzatma dakikalarında kazanılan penaltıyı gole çevirerek skoru 4-0 yapan sarı kırmızılılar, Kayserispor karşısında sezonun en rahat galibiyetlerinden birini aldı. Görüldü ki yeni transferler de Lang ve Asprilla Galatasaray’ın hücum hattında derinlik oluşturabilecek potansiyele sahipler.
EREN’E ÇIKAN SARI VE PENALTILAR DOĞRUYDU
· Bu sezon 12. maçına çıkan Adnan Deniz Kayatepe’nin artıları kadar eksileri ve tecrübesizliğinden kaynaklanan eksiklikleri göze çarptı.
EREN ELMALI’YA SARI KART YETERLi
· 21. dakikada Eren Elmalı’nın Cardozo’ya faulü kırmızı kart olmaz çünkü burada dirseğini bir silah gibi kullanmıyor. Kafa topuna çıkarken rakibine karşı kontrolsüz bir hareketi var. Sarı kart yeterli.
PENALTIYI VAR’A BIRAKMADI
· 24. dakikada Bilal’in Osimhen’e yaptığı hareket penaltıydı, karar doğru, VAR’a bırakmadan verdi.
GÖRÜNTÜLER NET DEĞiL
· 34. dakikada Lemina’ya çıkan sarı kart yanlış. 45+1’de 2. sarı beklenen pozisyon için gelen görüntüler müdahalenin olup olmadığını göstermiyor. Farklı bir açı gelip temas olduğu gözüküse 2. sarı kartı gerektirir
iKiNCi PENALTI VAR’LA GELDi
· 90. dakikadaki penaltıda bir hakem için beklenmeyeni beklemek önemli kriter. Bir metre mesafede önü açık olan pozisyonda sekerek doğal konumda olmayan kola gelen topta penaltı kararı verilmesi doğru. Ancak bunu VAR’a bırakması hakemin hanesine eksi yazar.
Paylaş