Korkuyorsunuz çünkü statlarda idare ediyorduk ama ekranda edemiyoruz

Alman liglerinin tatsızlığı, İtalya’nın statları yenilememesi, koca Rusya’nın doğru dürüst bir takım çıkaramaması, herkesi Premier Lig ve La Liga hastası yaptı. Bakıyorum, tüm Avrupa ülkelerinin federasyonları ayakta. Paniğin sebebi belli... Siz daha VAR’ı bile yönetemiyorsunuz. Kalite yerlerde. Şimdi korkuyorsunuz.

Haberin Devamı

Bu bir deprem... Futbolun 8.1 şiddetindeki depremi. Hiç kuşkunuz olmasın, arkasından tsunami de gelecek... Gelecek ve bu bütün derme çatma ‘Milli ve yerli futbol düzeni’ bu tsunaminin altında kalacak.

TÜRKiYE LiGi’NiN VASATLIĞI ALMAN LiGi’NiN RUHSUZLUĞU

· 12 Avrupa takımının pazar günü “Biz artık Avrupa’da bir ‘Ultra Süper Lig’ kuruyoruz” açıklaması tam bir depremdir. Ve yıllardır “Geliyorum” diyen bir deprem bu...

· Alman liglerinin tatsızlığı, tuzsuzluğu, ruhsuzluğu.

· İtalya’nın futbol oynadığı sahaları bile yenilemede nal toplaması.

· Fransa’nın Arap sermayesi sayesinde çok
geç Avrupa futboluna dönmesi.

· Oligarklarını bile İngiltere’ye kaptıran koskoca Rusya’nın doğru dürüst bir futbol takımı çıkaramaması, sonunda bütün Avrupa seyircisini Premier Lig ve La Liga hastası yaptı. Onlar da bu vasatlıkta debelenirken sonunda bu kararı aldılar.

Haberin Devamı

BASiT BiR VAR OLAYINI BiLE DÜZENLEYEMEYENLER AYAKTA

· Bakıyorum bütün Avrupa ülkelerinin futbol federasyonları ayakta... Arkadaş nedir bu panik? Niye hepiniz böyle ayaktasınız? Siz söyleyemezsiniz, ben söyleyeyim.

· Ülkelerinizde daha VAR olayını bile doğru dürüst yönetimiyorsunuz.

· Futbolun kalitesi yerlerde sürünüyor. Şimdi bugün korkuyorsunuz...

ÇÜNKÜ PANDEMi HEPiMiZiN ÖNÜNE O GERÇEĞi KOYUVERDi

Peki ama hepimiz önce Fenerbahçeliyiz. Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu Göztepeliyiz. Bu kadar tutkuyla bağlı olduğumuz takımlar varken, haftada 3 gün daha tutkulu Barcelona fan’ı mı olacağız? Korkuyorsunuz çünkü. Pandemi hepimizin gözüne bir gerçeği soktu. Pandemi öncesinde tutkulu taraftarlar, sahaları dolduruyordu. Arena psikolojisi, stat havası hepimizi gaza getiriyordu. Şimdi televizyonun karşısına geçip, o boş tribünler önündeki maçları seyretmeye başlayınca, karşımızda 90 dakika sadece vasat takımlar kaldı. Yani kendi tezhüratımızın sesi kesilince, saha susunca, oralarda eğlenen, dolduruşa gelen duygularımız yerini akıla bıraktı. Önümüzdeki futbola baktık sadece...

BiR BiZiM DERBiYE BAK, BiR DE EL CLASICO’YA

Evde de kapalıyız ya... Vakit çok. Premier Lig, La Liga... Bir Manchester United-Manchester City derbisine baktık... Bir de Fenerbahçe-Galatasaray derbisine. Bir El Clasico’ya baktık. Bir Beşiktaş Fenerbahçe derbisine...

Haberin Devamı

Eee söyle bakalım şimdi... Her çarşamba bir Liverpool-Barcelona, bir Real Madrid-Manchester City maçı varken. Yani haftada en az 4-5 Avrupa derbisi varken. Bizim bomboş tribünlerin önündeki neyle oyalanacaksın?

MAALESEF, WINTER IS COMING

· Ama bilelim ki, korkunun ecele çaresi yok. Ve ben şimdiden kendi tercihimi açıkça yazayım.

Eğer Avrupa Süper Ligi’nde bir maç varsa, ben banko onu izlerim.

Peki çare ne?

Bu vasat futbolu yükseltmedikçe...

Bu hakem ve VAR olayını bile yönetemedikçe...

Maalesef çare yok. GGG Yani...

Game Of Thrones dizisi deyişiyle...

“Winter is Coming...”

Hatta karakış geliyor.

10.000 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Yazarın Tüm Yazıları