Yeni sezon başlıyor

Dünya Kupasının bile sıcak yaz aylarında söndüremediği futbol susuzluğumuz; Cuma günü Türkiye Süper Ligi, 1.Lig, İngiltere Premier League, Fransa Ligue 1’in başlamasıyla nihayet dinecek.

Haberin Devamı

İspanya La Liga 17 Ağustos, İtalya Serie-A 18 Ağustos, Almanya 1.Bundesliga ise 24 Ağustos’ta başlayacak ve böylece ülkemizde en merakla takip edilen 7 lige de kavuşmuş olacağız.

Süper Lig, 1.Lig, La Liga ve Ligue 1 geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Digitürk (Bein Sports) kanallarından yayınlanacak.

Geçen sezon Tivibu Spor’da yayınlanan İtalya Serie-A’yı Bein Sports yayınlayacağını duyurdu, Tivibu ile ortak yayın olabileceği söylentileri devam etse de, Tivibu’nun bu konudaki sessizliği devam ediyor.

Geçen sezon S Sport ve Bein Sports’dan yayınlanan Premier League’de aynı şekilde ana maçlar S Sport’ta; Cumartesi 17, Pazar 18 ya da hafta içi 21:45 – 22:00 seanslarında ana maçlar S Sport, diğer maçlar ise Bein Sports kanallarında olmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Şu anda 6 tane spor kanalı bulunan Bein Sports’un (Bein Sports 1,2,3,4 Bein Sports Max 1,2) Bein Sports 5 ve 6’yı da hayata geçirerek bu sayıyı 8’e çıkartması bekleniyor.

Geçen sezon Türkiye’de yayınlanmayan Almanya Bundesliga için de bu yıl henüz bir anlaşma açıklanmadı.

Yeni sezon başlıyor

Geçtiğimiz sezon NTV Spor’da yayınlanan Belçika Ligi ile Tivibu Spor kanallarında yayınlanan Hollanda ve Portekiz Liglerinin yayın hakları ise S Sport’da olacak, S Sport İngiltere Premier Ligini de yayınladığı için, çakışan bu ligler; eğer diğer platformlarla bir anlaşma olmassa, internet tabanlı ve ücretli olarak izlenebilen S Sport + tarafından yayınlanacak.

Bu sezon Baskebol Süper Ligini alarak basketbola ciddi bir yatırım yapan Tivibu Spor’un, futbol ligleri için bir girişimde bulunup, bulunmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YENİ SEZONDA VAR UYGULAMASI SÜPER LİG’DE DE BAŞLIYOR

Geçtiğimiz sezon 1.Lig Play-Off’larında ülkemizde de uygulanmaya başlanan VAR sistemi, Süper Kupa’da olduğu gibi, yeni sezonda Süper Lig’de uygulanacak, eğer bir değişiklik olmazsa 1.Lig’de 34 haftalık maratonda VAR uygulaması olmazken, Play-Off maçlarında VAR uygulanacak.

Haberin Devamı

 

Yazarın Tüm Yazıları