Adana Demirspor lige renk kattı

26 yıl sonra çıktığı Süper Lig’de keyifli, taraflı tarafsız herkes tarafından izlenmesi zevk veren, renkli bir takım haline gelen, ülkemizin en iyi taraftar grubuna sahip Adana Demirspor oynadığı oyun, süper starları, kaliteli futbolcuları ile gerçekten lige renk kattı.

Haberin Devamı

Adana, Mavi Şimşeklerle sezon boyunca büyük bir coşku yaşadı. Bu coşkuyu, heyecanı yaşatan Kulüp Başkanı Murat Sancak’a yönetim kuruluna, bu takımda büyük emeği olan Basın Sözcüsü Savaş Çokduygulu’ya İtalyan teknik direktör Montella’ya ve ekibine, dünya starı Süper Mario Balotelli başta olmak üzere, maestro Vargas’a, fırtına Yunus Akgün’e, kalesini başarıyla koruyan Muriç’e, defansın bel kemiği olan Samet’e attığı gollerle takıma büyük katkısı olan Assombalongo’ya, ikinci baharını yaşayan ekibin ağabeyi Gökhan İnler’e velhasıl tüm futbolculara, emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürler.

SON 5 MAÇTA HAYAL KIRIKLIĞI

Adana Demirspor, ligin ilk haftasından itibaren iddialı, oynadığı futbolla, attığı gollerle kazandığı puanlarla adından söz ettirdi. Ta ki son 5 haftada üst üste aldığı yenilgilerle hayal kırıklığı yaratana kadar. Mavi Şimşekler öyle bir sinerji yakalamıştı ki ilk 4’ü düşünür olduk. Avrupa konuşmaya başladı tüm camia. Ne olduysa oldu son 5 haftada performans düştü, üst üste yenilgi serisi yaşandı, finalde Göztepe’yi çok farklı yenene kadar. Küme düşen Göztepe karşısında sezonun son maçına çıkan Mavi Lacivertliler Süper Mario’su Balotelli ve arkadaşları ile gol şov yaparak noktayı koydu sezona. Zorlu maratonu gol sağanağı ile bitiren Mavi Lacivertliler ligi 55 puan ve 9. Sırada tamamladı.

ÇILGIN TARAFTARLAR

Haberin Devamı

Ülkemizin en çok taraftara oynayan birkaç ekibinden biri olan Mavi Şimşeklerin çılgın, muhteşem taraftarı hiçbir maçta yalnız bırakmadı takımını. Son derece mutlu bir sezon geçiren ADS taraftarı maç sonu takımını, takım da tribünleri alkışladı. Çok güzel bir görüntü verdiler. Mavi Şimşekler de güzel bir sezonu coşkuyla kapattı. Başkan Sancak ile tribünlerin bütünleşmesi de görülmeye değerdi. Sancak tribünleri gezerek taraftarının isteğini geri çevirmedi ve her zaman yaptığı gibi selfi çekerek sevenlerini mutlu etti.

BALOTELLİ SEZONA DAMGA VURDU

Adana Demirspor çıktığı ilk sene kadrosuna kattığı futbolcularla da ses getirdi. En büyük sesi ise Dünya starı Süper Mario lakaplı Balotelli’yi kadrosuna katarak yaptı. Spor otoritelerinin büyük bir kısmınca oynamaz, disiplinsiz, takım ayarını bozar, problemli, çok kırmızı kart görür gibi  söylemlerle gelmeden aleyhte ahkâm kesenler, sonra alkışlamaya başladı bu Süper Starı. Ligin en çok şut çeken, izlenmesi zevk veren Balotelli oynadığı her maçta klasını konuşturdu ve taraflı tarafsız her kesimin beğenisini kazandı. Oynadığı futbolla, yaptığı hareketlerle, soğukkanlılığı ile rakiplerin korkulu rüyası olan Mario bir futbol ziyafeti sundu, attığı gollerle gözlerdeki pası sildi. Hele hele son maçta attığı 5’inci gol. Rakiplerini ayak hareketleriyle çalımlayıp ardından rabona vuruşu ile kaleciyi mağlup edip fileleri havalandırması muhteşemdi. Balotelli sezonu 18 golle tamamladı. Gol krallığını kıl payı kaçırdı. Zor bir karar vererek bu ustaya Mavi Lacivert formayı giydiren Başkan ve ekibine de çok teşekkürler.

YUNUS VEDA ETTİ

Haberin Devamı

İki sezondur kiralık oynayan ve takıma büyük katkısı olan Yunus da son maçta taraftarına, yönetime özellikle baba dediği Başkan Sancak’a veda etti. Demirspor Yunus’a, Yunus da takıma büyük katkı sağladı, emek verdi, taraftar da onu çok sevdi. Alkışlarla, büyük sevgi gösterisi ile veda etti. Yolu açık olsun.

Bu sezonu güzel geçiren ve camiasını mutlu eden tüm Mavi Şimşek camiasını yürekten alkışlıyorum. Şimdi tatil zamanı. Demirspor sevenleri ve Adanalılar gelecek sezon daha yüksek hedefleri olan bir takım bekliyor. Gidecek, gelecek futbolcular olacak tabi ki. Önemli olan takım ruhunu yaşayacak futbolculara o formayı giydirmek. Başkan Sancak ve ekibinin şimdiden kolları sıvayarak iyi bir takım kurmaları bekleniyor. Biz de bekliyoruz. Bekleyip göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları