Erdal Fernergiz

Dostluk bitmez

26 Eylül 2017
Gazetemiz yazarı Erdal Fernergiz oynanacak olan Adana derbisi için değerlendirmelerde bulundu.

Ülkemizin sayılı derbileri arasında gösterilen Adana derbisi yine bugün nefesleri kesecek. Süper Lig’e geri dönmek isteyen Adanaspor ile Süper Lig’i hedefleyen Demirspor saat 20.00’de bir kez daha karşı karşıya gelecek. Derbinin havası da atmosferi de bir başka oluyor. Her maçta büyük bir heyecanın yaşandığı, kardeş kardeşin bile karşı karşıya geldiği derbide kentin iki güzide ekibi Adanaspor ve Demirspor kazanmak için kıyasıya mücadele edecek. Ebedi dostluğun yeni aktörlerinin sahneye çıkacağı, tüm Adana’nın birlik olacağını umduğumuz derbide tek dileğimiz dostça başlasın dostça bitsin, hakeden kazansın…

FAİR PLAY ÇAĞRISI

Bugün Adana’nın Fatih Terim 5 Ocak stadı tarihi günlerinden birini daha yaşayacak. Keşke eskiden olduğu gibi tribünler yarı yarıya bölünse, Demirsporlusu da Adanasporlusu da derbiyi yan yana izlese ne güzel olurdu. Maçin ev sahibi Demirspor olacak, konuğu da Adanaspor… Karşılaşma öncesi yöneticiler, teknik direktörler, futbolcuları fair play çağrıları yaptı.

BİRLİK VE BERABERLİK
Sonuç ne olursa olsun iki ekibimiz de Süper Lig yolunda iddialarını, mücadelelerini sonuna kadar sürdürecek. Dileğimiz sonunda Adana’nın kazanması…

Haydi Adana Mavi Lacivert de bizim, Turuncu Beyaz da… Göstereceğiniz birlik ve beraberliğimiz örnek olsun. Sonuç el ele Süper Lig olsun…

Yazının Devamını Oku

Güney-Güneydoğu futbolda çöktü

10 Mayıs 2017
Bu sezon Güneyin ve Güneydoğunun takımları sevenlerini hüsrana uğrattı.

Bulundukları liglerde tel tel dökülen ve dibe vuran takımlarımız Gaziantepspor, Adanaspor, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor, Büyükşehir Gaziantep ve Şanlıurfa havlu attılar veya atmak üzereler. 


Bu da tabi ki renklere gönül verenleri kahrediyor ve tepki gösteriyorlar. Tepkilerinde de sonuna kadar haklılar. Bu kötü durumun nedenlerinin başında bence kulüplerimizin kötü yönetilmeleri geliyor. Yönetime gelirken onlarca vaatlerde bulunanlar alınan kötü sonuçlar sonunda suçu hep başkalarına atıyor, aynaya bakıp da ben ne yaptım diyemiyorlar.

Ne yazık ki durum hiç de iç açıcı değil.  Süper Lig’de Gaziantepspor ile Adanaspor son 4 haftaya girilirken nerdeyse küme düştüler... TFF 1. Lig’de bölgemiz temsilcileri Mersin İdmanyurdu düştü, Adana Demirspor, Büyükşehir Gaziantep ve Şanlıurfa kümede kalma hesapları yapıyor...

OLAN TARAFTARA OLUYOR

Niye mi böyle oldu öncelikle turuncu beyazlılardan başlayalım; Adanaspor’da yaşanan yanlış teknik direktör ve oyuncu tercihleri baş rolü oynarken kulüp başkanının da vurdumduymazlığı, eleştirilere kulak tıkaması, taraftarı küstürmesi. Gaziantepspor’da ise teknik direktör değişiklikleri, kritik haftalarda yaşanan talihsizlikleri sıralayabiliriz. TFF 1. Lig’de de durum farksız...

Yazının Devamını Oku

Adanaspor senin eserin başkan

9 Mart 2017
12 yıl sonra Süper Lig’e merhaba diyen turuncu beyazlılar aynı sezonda lige veda mı edecek?

Başkan Akgül’ün transferde elini taşın altına koymaması taraflı tarafsız herkes tarafından eleştiriliyor.

Adanaspor’u 12 yıl sonra Süper Lig’e taşımak senin eserin olduğu kadar Adanaspor’un bugün diplerde sürünmesi de senin eserin Başkan Bayram Akgül.
Neden mi açıklayalım...
Başkan bu takımı 3.Lig’den alıp bu günlere getirmek için çok çaba harcadın, bunu kimse inkar edemez. Seninle beraber olan Turuncu Beyazlı renklere gönül vermiş binlerce taraftarı da unutmamak gerek. Bu taraftar yazın sıcağında, kışın soğuğunda, içeride dışarıda hep takımın yanında oldu. Niye Adanaspor sevdası yüzünden.
Şimdi soruyorum Başkan Akgül,
Niye bu hallere düştü Adanaspor? Hiç yakışıyor mu Adana’ya ve Adanaspor’a. Süper Lig’e başladın hadi yeni ekip dedin, alışma dönemi dedin, hiç tanınmamış bilinmemiş bir teknik direktör getirdin takım dip yaptı. Sonra Milli Takım yardımcı antrenörü Levent Şahin’i getirdin birkaç maç hariç değişen bir şey yok. Takım yine diplerde sürünüyor.

Yazının Devamını Oku

Yazıktır günahtır!

27 Şubat 2017
Adanaspor son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla Turuncu Beyazlı renklere gönül vermiş ve bu takımı Süper Lig’e çıkarmak için yaz kış demeden gecesini gündüzünü katmış binlerce Adanalıyı kahrediyor.

 Adanaspor geçen yıl öylesine bir hava yakaladı ki mütevazi kadrosuna rağmen olağanüstü bir başarı göstererek 12 yıl sonra Süper Lig’e çıkmayı başardı. Tabi çok zor oldu bu başarıyı yakalamak. Ancak daha zoru ise çıktığın yerde durabilmek, eskilerin deyimiyle ‘ASANSÖR TAKIM’ olmamak. 

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ
Bu yaşanmasın diye ligin başından beri başta Başkan Bayram Akgül olmak üzere çeşitli uyarılarda bulunuyoruz. Aman Başkan bu takım hepimizin, bu takım bu kentin takımı. Çıktığı için nasıl hep beraber sevindiysek düşerse de hep birlikte üzülürüz. Adeta dilimizde tüy bitti. İstediğimiz bir kaç takviye idi. Ama olmadı olmadı.

TAKIMIN LİDERİ YOK
Teknik Direktör değişikliği birkaç maç havanın değişmesine neden oldu. Sonu ise gelmedi. Takım mücadele gücünü kaybetti, form grafiği gittikçe düşüyor. Ritim kalmadı, inanç kalmadı. Takımda lider yok, oyuna baskı yapan, takımı ateşleyen hiç kimsenin olmadığı gibi yardımlaşma da kayboldu. Yazıktır günahtır bu takıma. Tehlike çanları iyice kulaklarımızı tırmalamaya başladı. Her şey bitmedi ama çok zora girdi. Ne yapılması gerektiğini de başta Başkan Bayram Akgül ve Teknik Direktör bilecek. Turuncu Beyazlı taraftarlar her yerde desteğini esirgemiyor. Bekledikleri biraz inanç, hırs ve ‘Bu takım düşmez’ diyebilecek babayitler. Çok zor olmasa gerek. Yoksa gerçekten çok yazık olacak Adanaspor’a...

Yazının Devamını Oku

Takım ruhu ile umutlar yeşeriyor! 

23 Ocak 2017
Adanaspor son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla ilerisi için umut veriyor. Bursa galibiyetiyle alt sıradan da kurtulan turuncu beyazlılar şimdi takıma takviye bekliyor. 

İlk yarıda bekleneni veremeyen ve puan cetvelinde dibe demir atarak sevenlerini üzen Adanaspor, lige verilen ara öncesi ve sonrasında oynadığı maçlarda harikalar yaratıyor. Yenilmezlik sayısını ikisi deplasman olarak 4’e çıkaran Turuncu Beyazlılar alt sıralardan uzaklaşmaya başladı...

Süper Lig’de yaşanan bu  görüntü tüm camiada ayrı bir heyecan ayrı bir zevk vermeye, yeniden umutların yeşermesine neden oldu. Son oynadığı Bursa deplasmanına üç as oyuncusu Didi, Ramos ve Koman’dan yoksun çıkan Adanaspor disiplinli, kontrollü ve konsantresi yüksek bir görüntü sergiledi. Maçın başından sonuna kadar koşan, istekli ve kazanmak inancını sahaya yansıttı. 

KOLEJ HAVASI
Teknik direktörlüğe getirilen Levent Şahin, fiziksel gelişimin yanı sıra pozisyon oynayan ve maç maç düşünen, her takıma saygılı öylesine bir takım ruhu yarattı ki bu son deplasmanda bir kez daha su yüzüne çıktı.

Yazının Devamını Oku

Bayram Akgül’e açık mektup: 'Yazık olacak Kaplan’a...'

17 Ocak 2017
Adanaspor Fenerbahçe karşısında üstün bir performans gösterip sahadan puanla ayrılmasını bildi. Ancak bu maçta da görüldü ki Turuncu Beyazlı ekibin acilen golcüye ihtiyacı var. Bu konuda da gözler Başkan Bayram Akgül’e çevrildi…

Ligin ikinci yarısına yeni teknik direktör Levent Şahin ve biri kaleci iki transferle giren Adanaspor’u Fenerbahçe karşısında izlerken göğsüm kabardı. Bu kadar iyi mücadele eden, oyunu soğutmayan, rakibine yakın temas oynayan, iyi kapanan ve iyi kontrataklara çıkan Turuncu Beyazlı ekibi takım ruhundan dolayı alkışlamak istiyorum. Görüldü ki bu ekip devre arasını iyi değerlendirmiş, iyi de hazırlanmış bir durumda.

AH BİR GOLCÜ OLSA

İlk yarıda oynadığı maçlarda da mücadelesi üst düzeyde olan ancak gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan, ah bir golcü olsa diye saç baş yolduran Adanaspor’da aynı hastalık devam ediyor. Fenerbahçe karşısında iki gol bulan ancak birçok gol pozisyonunu da değerlendiremeyen Turuncu Beyazlılarda kalesinde devleşen ve takımın puan almasında büyük rol oynayanların başında gelen  yeni transfer kaleci İtanj ile golleri kaydeden Magaye ve Roni gecenin ve maçın kahramanı oldu.

Defansta Didi, Ramos, Diago onların önünde oynayan ve uzun zaman sonra ilk 11’de şans bulan Samican ile sahada basmadık yer bırakmayan bitmez tükenmez enerjisi ile takımı ileri taşıyan Renan Foguinho, orta sahada takımın maestresu Bekir ve Koman, açıklarda Cem ile Roni ileride Magaye canla başla mücadele ederek hem defansta hem de ileride çoğalmasını bildiler. Güçleri oranında baştan sona ortaya koydukları azim, hırs ve yenilmeyeceğiz inancı ile  taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandılar.

Takımın çiçeği burnunda teknik direktörü Levent Şahin de ekibini iyi hazırlamış maça. Birlikte mücadele edip çok çalıştıklarını, iki kez öne geçip beraberlikle ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını da ifade eden Şahin, “İnşallah transfer de bekliyoruz Adanaspor’u hak ettiği yere getireceğiz. Taraftarlarımızla istediğimiz yere geleceğiz” dedi. Doğru da söyledi Şahin.

GÖZLER BAŞKANDA

Devre arası öncesi oynanan Kayseri galibiyeti, daha sonra Başakşehir beraberliği ve Fenerbahçe’den alınan bir puan ilerisi için umutlandırıyor Adanalıları ve Turuncu Beyaz sevdalılarını. Gözler ise Başkan Bayram Akgül’e çevrildi.

Şimdi Başkan Akgül’e açık bir çağrıda bulunuyorum:

Yazının Devamını Oku

İnanınca oluyor...

26 Aralık 2016
Süper Ligde kaybetme lüksünü çoktan yitirmiş olan Adanaspor, ligin ilk yarısına damga vuran namağlup lider Başakşehir karşısında son haftaların en iyi mücadelesini sergileyip, gol de atarak haftayı puanla kapatmasını bildi.

Gerek defansta gerekse ofansta her oyuncu canla başla çalışarak adeta ‘Biz iyi bir ekibiz, Bu takım ligde kalacak’ mesajı verdi. Geçtiğimiz hafta Kayserispor’u yenerek ligi yeniden başlatan Turuncu Beyazlılar, bu altın değerindeki puanla yarışı devam ettirdiğini de göstermiş oldu. Şimdi önümüzde Fenerbahçe maçı var sonra da ara gelecek.

Eyüp Arın ve ekibiyle iyi bir hava yakalayan mücadele azmini üst sıralara taşıyan Toros Kaplanı yeni hocası (Lisansı yetişmediği için maçı tribünde izleyen)  Levent Şahin’le de yakaladığı bu havayı ve inanmışlığı devam ettirirse bu takım yine ligde kalır, hatta daha üst sıralara tırmanır ve Adana’nın gururu olur. Yeter ki bu inanmış futbolcu topluluğuna yöneticiler ve Adanalılar da inansın. Yalnız yapılması gereken birkaç takviye… Gerisi kendiliğinden gelir.

ALKIŞLIK MÜCADELE

Maça gelince, baştan sona çok istekli, topa iyi basan her alanda pres yapan bir Adanaspor izledik Başakşehir karşısında. Kalesinde gol gören Hayrullah’ın sakin ve topu sürekli ileri oynaması defansı da rahatlattı güven verdi. Geride Diago, Ramos, Didi ve Renan Diniz her zamankinden daha dikkatli daha çabuk ve istekliydiler. Foguinho hem defansa yardım etti hem de ileriye top taşıdı.

Ortada takımın maestrosu Bekir iyi maçlarından birini çıkarırken, Koman rakibin ataklarını önlerken iyi de pres yaptı çok çalıştı. Cem canla başla mücadele ettiği attırdığı goldeki asisti de çok güzeldi. Magaye o kadar çok oyaladıki rakip defansı adeta başlarını döndürdü, uzun bir aradan sonra gol de atması kendisinin ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Oyunda kaldığı süre içerisinde Ahmet Dereli de elinden geleni yapanlardandı. Gol yollarında kendisini biraz geliştirse, biraz becerikli olsa takıma daha yararlı olur. Lider karşısında oynanan oyun ve puanı hakeden mücadele tüm kesimlerce alkışlandı. Devamını gelecek maçlarda göreceğiz.

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ

Son haftalarda yerli hocalarla doğru oynayan ve gol atabilen puanlar da kazanan Adanaspor’da şimdi yapılması gerekenlerin başında tabi ki transfer geliyor. Yeni hoca Levent Şahin’in de katkılarıyla takıma kazandırılacak futbolcuların başında santrafor yani gol atabilecek bir oyuncu geliyor. Defansa, orta sahaya ve takımı ileriye taşıyacak sürükleyici bir oyuncu ile Süper Lig’de kalınır. Spor kenti Adana da bu katkıyı verir ve güzel günler gelir. Ben tüm kalbimle inanıyorum “Güzel günler göreceğiz Adanam”…

Yazının Devamını Oku

KAPLAN YENİDEN YARIŞTA

20 Aralık 2016
Adanaspor Kayserispor'u yendi ligde yeniden yarışa girdi

Adanaspor Kayseri karşısına 3 puandan fazlası 6 puanlık bir maça çıktı ve kazandı. Rakibi de kendisi gibi ligin dibinde yer alıyordu, yani en önemli rakiplerinden biri idi. Bu maçtan alınan galibiyet tek kelimeyle süper oldu. Bu galibiyet ilerisi için bir kıvılcım oldu. Bu galibiyet Turuncu Beyazlıların mücadeleci bir takım olduğunu, inanınca başaracağının bir göstergesi oldu. Bulduğu hayat öpücüğü ile Süper Lig’de yeniden yarışın içine giren, formasını terleten, cezası nedeniyle tribünde olan teknik direktör Eyüp Arın’ı, kenarda takımı yöneten yardımcılarını yürekten kutluyorum.

İSTEDİ VE KAZANDI

Maçta, çok isteyen taraftı Adanaspor. Tribünlerde kötü gidişin sonucu ve soğuk havanın da etkisiyle az seyirci vardı ama olsun onlar da yüreklerini ortaya koydu ve takımlarını son ana kadar destekledi, sahadan da mutlu ayrıldı. Turuncu Beyazlılar sahaya iyi yayıldı. Her yerde topa iyi basıyor, rakibi oynatmamaya mücadele etmeye başladı. Pozisyon da bulmaya başladı ancak 41. Dakikada golü gördü kalesinde. Yanlış kurulan bir baraj sonrası top filelerle buluştu.

İlk yarı bittiğinde soyunma odasına yenik giden Toros Kaplanı, ikinci yarıda daha istekli, mücadele eden gol isteyen bir takımdı. Kalede Hayrullah, defansta Viera, Didi, Diago ve Renan Diniz. Burada Diniz’e özel bir yer açmak lazım. Kayseri karşısında takımın en iyilerindendi. Hırslı ve atak oyunuyla takıma önemli bir katkı sundu. Çektiği şutun direkte patlaması da hem kendi adına hem de ekibi adına şanssızlıktı. Renan hem defansa yardım etti, hem de ileriye top taşıdı. Orta sahada görev yapan Koman, Bekir takımı yönlendirmeye, rakibe pres yapmaya çalıştı. Magaye, Cem, Roni her zamankinden daha isteklilerdi. Özellikle teknik kapasitesi tartışılmaz olan Roni’nin ve kaptan Cem’in galibiyete yaptıkları katkı alkışa değerdi.

DESTEK ŞART

Kayseri karşısında şunu bir kez daha gördük ki bu takım birkaç takviye ile bu ligde kalacak bundan hiç şüphemiz yok. İlk yarı bitmeden iki maçımız daha var. Lider Başakşehir ve Fenerbahçe bu karşılaşmalardan puanlar kaparsak ikinci yarıya daha iyi bakabiliriz. Adana’ya ve Turuncu Beyazlı camiaya uzun bir aradan sonra da olsa galibiyet sevinci yaşatan takımı, teknik direktör Eyüp Arın’ı kutluyorum. Bu takım desteklenirse sevindirmeye de devam eder. Başta Başkan Bayram Akgül olmak üzere Turuncu Beyazlı renklere gönül vermiş cefakar taraftara da büyük iş düşüyor. Çünkü bu takım kolay çıkmadı Süper Lig’e burada da kalmalı. Bu böyle bilinmeli.

Yazının Devamını Oku