Beşiktaş her maça müthiş başlıyor ama ya sonrası

Siyah beyazlılarda tempo düştüğü zaman rakipler kaleye daha çok geliyor.

Haberin Devamı

Karagümrük karşısında özellikle ilk yarıda gösterilen performansın bir defaya mahsus olmadığını, Beşiktaş’ın lige bambaşka bir seviyeden katılacağını, topa sahip olmayı sadece istatistik olarak şık göründüğü için enlemesine paslarla değil, bir oyun planı olduğu için diklemesine bir baskıyla kullanacağını, bu takımda sakatların eksik sayılmadığını, yeni transferlerin uyum sorunu yaşamadığını ve taraftarın bu sezon takımdan bile coşkulu olduğunu gösteren bir maçtı. Henüz ligde galibiyeti bulunmayan ve haftaiçi Malmö’ye elenerek Avrupa’ya veda eden yorgun Sivasspor’un bu maçta çok varlık gösteremeyeceğini bekliyorduk, hatta bu normal de karşılanabilirdi ama ev sahibinin ilk yarıdaki temposuna, baskısına ve fizik gücüne ligde kafa tutabilecek fazlaca bir takım da yoktu doğrusu.

Haberin Devamı

MULEKA AYNEN DEVAM

Maçın öne çıkan isimleri arasında başta lige çok iyi bir giriş yapan ve takımının her maçında skora katkı veren Weghorst var. Geçen sezonun ikinci yarısında geldiği Kasımpaşa’da 14 maçta 12 gol, 4 asistle oynayan ve bu sezon Beşiktaş’ta skor temposuna aynen devam eden Muleka var.

iLK YARILAR MÜTHiŞ ZEVKLi

Geçen haftaki harika performansına bu maçta da devam eden N’Koudou ve hemen takıma uyum sağlayan yeni transfer Dele Alli bile var. Hepsi alt alta eklendiğinde Beşiktaş’ın maçlarında, özellikle ilk yarılarda izleyenlere müthiş bir seyir zevki sunan futbol var. Madalyonun daha az parlak tarafında, takımın fizik kondisyonunu ve aynı oyunu maçın bütününe yaymaya henüz yetmediği gerçeği var. Bu da oyunun ikinci yarıda ciddi tempo düşmesine yol açıyor. Tabii ilk yarıda 3 farklı skoru bulunca bunun da fazlaca bir önemi kalmıyor. İsmael’in geçen sezon takıma oturtmaya çalıştığı üçlü defans konusunda ısrar etmeyerek, defans sıkıntısını çözmüş olması, temponun düştüğü anlarda rakibin kaleye daha fazla geldiği gerçeğini değiştirmiyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları