Fenerbahçe Yolun Çok Başında

Haftalar önce devre arasına liderin 4-5 puan arkasında girerek avantaj yakalama hesapları yapan Fenerbahçe’de işler iyi gitmeye başlayınca kaçan liderlik taraftarı üzer oldu. Kadrosunda açıkça eksik bölgeler olan bir takım için Konya deplasmanına yeni bir geri dörtlü ile gitmek ise maça başlamadan mağlubiyet gibiydi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe iyi oynamamasına rağmen zor hava şartlarında iyi mücadele etti hatta son saniyelerde iki kere galibiyeti kaçırdı. Mağlup olması da maç içindeki dengelere bakıldığında çok sürpriz olmazdı ancak özellikle son 20 dakikadaki performans sarı lacivertliler için umut vericiydi. Neticede Fenerbahçe devre arasına şampiyonluk kelimesini telaffuz edebilecek bir konumda girdi ve beklentileri yükseltti ancak transferin şart olduğu aşikar. Sezonu Aatıf, Valbuena, Dirar ve Alper rotasyonuyla zirvede bitirmek imkansıza yakın. Sağ açık bölgesinde çizgiye inebilen, fuleli ve adam eksiltme özelliği olan bir oyuncu ihtiyacı net bir şekilde gözüküyor. Fenerbahçe’nin şampiyonluk hikayesi devre arasında yapacağı transfer hamleleriyle başka türlü yazılabilir. Neredeyse takımın yarısı yokken çıktığı Konya deplasmanında belki de ilerde işine çok yarayacak 1 puan alan Fenerbahçe’de kadro derinliği arttığı takdirde zirve çok uzak değil.

Haberin Devamı

İsmail’in Eksikliği Hissedildi

Fenerbahçe için İsmail Köybaşı’nın bir eksiklik olacağını 4-5 hafta önce söylesek sanırım gülünç olurdu ancak son haftalarda özellikle ön tarafa etkisiyle başrollerden biri olan İsmail’i Konya deplasmanında Fenerbahçeli tüm gözler aradı. Hasan Ali’nin hücumdaki etkisizliği Fenerbahçe’yi yine sağ tarafa doğru itti. Dirar üzerinden döndürülmeye çalışılan organizasyonlar pek istenilen sonuçlara ulaşmadı. Geri dörtlüsünden yoksun, orta saha organizasyonu bozulmuş, santraforu eksik bir takım için sol bek eksikliğinden bahsetmek her ne kadar çok doğru olmasa da İsmail’in sakatlık riski ara transferde bir sol bek daha alınabilir dürtüsü uyandırıyor.

Transfer ihtiyacı bir yana Fenerbahçe’nin transfer politikasında hesaba katılması gereken konu şu ki şu anda Fenerbahçe kadrosunda maç kadrosu anlamında 12 yabancı oyuncu zaten var. Eljif Elmas’ın da Ocak’tan itibaren işin içine dahil olacağı düşünüldüğünde Fenerbahçe takviye yaptığı taktirde maç kadrosundan bazı yabancıları dışarda bırakmak zorunda kalacak. Sol bekte Hasan Ali ve İsmail varken orayı da yerliden yabancıya devşirmek şu an için aslında çok da mantıklı gibi gözükmüyor. Sarı lacivertli takımda kadrodaki dengeleri doğru ayarlamak Aykut Kocaman’ın görevi. Tecrübeli hoca konuya mutlaka bir çözüm bulacaktır ancak şahsen Oğuz Kaan’ı zorunluluktan da olsa ilk 11’de sahaya süren Aykut Kocaman bende bugün itibarıyla içerden hamlelerle yola devam edilecek hissi uyandırdı. Fenerbahçe taraftarının ise soru işaretleriyle dolu bu sezonda sabretmekten başka çaresi yok gibi gözüküyor.

Yazarın Tüm Yazıları