Yelkovan, Fenerbahçe'den nasıl ayrıldı

FENERBAHÇE’de, FB TV Genel Müdürü İhsan Topaloğlu’ndan sonra genel koordinatör Tamer Yelkovan’la da yollar ayrıldı.

Haberin Devamı

Ancak bu ayrılışta ilginç bazı diyaloglar da yaşandı.

Başkan yardımcısı Burhan Karaçam, yanında bir kulüp profesyoneli ile birlikte Yelkovan’ın odasına giderek, kendisini 15 günlük izne çıkartacaklarını bildirdi. Bir de ekleme yaptı; “Sana bir ihtarname gelecek. O ihtarnamede sorulan sorulara yanıt vermeni istiyoruz.”

Yelkovan’ın bu duruma tepki gösterdiği, herhangi bir imza yetkisinin olmadığını ve herhangi bir usulsüzlük varsa bunun kendisini bağlamayacağını belirtti.

Sarı lacivertli kulüpte 39 yıl profesyonel olarak görev yapan, 10 yıl da sporcu ve antrenörlük yapan Yelkovan’ın, gelen ihtarnamede yer alan sorulara nasıl yanıt vereceği merak konusu.

Kulüpten çıkan paralarla ilgili kendisinin herhangi bir yetkisinin olmadığını belirten Yelkovan’ın, bu nedenle sorulara, “Benimle ilgisi yok” diye yanıt vereceği belirtiliyor. Tamer Yelkovan’ın ayrılışı ve kulüpteki hesaplarda saptandığı iddia edilen bazı usulsüzlüklerin etkilerinin zincirleme olarak devam etmesi bekleniyor.


NEDEN HAZIRLIK MAÇI YOK
FENERBAHÇE’de, teknik direktör Cocu’nun takıma verdiği 3 günlük izin ve hazırlık maçı yaptırmaması çok tartışıldı.

Yeni kurulan takımın hazırlık maçı ile birbirine alışabileceği konusunda eleştiriler yapıldı. Aykut Kocaman da geçen yıl milli maç aralarında hazırlık maçı yaptırmadığı için eleştirilmişti. Bunun tek bir nedeni olabilir...

Hafta içinde takımına çift idman yaptıran ve yüklemeler yapan Cocu, oyuncularını bu şekilde sakatlıklardan korumak istemiş olabilir.

Futbolda dinlenmek de en az çalışmak kadar önemli bir konu. Cocu’ya bu eleştirileri soracağız ama gerçek nedenin bu olduğunu düşünüyorum...


FARKLI BİR FENERBAHÇE
KONYASPOR maçı tüm camia tarafından Cocu’nun son şansı olarak gösteriliyor. Bu konuda aynı düşünmüyorum. Cocu’ya başkan Ali Koç’un uzun süre sabredeceğini tahmin ediyorum. Konya maçı kaybedilse bile Cocu ile devam edilecek.

Hollandalı çalıştırıcının ülkeyi tanıma sürecinde karşılaştığı zorlu fikstür Konya deplasmanının ardından Beşiktaş maçı ile devam edecek. Cocu için iki maçın kaybedilmesi bir felaket senaryosu olarak gösterilebilir.

Ancak bu iki maçın kazanılması çok farklı bir sürecin başlaması anlamına da gelebilir. Bu nedenle Jailson ve Benzia’nın da katılımı ile bu iki maçta çok farklı bir Fenerbahçe izleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları