Son iç saha maçında 1 puan

Sezonun 33. haftasında iç sahada Alanyaspor’u konuk ettik. Hafta içi oynanan kupa finalini Akhisarspor kazandığı için Avrupa’da grup aşamasından direk başlayacak takım Akhisar oldu. Yani ligi 5. bitiren takım Avrupa Kupalarına gidemeyecekti. Hal böyle olunca sezon Sivasspor adına bitmiş oldu. Arkamızdaki Kayserispor da puan kaybedince sezonu en kötü ihtimalle 7. sırada bitirmiş olduk. Yeni çıkan bir takıma göre çok iyi bir başarı. Üstelik lig başladığında takım değeri olarak 17. sırada olmamız göz önünde bulundurulursa harika bir başarı. Samet Aybaba son haftalarda nahoş açıklamalarda bulunsa da bu bütçeyle bu başarının gelmesinin büyük saygı hakettiğini söylemesine çok katılıyorum. Sezon arası transferlerimiz bence çok çok iyiydi. 5. olmak için yeterli bir kadro oluşturduk. Ama Kone’nin gol yollarında sıkıntı yaşaması ve form düşüklüğü, Samet Aybaba’nın bazı oyuncular üzerindeki inadı, takıma olan inançsızlığı vs. 5. olma umudumuzu iyice tüketti.

Haberin Devamı

Maç hakkında yazılacak pek bir şey yok aslında. Artık bir hedefi kalmayan. Sene başındaki ilk 10 a girme hedefini yerini getirmiş bir takım olarak sahaya çıkan bir Sivasspor vardı. Rakip ise küme düşmemek için oynuyordu. 1 puan bile onların kümede kalmasına yetti. Rahat kazanabileceğimiz bir maç vardı aslında sahada. İyi oynayan takım da bizdik. 2-1 öndeyken yine çekildik ve rakibi üstümüze çektik. Golü de yedik. Olsun çok sıkıntı değil. Sezonu iyi noktaladık. 

Taraftarın sitem ettiği konu şu. Sezon başındaki ilk 10 hedefi herkes için yeterliydi. Şahsen benim için de ilk sene kümede kalmak yeterliydi. Ancak oynanan futbol, alınan iyi sonuçlar ve futbolcuların lige uyumu ile bundan daha iyisini yapabilirdik. Samet Aybaba’nın dediği gibi bizim takımımız Süper Lig deneyimi olmayan bir takım. Oyuncu bazında öyle. Şu anki 11 e bakacak olursak Ziya Erdal ve Hakan Arslan dışında bir tek Bifouma yarım sezon Türkiye’de oynamış. Kalecimiz de sadece yedek olmuş. Yani bu futbolcuların bir senede ligin hakemlerini bile çözmesi ancak gerçekleşebilir. Sezon başlamadan önce gol kralının Burak Yılmaz olacağını tahmin etme sebebim, ligi ve hakemleri tanıyor. Nerede, nasıl faul ve penaltı alacağını biliyor. Bizim futbolcularımız bu konuda deneyimsiz kaldılar. Hakkımızla kazanalım o da yeter bize. Ligin en az sarı kartı gören takımı olduk bu arada. Bu da güzel bir istatistik. Gerçekten futbolu çirkinleştirmedik hiç. Karaktersiz futbolcumuz da olmadı bu sene. Bunların yanı sıra edilen sıraya bakılınca gayet iyi bir sezon geçirdik. Bunun için başta yönetimi, sonra futbolcuları, en son ise teknik ekibi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Samet Aybaba son 3 hafta basın mensuplarına açıklama yapmamış olsaydı. Sivasspor taraftarı ona hep saygı ve sevgi besleyecekti. Kendisi kulübe gelmiş en iyi teknik direktör değildi. Ama gayet başarılı bir sezon geçirdi. Umarım sene sonunda ayrılır. Kendisinin de yolu açık olsun. Haftaya Beşiktaş maçında iyi bir veda yapar umarım. 

Yazarın Tüm Yazıları