Her şey için teşekkürler

Bir önceki sezon “Bir arkadaşa bakıp çıkacağız.” parolasıyla yola çıkmıştık ve bu parolayı başarıyla yerine getirdik. Bunun en büyük katkısı başta Sivasspor taraftarı, Mecnun Odyakmaz, Erdal Sarılar, Faruk Taşseten başkanlarımızdadır. Daha sonra futbolcular, Mesut Bakkal ve Samet Aybaba’nın başarısıdır.

Haberin Devamı

Geçen sene Tff 1. Ligin şampiyonu olarak Süper Lige yükseldik ve sezon başındaki hedefimiz ligi ilk 10 sıra içerisinde tamamlamaktı. Bu benim ve diğer Sivasspor taraftarı için gayet tatmin edici bir hedefti. Bu açıdan bakarsak Sivasspor çok başarılı bir sezon geçirdi. Bu yüzden son maçına çıkan Samet Aybaba ve teknik ekibine teşekkür ediyorum. Giderken “Dostlar beni hatırlasın. İyi hatırlasın.” sözlerini kullandı. Dostlar seni hatırlayacaktır son 5 hafta açıklama yapmasaydın dostlar seni çok iyi hatırlayacaktı. Çünkü Sivasspor taraftarı küme düşen takımı alkışlayarak tribüne çağıran taraftardır. Vefayı iyi bilir.

Taraftar olma açısından bazı Anadolu kulüpleri kadar köklü olmasak da vefa konusunda örnek teşkil ettiğimizi düşünüyorum. Seni kötü hatırlayacağımız olay, Trabzonspor maçında yaptığın açıklamalarla Trabzonspor taraftarını övüp yüceltirken, bir hafta sonra Sivasspor taraftarını küçük görmen. Kendinin Trabzonspor’da yaşadıklarını harika bir sezon olarak anlatırken, Sivasspor’un yaşadığı ikincilik ve dördüncülükleri tesadüf olarak değerlendirmendi. O sezon Bursaspor’un başındayken senin bile galibiyet alamadığın 4 Eylül Stadyumunda, bu sezonki kadrodan daha mütevazı bir kadro ile şampiyonluğa oynadık. Bu sezonu 7. bitirmiş olmamız bir başarıdır. Fakat senin küçümsediğin başarılarımızın tırnağı bile olamaz. Gitmek istediğini son haftalarda bu kadar belli etmeseydin, dostlar seni çok iyi hatırlayacaktı.

Haberin Devamı

Taktik boyutunda dediklerim de değişmeyecek. Yıllardır sadece bir taktik üzerine yoğunlaşan futbol anlayışın ve bazı futbolcularımıza inatla şans tanımaman açısından gittiğin her takımda anca belirli seviyede başarılı olabilirsin. Yani 5 6 7. sıra başarı olarak kalacaktır. Bazı futbolcuları kesmeyip oynatsaydın bu sezonu 5. sırada bitirecektik bence. Geçen haftalarda inatla istediğim değişikliklerin hepsi olumlu sonuç verdi. Bunu her taraftar gördü sen görmedin. Kötü de oynasa kendi getirdiğin futbolcuları oynattın inatla. Bu yüzden maalesef sen benim gözümde Sivasspor’un efsane teknik direktörleri içerisinde olamayacaksın.

Haberin Devamı

Sezonun son maçında farklı bir mağlubiyet almış olduk. Maç hakkında yazacak pek bir şey de yok zaten. Mağlup olmamız normal görülen maçta İstanbul’da Beşiktaş’a karşı 10 kişi kalınca daha fazla da gol yiyebilirdik. Fenerbahçe’ye 10 kişi kalıp 4-1 yenildiğimizde maçı bizim verdiğimizi düşünen taraftarlar, bu hafta 10 kişi kalan Sivasspor’a karşı 5-1 galibiyet almış oldu. Çünkü Sivasspor yenilince mağlubiyet olmuyor, vermiş oluyor maçı. Bu olay da beni bu sezon en çok eğlendiren olay oldu zaten. Maşallah takımımız çoğu takıma çelme taktı. Bu ilk değildi son da olmayacak. Çelme taktığımız her takım da bize olan düşmanlığı sürdürecek ve leke atmaya devam edecek. Biz de her zamanki gibi söylemeye devam edeceğiz. “Biz de bilirdik İstanbul takımı tutup 2-3 senede bir şampiyonluk kutlamayı, lakin yediremedik kendimize memleketimizi satmayı. “ diyerek, tüm Anadolu takımları taraftarlarına selamımı yolluyor ve sezonu bu sözlerle noktalıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları