Uluslar Ligi nedir? UEFA Uluslar Ligi grupları hangileri?

Güncelleme Tarihi:

Uluslar Ligi nedir UEFA Uluslar Ligi grupları hangileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 10:41

6 Eylül'de başlayan ve bu yıl ilk kez düzenlenen UEFA Uluslar Ligi ile ilgili merak edilen pek çok detay var. Peki, UEFA Avrupa Uluslas Ligi nedir? Uluslar Ligi grupları hangileri? Türkiye hangi grupta yer alıyor?

Haberin Devamı

UEFA Uluslar Ligi, futbolseverlerin en çok araştırdığı konulardan biri oldu. UEFA'nın milli takımlar düzeyinde oynanan UEFA Uluslar Ligi 6 Eylül Perşembe akşamı açılışı yaptı. Peki, eki, UEFA Avrupa Uluslar Ligi tam olarak nedir? Türkiye hangi grupta yer alıyor? İşte, Uluslar Ligi hakkında en çok sorulan sorular ve yanıtları

Uluslar Ligi nedir?

UEFA Uluslar Ligi, UEFA üyesi federasyonların erkek millî futbol takımları arasında yapılan uluslararası futbol turnuvası. Milli takımların oynadığı özel maç sayısını azaltmak ve maçları daha heyecanlı hale getirmek için yaratılan UEFA Uluslar Ligi'nde ülkelere kendilerine denk rakipleriyle daha fazla resmi maç yapma olanağı sağlanıyor.

EURO 2020'ye kolay gidiş bileti sağlayacak olan UEFA Avrupa Uluslar Ligi, heyecanı devam ediyor. Her ligdeki grup liderleri daha sonra birbirleriyle yüzleşecek. Böylelikle her ligdeki dört grubun liderleri tek ayaklı yarı final ve final ile EURO’ya katılım biletini kapabilecek. Yani EURO 2020’de yer alacak 24 takımın dört tanesi bu turnuvadan play-off bileti alacak. Uluslar Ligi Eylül-Ekim ayları arasında süreceğinden, EURO 2020 elemeleri Mart 2019’da başlayacak. Uluslar Ligi, UEFA'nın milli takımlar düzeyinde oynanan maçların rekabet seviyesini artırmak amacıyla ilk kez düzenleniyor. 

Haberin Devamı

Uluslar Ligi grupları hangileri?

UEFA’nın 55 üye ülkesinin katıldığı UEFA Uluslar Ligi dört ligden oluşuyor. A, B, C, D olarak ayırılan liglerdeki ülkelerin ayrımı UEFA katsayılarına göre belirleniyor. A liginde en iyi on iki, B liginde sonraki on iki, C liginde on beş, D liginde ise on altı takım mücadele edecek. A ve B ligleri üç takımlı dört gruptan; C grubu bir tane üç, üç tane de dört takımlı gruptan; D grubu ise dört takımlı dört gruptan oluşuyor.

Türkiye hangi grupta?

UEFA'nın ilk kez düzenlediği turnuvada Türkiye, kura çekimine Avusturya, Galler, Rusya, Slovakya, İsveç, Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kuzey İrlanda, Danimarka ve Çekya ile B Ligi'nden katıldı. UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Takım'ın rakipleri İsveç ve Rusya oldu. Diğer tüm grup eşleşmeleri, aşağıdaki görselde yer alıyor.

UEFA Uluslar Ligi'nde gruplar şu şekilde:

Haberin Devamı

A Ligi
1. Grup: Almanya, Fransa, Hollanda
2. Grup: Belçika, İsviçre, İzlanda
3. Grup: Portekiz, İtalya, Polonya
4. Grup: İspanya, İngiltere, Hırvatistan

B Ligi
1. Grup: Slovakya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti
2. Grup: TÜRKİYE, İsveç, Rusya
3. Grup: Avusturya, Bosna-Hersek, Kuzey İrlanda
4. Grup: Galler, İrlanda Cumhuriyeti, Danimarka
C Ligi 1. Grup: İskoçya, Arnavutluk, İsrail
2. Grup: Macaristan, Yunanistan, Finlandiya, Estonya
3. Grup: Slovenya, Norveç, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi
4. Grup: Romanya, Sırbistan, Karadağ, Litvanya

D Ligi
1. Grup: Gürcistan, Letonya, Kazakistan, Andorra
2. Grup: Belarus, Lüksemburg, Moldova, San Marino
3. Grup: Azerbaycan, Faroe Adaları, Malta, Kosova
4. Grup: Makedonya, Ermenistan, Liechtenstein, Cebelitarık

BAKMADAN GEÇME!