Tuğba Şenoğlu, dünya şampiyonluğundan Japonya’ya

Güncelleme Tarihi:

Tuğba Şenoğlu, dünya şampiyonluğundan Japonya’ya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 07:00

Vakıfbank’la başarıdan başarıya koşan milli voleybolcu Tuğba Şenoğlu veda etti. Sarı siyahlılarla bu sezon 5 kupa kaldıran yıldız smaçör, gelecek sezon Asya’da mücadele edecek. Tuğba kararını, “Yaşım henüz gençken yurt dışı kariyeri denemek istiyorum. Bu nedenle Japonya’yı tercih ettim. Daha sonra ülkeme dönmek istiyorum” sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

Tarsus’ta 1998’de doğan, 14 yaşında keşfedilip VakıfBank kadrosuna dahil edilen ve son lig şampiyonluğunda çok önemli payı olan tecrübeli voleybolcu Tuğba Şenoğlu, kariyerine Japonya’da devam etme kararı aldı. Milli smaçör, sarı siyahlılara sosyal medyadan veda etti.

DENEMEK iSTiYORUM

Milli sporcu, Hürriyet’in sorusuna “Yaşım henüz gençken, yurt dışı kariyeri denemek istiyorum. Bu yüzden Japonya’yı tercih ettim. Bu deneyimi yaşadıktan sonra ülkeme tekrar geri dönmek hedeflerim arasında” yanıtını verdi.

KUPA CANAVARI

182 cm boyunda, 306 cm smaç, 301 cm blok yüksekliğine sahip olan Tuğba 14 yaşında Vakıfbank’a geldikten sonra, tüm alt yaş gruplarında şampiyonluklar yaşadı. Her kategoride milli takım forması giydi. Beşiktaş ve Yeşilyurt takımlarında kiralık olarak oynadıktan sonra VakıfBank’a geri dönen Tuğba, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda mücadele etti. 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’ndan ‘En İyi Smaçör’ ödülünü alan Tuğba Vakıfbank’la 4 lig, 2 CEV Şampiyonlar Ligi, 2 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası şampiyonlukları yaşadı.

Haberin Devamı

SMAÇLARLA HAYAT VERDi

Misli.com Sultanlar Ligi final serisinde Fenerbahçe seride 2-1, dördüncü maçta 2-0 öndeyken ve 3. sette durum 17-13 F.Bahçe lehineyken Tuğba oyuna girdi ve servisleriyle maçı çevirdi. Söz konusu karşılaşmayı 3-2 kazanan VakıfBank, seriyi son maça taşıdı ve kritik bir galibiyet aldı. Yabancı basında Tuğba Şenoğlu’nun gelecek sezon Kurobe takımında oynayacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!