Tankut Turnaoğlu: Türkiye'de sporun ve basketbolun her zaman destekçisiyiz

Güncelleme Tarihi:

Tankut Turnaoğlu: Türkiyede sporun ve basketbolun her zaman destekçisiyiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 16:38

Türk sporuna ve THY EuroLeague’e verdikleri büyük destekle fark yaratan P&G’nin Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Spor Arena’ya konuştu.

Haberin Devamı

“FENERBAHÇE DOĞUŞ BİZE BÜYÜK HEYECAN YAŞATTI”
* ‘Özgüven sponsoru’ olduğunuz EuroLeague’in Belgrad’daki Final Four organizasyonunun genel değerlendirmesiyle başlayabilir miyiz?
- Öncelikle dünyada sporun en büyük destekçisi olarak, Avrupa’da 2000 yılından beri Euroleague Basketbol tarafından düzenlenen en üst düzeydeki ve kazananın Avrupa Şampiyonu olduğu bu güzel organizasyonda ”Euroleague özgüven sponsoru” olarak yer almak bizim için bir gurur kaynağı oldu. Özellikle Fenerbahçe Doğuş gibi başarılı bir takımın da bu sene 4. kez Final Four’da oynayarak bizi gururlandırması, hem Türkiye hem de P&G olarak bizi çok heyecanlandırdı. Arenalarımızda her hafta yaşanan heyecan ve coşkunun çok daha fazlasını EuroLeague’da Belgrad’da yaşadık.
- Bu sene Belgrad sokaklarını dolduran Fenerbahçe taraftarlarıyla eşsiz bir ambiyansa şahit olduk. Her zaman dediğimiz gibi “Kazanmak kafada başlar” sloganımızla yola çıkarak Fenerbahçe Doğuş’un tüm oyuncularının özgüvenli bir şekilde, maçın sonuna dek azimle mücadele etmeleri, kendilerini kazanmaya odaklamış olmaları bize çok heyecanlı bir haftasonu yaşattı. Bence Fenerbahçe Doğuş’un antrenörü Zeljko Obradovic’in kendi memleketinde/kendi evinde galibiyet için yarışması da ayrı bir heyecan verdi.

Haberin Devamı

Tankut Turnaoğlu: Türkiyede sporun ve basketbolun her zaman destekçisiyiz

“BOGDAN VE UDOH’UN YOKLUĞU HİSSEDİLDİ”
* Basketbola olan ilginizi biliyoruz, Fenerbahçe-Real Madrid finalini nasıl buldunuz? Parkede sizin en beğendiğiniz oyuncular kimlerdi?
- Fenerbahçe Real Madrid maçı Euroleaague finaline yaraşır, çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu bana göre. Vesely faul problemi yaşamasaydı maçın gidişatı ve sonucu kuşkusuz çok daha farklı olurdu ve Obradoviç kendi ülkesinde şampiyonluğa uzanabilirdi. Fenerbahçe’de, NBA’e giden Bogdanovic ve Ekpe Udoh’un eksikliği bence maçta çok hissedildi.
- Bu arada şampiyonluğu kaçırmış olmaya üzülmüş olsak da biz basketbol oynadığımız zamanlarda bu seviyelerde bir takımın olmasını hayal bile edemezdik. Bize bu gururu yaşatan takıma ve Obradovic’e çok teşekkür etmek isterim. Fenerbahçe’de Melli tabii ki hem skora katkısı, hem de hırsıyla parkede en beğendiğim isimlerin başında geliyor. Real Madrid’den de Doncic çok beğendiğim bir isim.

Haberin Devamı

“ZALGİRİS, EN GÜZEL HİKÂYELERDEN BİRİNİ YAZDI”
* Sezonun en büyük alkışını alan Jasikevicius’un Zalgiris’i için yorumunuz nedir?
- Zalgiris, uzun yıllardır Avrupa basketboluna yön veren, nice yıldızlar yetiştiren ve her zaman keyif veren oyun sergileyen bir ekip, bir ekol adeta. Başlarında da Litvanya’nın yetiştirdiği en yetenekli isimlerden Sarunas Jasikevicius var. Kendisine 2015 yılında Avrupa Ligi Efsanesi ödülü verildi biliyorsunuz ki...
- 2011 yılında Fenerbahçe’de izleme fırsatı da bulmuştuk kendisini. Zalgiris’i Eurolegue’de Final Four’a çıkararak büyük bir sürprize imza attı. Ardından kazandıkları üçüncülükle bunu taçlandırdılar. Bana göre ileride dönüp bakıldığında, Jasikevicius ve öğrencileri Belgrad’dan kalan en güzel hikayelerden biri olacaklar.

Haberin Devamı

“LUKA DONCIC ŞİMDİDEN ELİT SEVİYEDE”
* Head&Shoulders’ın marka yüzü Luka Doncic’in damgasını vurduğu bir Final Four izledik, sizin yorumunuz?
- Luka, özellikle Fenerbahçe maçında dışarıdan bulduğu sayılarla, temsilcimizin şampiyonluğu alamamasında çok etkili oldu. Ben böyle bir oyun kurucu görmedim. Öncekilerden ve hala oynayanlardan çok farklı. 2.01 boyunda ve sıra dışı bir tekniğe sahip. 1-2-3, tüm pozisyonların hepsinde oynayabiliyor. Daha 19 yaşında ve Avrupa basketbolunun en umut veren yeteneklerinden biri. Özellike savunmasını da biraz geliştirirse onu daha uzun yıllar keyifle seyredeceğimize eminim.
- Bu genç yaşına ragmen Euroleague istatistikleri elit seviyede. Dileğim, ülkemizden de bu tarz yeteneklerin çıkması ve Türk basketboluna kazandırılması. Cedi Osman gibi NBA’de bizi başarı ile temsil eden oyuncularımız, ülkemizin gençleri için çok doğru örnek teşkil ediyorlar. Böyle yetenekli, özgüvenli genç yeteneklerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.

Haberin Devamı

“ZORLU PSM’DEKİ ORGANİZASYONUMUZA İLGİ HAT SAFHADAYDI”
* İstanbul’da Zorlu PSM’deki maç izleme etkinliğiniz büyük ilgi gördü, bu tarz aktiviteleriniz devam edecek mi?
- P&G olarak, dünyada spora en çok destek veren şirketlerden biriyiz. H&s markamız ile de basketbolun gelişmesine yönelik, sporu ve sporcuyu destekleyen projeler geliştirmekten dolayı çok mutluyuz. “Kazanmak kafada başlar” mottosuyla yola çıkarak kazanmaya odaklanmayı, kendinden emin ve hazır olmanın önemini vurguluyoruz. H&S’ın Euroleague Özgüven Sponsorluğu kapsamında Zorlu Center PSM’deki alanda Head&Shoulders sponsorluğunda yayınlanan yarı final ve final maçlarını 1000’den fazla basketbolsever ile dev ekranda tek bir yürek halinde izlemek oldukça heyecanlıydı.
- Hatta ilgi çok fazla olduğu için final maçında kapasite artırıldı. Basketbola olan bu müthiş ilgi çok sevindirici. Bu heyecanı bu denli yaşadıktan ve yaşattıktan sonra tabii ki bu tarz aktivitelerimiz devam edeceğini söyleyebilirim. Sporun olduğu her alanda P&G olarak varlığımızı ve desteğimizi sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

“BASKETBOLLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
* Gelecek sezon Fenerbahçe Doğuş ve Anadolu Efes’in yanında Darüşşafaka’nın da yer almasıyla 3 ekiple yer alacağımız EuroLeague için özel etkinlikleriniz olacak mı?
- Head&Shoulders olarak sporun, sporcunun ve özellikle de basketbolun yanında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de sporun ve basketbolun gelişimini her zaman önemsiyoruz. Euroleague’de Türkiye’den 3 takım olması gerçekten gurur verici ve bu durumun istikrarı ve takım sayısının artması ülke basketbolunun geleceği adına da hayati bir önem taşıyor. Biz de, Euroleague özgüven sponsoru olarak basketbolu daha geniş kitlelere yayma düşüncesiyle yola çıktık. Önümüzdeki dönemde de basketbolla ilgili çalışmalarımız devam edecek.

“OLİMPİK ANNELER PROJEMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
* Markanızın basketbola olan büyük katkısı göz ardı edilemez... Sponsorluk alanındaki faaliyetlerinizde belirlediğiniz bir hedef var mı?
- P&G, aslında çatı şirket ve bu çatının altında bir çok markanın olduğu çok büyük bir aile var. Markalarımızla her zaman hayatları iyileştirmek için çalıştığımızı söylüyoruz. Çünkü geliştirdiğimiz ürünler, hayatımızda küçük ama anlamlı farklar yaratıyor. Biz sporun da hayatımızda böyle bir fark yaratma gücü olduğuna inanıyoruz. Bu güçten yola çıkarak 30 yıldan fazla bir zamandır Türkiye’de yaşamları iyileştirmek için çalışan bir şirket olarak, sporun sağlıklı ve özgüveni yüksek nesillerin yetişmesinde çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz.
- Spor, sağlıkla ilgili olduğu kadar özgüven sahibi olma, sosyalleşme ve disiplin sağlayabilmekle de ilgili. O nedenle hedefimiz çocukların ve gençlerin spora yönlendirilmesi ile birlikte sağlıklı bir toplum oluşmasında katı vermek olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’ye özel başlattığımız Olimpik Anneler Projesi’ni bu açıdan çok önemsiyoruz. Spora desteğini uzun yıllardır sürdüren markalarımız arasında yer alan Head&Shoulders da basketbolun ülkemizde gelişimi için yatırım yapmaya devam edecektir. Gençlerin gelişimine her anlamda katıkıda bulunan bu sporun daha çok insan ulaşması için bizim gibi şirketler tarafından desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bunu sadece sponsorluk olarak değil, ülkemize özgüveni yüksek, kendinden emin ve cesaretli bir nesil kazandırmak adına üzerimize düşen bir görev olarak görüyorum.

Günün en popüler bahislerini incelemek için buraya tıklayın! 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!