Süper lig ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Süper lig ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2020 20:50

Milyonlarca sporseverin merakla araştırdığı 'Süper Lig yeniden ne zaman başlayacak?' sorusu, son günlerde yine gündem oldu. Kulüplerin antrenman çalışmalarına başlamasının ardından, lig maçlarının kaldığı yerden ne zaman devam edeceği merak edildi. Peki, Süper lig ne zaman başlayacak? Maçlar ne zaman oynanacak?

Haberin Devamı

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun 26. haftasının Corona Virüsü nedeniyle seyircisiz oynanmasının ardından, kalan maçlar için alınan erteleme kararı sonrası futbolseverlerin araştırmaları hız kazandı. Şampiyonluk yarışının git gide zorlaştığı ve rekabetin arttığı Süper Lig'de kalan maçlar için takvim netleşmeye başladı. İşte, Süper Lig'de oynanacak maçların tarihi hakkında merak edilenler...

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Sağlık Kurulu ile yaptığı toplantının ardından Süper Lig'in 12 Haziran 2020'de başlayacağını açıkladı. İşte TFF'nin açıklaması;.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün TFF Sağlık Kurulu ile toplantı yapmıştır. TFF Sağlık Kurulu'nun, Süper Lig ve diğer liglerle ilgili görüş ve tavsiyelerinin yanı sıra, Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği'nin yazılı başvuruları dikkate alınarak, yeni bir değerlendirmede bulunulmuştur.

Haberin Devamı

TFF Yönetim Kurulu, Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen liglerin şimdilik aşağıda belirtilen tarihlerde başlatılmasına karar vermiştir:

1-Süper Lig müsabakaları daha önce de ilan edildiği gibi 12 Haziran 2020

2-TFF 1. Lig müsabakaları 19 Haziran 2020

3-TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020

4-Bölgesel Amatör Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020

MAÇLARDA ALINACAK ÖNLEMLER NELER?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi hemen her alanda olduğu gibi futbolda da bugüne dek görülmemiş olayların yaşanmasına yol açtı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), 12 Haziran’da başlatmayı planladığı Süper Lig ile TFF 1., 2., 3. ve Bölgesel Amatör liglerdeki maçlar, sıkı tedbirler altında oynanacak. TFF Sağlık Kurulu’nun hazırladığı ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü’, karşılaşmaların bundan sonra nasıl oynanması gerektiğini detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. FIFA, UEFA ve bazı Avrupa ülkelerinin futbol federasyonlarıyla yapılan istişareler doğrultusunda hazırlanan bu protokol şimdilik ‘öneri’ niteliği taşıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!