Süleyman Atlı dünya ikincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Atlı dünya ikincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2019 18:19

Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 57 kiloda mücadele eden Süleyman Atlı, finalde Rus Zavur Uguev'e yenilerek gümüş madalya elde etti.

Haberin Devamı

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen şampiyonada milli güreşçi, finalde Rusya'dan Zavur Uguev ile karşılaştı.

İlk devrede başa baş bir mücadele sergilense de son bölümlerde rakibinin üst üste yaptığı oyunlara engel olamayan Süleyman Atlı, 13-3 teknik üstünlükle yenilerek dünya ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. 

"Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum"

Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Süleyman Atlı, bundan sonraki hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Süleyman Atlı, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen şampiyonada, serbest stil 57 kiloda mücadele eden Süleyman Atlı, finalde karşılaştığı Rus Zavur Uguev'e mağlup olarak gümüş madalya kazandı.

Milli güreşçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beklentisinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirterek, "Avrupa Şampiyonası'ndan sonra uzun süre bu şampiyonaya hazırlanıyorduk. Dünya şampiyonu olup olimpiyatlara bu şekilde gitmek istiyordum. Nasip olmadı." dedi.

Haberin Devamı

Minderde olduğu gibi minder arkasında ve kilo düşme konusunda psikolojik savaşın yaşandığını anlatan Süleyman Atlı, şöyle konuştu:
"Ben yaklaşık 1 aydan beri kilo kontrolü yapıyordum. Tam anlamıyla tam yüzde 100 performansla çıkamıyoruz maçlara, bunun da etkisi oluyor. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlara iyi hazırlanıp altın madalya kazanmak."

Bakan Kasapoğlu'ndan Süleyman Atlı'ya tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Süleyman Atlı için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu ayrıca, yarın altın madalya için mindere çıkacak Taha Akgül'e de başarı dileğinde bulundu.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 57 kiloda gümüş madalya kazanan Süleyman Atlı'yı kutluyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya da hak kazanan milli sporcumuzun olimpiyatlarda madalya kürsüsünde yer alacağına yürekten inanıyorum. Devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda finale yükselerek 2020 Olimpiyat Oyunları vizesini alan milli sporcumuz Taha Akgül'ü de kutluyor ve şampiyonluk mücadelesinde başarılar diliyorum."

 

BAKMADAN GEÇME!