Spor yasası görüşmesinde 'şerefli adam' polemiği!

Güncelleme Tarihi:

Spor yasası görüşmesinde şerefli adam polemiği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 09:23

MHK Kocaeli Milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı'nın TBMM'deki sözleri büyük yankı yarattı.

Haberin Devamı

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, TBMM’de görüşülen yeni Spor Yasası için ‘Bu haliyle yasalaşırsa kulüplere başkan ve yönetici bulunamaz’ iddiasını ortaya atan kulüp başkanlarına sert çıktı.

YASA KARŞITLARINA SESLENDİ

Sancaklı, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Yönetecek başkan ve yönetici bulamazsınız diyenler, Türkiye’de 500 tane, 1000 tane şerefli adam yok mu? Bir siz mi şereflisiniz?” ifadelerini kullandı. Sancaklı’nın bu sözlerine ilk tepki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan geldi. Yasanın bu şekliyle çıkması halinde ileride çok büyük sorunlar yaşanacağını savunan Koç, şunları söyledi:

KOÇ: İNSANIN İÇİNİ ACITIYOR

“Süper Lig kulüpleri olarak düşüncelerimizi ve endişelerimizi anlattık. Görüştük, dinlendik mi? Hayır. Siyasetçiler ‘Kulüplerin görüşlerini aldık’ diyebilirler. Evet aldınız. Uyguladınız mı? Hayır. Nihai taslakta bizim görüşlerimiz var mı? Hayır. Bu kadar çabalarken bir milletvekilimiz tarafından ‘Şerefsizler, namussuzlar’ olarak tarif ediliyoruz.

Haberin Devamı

BÜYÜK SAKINCALAR VAR

Yasanın bu şekilde çıkmasının ileride çok büyük sakıncalar olacağından şüpheniz olmasın. Birtakım siyasetçi tarafından ‘olağan şüpheli’ hatta ‘namussuzlar, şerefsizler’ seviyesinde tanımlanmak da insanın içini acıtıyor. Bu söylemleri şiddetle reddediyorum.”

'KOÇ BENİ DİNLEMEMİŞ'

Koç’un bu sözlerinin ardından Radyo Gol’e bir açıklama yapan Sancaklı, “Ali Koç büyük ihtimalle konuşmalarımı izlemedi. Muhtemelen ona durumu yanlış aktardılar. Ben kimseye hakaret etmedim. Sadece ‘Futbolda pislikleri yapanlar gidecek’ dedim” şeklinde konuştu.

NEFRET SÖYLEMİNE TASFİYE

Öte yandan Spor Yasası’nın bazı maddelerinde değişiklikler yapıldı. Buna göre, nefret ve ayrımcılık suçlarından mahkûm olanlar da spor kulüpleri ile spor şirketlerinin yönetim, denetim, disiplin ve ihtiyari kurul üyeliklerinde olamayacak. Bu durumdakilerin görevleri, mahkeme veya ilgili kurul kararının kesinleştiği tarihte kendiliğinden sona erecek. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti veya suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından dolayı haklarında dava açılan kişiler de görevden uzaklaştırılacak ve yerlerine yedek üyeler gelecek.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!