Son dakika: Vakıfbank 4. kez dünya şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Vakıfbank 4. kez dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2021 20:34

VakıfBank, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde İtalyan temsilcisi Imoco Conegliano’yu setlerde 3-2 mağlup ederek 4. kez şampiyon oldu.

Haberin Devamı

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda VakıfBank, İtalya temsilcisi Imoco Conegliano’yu 3-2 mağlup ederek 4’üncü kez dünya şampiyonu oldu.

Finalde ilk set karşılıklı sayılarla başladı. Savunmada hata yapmayan ve 12-8’den sonra Isabelle Haak ile hücumda etkili olan VakıfBank 8 sayılık fark yakaladı: 20-12. Zehra Güneş’in blok sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermeyen sarı siyahlılar seti 25-15 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan taraf Imoco Conegliano oldu. Egonu ile sayılar üreten Imoco, teknik molaya 12-9 üstün girdi. Ogbogu ve Isabelle Haak ile sayılar bulan VakıfBank, Egonu’nun sayılarına engel olamayınca seti 25-22 kaybetti: 1-1.

Çekişmeli başlayan üçüncü sette Egonu ile sayılar üreten Imoco’ya, Haak ile karşılık veren VakıfBank teknik molaya 12-11 önde girdi. Karşılıklı sayılarla devam eden sette daha az hata yapan sarı siyahlılar, seti 25-22 alarak durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sette Egonu sayı üretmeye devam ederken, VakıfBank Haak ve Gabi ile karşılık verdi. 14-14’lük eşitlikten sonra Plummer ile sayı üreten İtalyan ekibi 17-15 öne geçti. VakıfBank rakibine yaklaşsa da Imoco Conegliano seti 25-22 kazandı: 2-2.

Karar setine iyi başlayan VakıfBank hücumda ve savunmada hata yapmadı. Seti 15-7 maçı da 3-2 alan sarı siyahlılar, 4’üncü kez dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

VakıfBank, yarı finalde bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Opet'i 3-0 yenerek finale çıkmıştı.

Son şampiyon Imoco Volley ise Breziya ekibi Minas Tenis Clube'yi 3-1 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı.

Bakan Kasapoğlu, VakıfBank’ı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda şampiyon olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımını tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türkiyenin ev sahipliğinde dünyanın en iyi 6 takımının yer aldığı FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonasında ülkemizi temsil eden, üstün bir mücadele örneği göstererek şampiyonluğa ulaşan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nı ve aynı turnuvada bronz madalyanın sahibi olan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımını kutluyorum. Her iki temsilcimizin de sahada ortaya koydukları mücadele bizlere büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Türkiye olarak böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan da son derece mutluyuz. Bu anlamlı başarıda emeği geçen sporcuları, teknik kadroları ve yöneticileri tebrik ediyorum."

Haberin Devamı

SALON: Ankara

HAKEMLER: Vladimir Oleynik (Rusya), Vlastimil Kovar (Çekya)

IMOCO CONEGLIANO: Joanna Wolosz, Kathryn Plummer, Raphaela Folie, Paola Egonu, Megan Courtney, Robin De Kruijf, (Lara Caravello, Monica Gennaro, Giorgia Frosini, Fatima Sylla

VakıfBank: Cansu Özbay, Gabri Braga, Zehra Güneş, Isabelle Haak, Michell Bartsch-Hackley, Chiaka Ogbogu (Buket Gülübay, Ayça Aykaç, Meryem Boz, Kübra Çalışkan

SETLER: 15-25, 25-22, 22-25, 25-22, 7-15

SÜRE: 108 dakika (23, 23, 27, 23, 12)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!