Son Dakika: Stefan Kuntz'un Türk yardımcısı belli oldu! Kenan Koçak iddiası...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Stefan Kuntzun Türk yardımcısı belli oldu Kenan Koçak iddiası...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2021 14:20

A Milli Takım’da Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından Stefan Kuntz dönemi başlarken yardımcıları da belli oldu. Alman teknik adam ile birlikte Kenan Koçak da 3 yıllığına Ay-Yıldızlı ekibe hizmet edecek. 

Haberin Devamı

Son yıllarda Thomas Tuchel, Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Nagelsmann ve Hansi Flick ile sık sık görüşen ve sadece futbol değil, altyapıda eğitim konusunu da fikirler alan Kenan Koçak, Hamit Altıntop ve Kuntz tarafından ikna edildi. Daha önce Alanyaspor’un istediği ve kulüpte görüştüğü Kenan Koçak, Almanya’dan da teklifler almış ama uygun proje bulamadığı için kabul etmemişti. Konu milli takım olunca ve eski hocası Kuntz başa gelince Hamit Altıntop’un ısrarlı yaklaşımı ile ikna edilen Koçak bugün imzayı attı.

Koçak, 2002-2003 sezonundaki futbolculuk döneminde Stefan Kuntz’un çalıştırdığı Waldhof Mannheim’de görev yapmıştı. O dönem futbolculuk kariyerini sürdüren Kenan Koçak, Kuntz’un öğrencisiydi.

Teknik adamlık kariyerine VfR Mannheim’de başlayan ve buradaki 2 yıllık macerasında 1.97’lik puan ortalaması yakalayan Kenan Koçak, 2013’te Stefan Kuntz ile hoca-futbolcu olarak buluştuğu Waldhof Mannheim’ın bu kez başına geçti. 2016-2018 yılları arasında Sandhausen’i çalıştıran Kenan Koçak son olarak Hannover’de görev yapmıştı. Hannover’da da başarı yakalayan 40 yaşındaki teknik adam Almanya’da toplamda 150 maça çıktı. 

KENAN KOÇAK STEFAN KUNTZ’UN 1’İNCİ YARDIMCISI OLARAK GÖREV YAPACAK

Kenan Koçak Stefan Kuntz’un 1’inci yardımcısı olarak görev yapacak. Milli takım için ayrıntılı bir raporu Almanca metin ile Kuntz’a sunduğu öğrenilen Kenan Koçak hafta sonu maçlarında ve takımlarımızın avrupa maçlarında tribünde olacak. Stefan Kuntz ile birlikte Başakşehir-Çaykur Rizespor ve Galatasaray-Göztepe maçlarını takip edecek olan Kenan Koçak, Trabzon-Alanya maçını da yakın takibe alacak. Milli takımın başındaki ikili Kuntz ve Koçak takımlarımızın yeni hafta içindeki avrupa kupaları maçlarında da notlar tuttuktan sonra milli takımın aday kadrosunu açıklayacaklar.

Haberin Devamı

Son Dakika: Stefan Kuntzun Türk yardımcısı belli oldu Kenan Koçak iddiası...

KENAN KOÇAK KİMDİR?

Kenan Koçak 5 Ocak 1981, Kayseri'de doğdu. 2000-01 yılında SV Waldhof ile antrenmanlara çıkmaya başladı. 2001-02 sezonunda üçüncü ligdeki SV Waldhof II takımı ile kariyerinin ilk maçına FC 08 Villingen karşısında çıktı. Ancak A takımda kadroya giremeyen futbolcu devre arasında Avusturya ikinci lig ekibi DSV Leoben'e transfer oldu.

Haberin Devamı

2002'de Mannheim'a geri dönen futbolcu sezona ikinci takımda başlasa da sezon sonunda 2. Bundesliga'da oynayan A takıma çıktı. 4 Nisan 2003'te 1. FC Köln ile oynadıkları maçta ilk kez Mannheim forması giydi ve sezonda 8 maça çıktı.

2003-04 sezonunda tekrar Avusturya'ya giden futbolcu bu sefer Bundesliga ekibi olan Red Bull Salzburg'a transfer oldu. Ligde sadece iki kez forma giyen futbolcu, kulübün ikinci takımıyla da beş maça çıktı. Devre arasında Mannheim'a geri dönen futbolcu yedi maça çıkıp bir de gol kaydetti.

Daha sonraki yıllarda SSV Reutlingen, ASV Durlach, 1.FC Pforzheim gibi takımlarda oynadıktan sonra 2006-07 sezonunun ikinci yarısında üçüncü ligdeki SV Waldhof'a geri döndü. Sezonun sonlarına doğru kadroya giren futbolcu, sezon sonunda geçirdiği sakatlık nedeniyle futbolu bıraktı.

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

2008-09 sezonda SV Waldhof'un antrenörlerinden biri oldu. Bir sezon sonra yerel takımlardan FC Türkspor Mannheim'ı yöneterek ilk kez antrenörlük yapan Koçak, bir sonraki sezon ise şehrin en büyük ikinci takımı VfR Mannheim'ın başına geçti. Orada geçirdiği iki sezonda beşinci ligi ikinci ve üçüncü olarak tamamlayarak başarılı oldu. 2013-14 sezonunda SV Waldhof'a bu sefer teknik direktör olarak döndü.

Waldhof'te geçirdiği iki sezon sonrasında 2015-16 sezonu sırasında Hennef şehrindeki Hennes Weisweiler Akademisi'nde teknik direktörlük eğitimini tamamladı. Aynı sezon, Koçak'ın çalıştırdığı SV Waldhof dördüncü lig olan Regionalliga Südwest'i şampiyon bitirdi. Sezon sonunda 3. Lig'e yükselme maçlarında Regionalliga West şampiyonu Sportfreunde Lotte ile oynadılar ancak Koçak'ın takımı kendi seyircisinin önünde 2-0 kaybederek bir üst lige çıkamadı.

Haberin Devamı

3 Temmuz 2016'da Koçak, 2. Bundesliga ekibi SV Sandhausen'ın hocası olarak basına tanıtıldı ve 1. FC Nürnberg'in başına geçen Alois Schwartz'ın yerine geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!