Son dakika: Rıdvan Dilmen'e hakaret davasında Ahmet Çakar'a beraat kararı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Rıdvan Dilmene hakaret davasında Ahmet Çakara beraat kararı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2021 13:50

Rıdvan Dilmen’in kendisine ‘İblis’ diyerek hakaret ettiğini ileri sürdüğü Ahmet Çakar, 2 yıla kadar hapisle yargılandığı davada, “Ben bu paylaşımı eski ABD Başkanı Donald Trump için yazmıştım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme Çakar’ın beraatine karar verdi.

Haberin Devamı

Ahmet Çakar, 30 Kasım 2020’de twitter hesabından, “İblis için zor günler başlıyor” mesajını paylaştı.

Rıdvan Dilmen bu paylaşım üzerine Ahmet Çakar hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifade veren Ahmet Çakar, “İblis yakıştırmasını Rıdvan Dilmen için yapmadım. Neden üzerine alındığını da anlayamadım. Yaptığım paylaşımda isim belirtmedim. Dünya politikasında yabancı bir ülkenin liderine Covid-19 salgını ile alakalı eleştirel olarak belirttiğim bir yakıştırmadır. Beraatımı isterim” diye savunma yaptı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık Ahmet Çakar hakkında ‘hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapsini talep etti.

MAHKEMEDE BERAAT ETTİ

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7 aydır görülen davanın karar duruşmasına müşteki Rıdvan Dilmen katılmadı. Şüpheli Ahmet Çakar ise avukatı Esennur Ezgi ile birlikte duruşmaya geldi. Duruşmada söz alan Rıdvan Dilmen’in avukatı Ferah Yıldız, “Covid-19 nedeniyle müvekkilim duruşmaya gelmedi. Sanık Ahmet Çakar’dan şikayetçiyiz. Cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Sanık Ahmet Çakar, “İddianamede geçen paylaşımı ben Rıdvan Dilmen’i kastederek yazmadım. Rıdvan ile 40 yıldır arkadaşız. Suç tarihinden 3 ay önce aramızda bir tartışma yaşanmıştı. Aramız biraz limoniydi ancak ben bu yazıda onu kastetmedim. Ben bu paylaşımı eski ABD Başkanı Donald Trump için yazmıştım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı isterim” dedi. Ahmet Çakar’ın avukatı Esennur Ezgi de, “Müvekkilimin Rıdvan Dilmen’e yönelik herhangi bir hakareti olmamıştır. Beraatını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ahmet Çakar’ın suçunun sabit olmaması nedeniyle beraatine hükmetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!