Son Dakika: Mbwana Samatta, Fenerbahçe'den bir şans daha istiyor! Jorge Jesus sonrası...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Mbwana Samatta, Fenerbahçeden bir şans daha istiyor Jorge Jesus sonrası...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 10:47

Forvet arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de hareketli saatler yaşanıyor. Jorge Jesus için geri sayıma geçen sarı lacivertli takımda Mbwana Samatta yeniden gündeme geldi. İşte günün Fenerbahçe hakkındaki transfer haberleri...

Haberin Devamı

Mbwana Samatta, geçen sezon zorunlu satın alma opsiyonuyla Aston Villa’dan kiralanmıştı. Tanzanyalı forvet, çok kötü performans sergilemesine rağmen bonservisine 6.5 milyon Euro ödenmiş ve ardından Antwerp‘e kiralanmıştı.Ancak Belçika macerası da istediği gibi gitmedi.

Fanatik'in habeirne göre; Antwerp’in almayı düşünmediği Samatta, sezon öncesi kampında Fenerbahçe ’nin kendisine bir şans daha tanımasını bekliyor. Yönetim ise 29 yaşındaki forvet için kararı Jorge Jesus’a bırakacak. Son yıllardaki düşüşü nedeniyle Samatta’ya bir talip çıkması zor görünüyor.

FENERBAHÇE'NİN GÜNDEMİNDE NICOLAS DE LA CRUZ VAR İDDİASI

Gelecek sezon için güçlü bir kadro kurmak isteyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Arjantin basınından Ole'de yer alan habere göre Fenerbahçe ve Real Sociedad'ın, kariyerinde yeni bir maceraya atılmak isteyen Nicolas de la Cruz ile ilgilendiği ve futbolcunun menajerlerinin iki kulüple iletişimde olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Futbolcunun bedelsiz bir şekilde takımdan ayrılmasına sıcak bakmayan River Plate'in ise Nicolas de la Cruz ile sözleşme uzatmak istediği iddialar arasında yer alıyor. Her ne kadar River Plate futbolcuyu takımda tutmak istese de, 5 yıldır Arjantin ekibinin formasını giyen Nicolas de la Cruz'un takımdan ayrılma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Uruguay Milli Takımı'nda 13 kez oynayan Nicolás de la Cruz, River Plate'de bu sezon 14 maçta görev yaparken, 2 gol ve 1 asistlik performans gösterdi.

PELKAS İÇİN 14 MİLYON EURO'LUK TEKLİF

Fenerbahçe 'de Dimitris Pelkas hareketliliği yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon Erol Bulut'un özel isteği ile transfer edilen ve gösterdiği performans ile geçen senenin yıldızı olan Yunan yıldıza İtalya'dan iki ekip talip oldu.

DIMITRIS PELKAS 12 MİLYON EURO'YA SATILMAMIŞTI

Fenerbahçe'de bu sezona istediği gibi başlayamayan ve Vitor Pereira ile de yıldızı barışmayan Dimitris Pelkas sakatlıkların etkisiyle geçen sezonki performansının gerisinde kaldı. Yunan orta saha oyuncusuna sezon başında 12 milyon euroluk teklif gelmiş, Başkan Ali Koç bu teklifi reddetmişti.

Haberin Devamı

İTALYA'NIN İKİ KÖKLÜ EKİBİ TALİP OLDU

Yunanistan basınında çıkan haberlere göre; Dimitris Pelkas'a İtalya'dan Bologna ve Verona talip oldu. 4 milyon euroluk bir bonservis ile Fenerbahçe'nin kapısını çalan İtalyan ekiplerinin bu teklifine Fenerbahçe sıcak bakıyor.

DIMITRIS PELKAS'IN KARNESİ

Bu sezon Fenerbahçe ile 33 maça çıkan Dimitris Pelkas 5 gollük bir katkı sağladı. Asist katkısı sunamayan 28 yaşındaki isim 1266 dakika sahada kaldı.

BÜNYAMİN BALCI İÇİN TAKAS FORMÜLÜ

Sarı-Lacivertliler, bu sezon Antalyaspor’daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Bünyamin Balcı için çalışmalara başlamıştı. Fanatik'te yer alan habere göre; Balcı’nın menaceri Yiğit Oruç ile geçtiğimiz hafta bir görüşme gerçekleştirilmişti. 21 yaşındaki oyuncu Fenerbahçe ’yi çok istiyor. Ancak Akdeniz ekibi, 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Bünyamin için 5 milyon Euro talep etti. Sarı-Lacivertliler, takas formülüyle bu rakamı aşağı çekmeyi hedefliyor. Nazım Sangare’nin Antalya’ya dönmesi bu seçeneklerden biri. Diğer alternatif ise Ozan Tufan ile Bünyamin’in direkt takas edilmesi.

Haberin Devamı

SİNAN BOLAT GÜNDEMDE

Fenerbahçe , sezon bittikten sonra Berke Özer ile yolları ayıracak. Yönetim, Altay Bayındır ile rekabete girecek yerli bir kaleci için bir süredir çalışmaları sürdürüyor. Kasımpaşa forması giyen eski Fenerbahçeli Ertuğrul Taşkıran ile ligden düşen Göztepe ’nin file bekçisi İrfan Can Eğribayat, Sarı-Lacivertliler’in listesindeydi. Belçika basınında yer alan haberlere göre Fenerbahçe, Gent’ten ayrılmaya hazırlanan Sinan Bolat ile temasa geçti. Zaman zaman Milli Takım ’a da çağırılan 33 yaşındaki kalecinin Kanarya’ya sıcak baktığı belirtildi.

LİSTENİN İLK SIRASINDA BELOTTI VAR

Torino ile sözleşmesi bitecek olan Andrea Belotti, listenin ilk sırasında. İtalyan yıldız için İnter ve Milan da devrede. Ancak İnter’in Dybala’ya yoğunlaşması nedeniyle Belotti transferinde ‘çok istekli olmadığı’ belirtildi.

Haberin Devamı

Milan için de golcü oyuncunun ‘ilk seçenek olmadığı’ kaydedildi. İtalyan forveti Fenerbahçe’ye getirmek yine de kolay değil ancak Jorge Jesus’un bizzat oyuncuyla görüşmesi muhtemel.

DEMBELE YİNE LİSTEDE

Geçen sezon da gündeme gelen Lyon’un yıldızı Moussa Dembele yine listede. 25 yaşındaki forvet sözleşmesinin son senesine giriyor ve bu yaz ayrılma ihtimali yüksek. Alternatif isimler ise Alexander Sörloth ve Haris Seferoviç.

MERT HAKAN YANDAŞ'IN TALİPLERİ ARTIYOR

Mert Hakan Yandaş, İsmail Kartal ile birlikte performansını üst seviyeye çıkarttı. Yıldız futbolcu özellikle yaptığı asistlerle, Fenerbahçe’nin yakaladığı çıkışta pay sahibi oldu. 27 yaşındaki orta saha oyuncusuna, Yusuf Yazıcı’nın kiralık olarak formasını giydiği CSKA Moskova talip olmuştu. Mert’in peşine düşen son takım ise Torino. İtalyan ekibinin, başarılı futbolcu için 8 milyon Euro’yu gözden çıkarttığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Torinolu yöneticilerin önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek Fenerbahçe ile masaya oturmaları bekleniyor. Sarı-Lacivertliler, Jorge Jesus ile detaylı bir değerlendirme yapmadan tekliflere yanıt vermek istemiyor. Bu nedenle oyuncular talip olan takımlardan süre istenecek.

FERDİ KADIOĞLU'NA YAKIN TAKİP

Ferdi Kadıoğlu bu sezon en büyük çıkışı yapan isimlerden biri oldu. Üstelik bunu hiç alışık olmadığı bir pozisyonda, sol bekte oynayarak gerçekleştirdi. Yıldız futbolcu için daha önce Ajax devredeydi ancak sözleşme uzatmasının ardından Hollanda devi geri adım attı.

22 yaşındaki oyuncuya bu kez Belçika’dan talip çıktı: Club Brugge... Lacivert-Siyahlılar’ın bir süredir yakından takip ettiği Ferdi için teklif hazırlığında olduğu belirtildi. Belçika basınında çıkan haberlerde, genç oyuncunun Club Brugge için yaz transfer döneminin ‘öncelikleri’ arasında yer aldığı kaydedildi. Belçika ekibinin ne kadarlık teklif yapacağı bilgisi paylaşılmasa da Fenerbahçe’nin kapıyı 10 milyon Euro’dan açması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!