Son dakika: İşte Galatasaray'da Okan Buruk'un transfer planı! 3 mevkiye en az 6 oyuncu alınacak

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: İşte Galatasarayda Okan Burukun transfer planı 3 mevkiye en az 6 oyuncu alınacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 07:00

Galatasaray'ın yeni Teknik Direktörü Okan Buruk, 2022-23 sezonu planlamasını netleştirdi. Abdülkerim ve Kazımcan’ı alan G.Saray en az 6 transfer daha yapacak.

Haberin Devamı

G.Saray’ın yeni teknik direktörü Okan Buruk, dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yoğun bir mesai harcadı. Gelecek sezonun kadro planlamasını netleştirmek için yöneticilerle görüş alışverişinde bulunan Buruk, transfer yapılacak bölgeleri belirledi. Konyaspor’dan stoper Abdülkerim Bardakçı’yı bonservisiyle, Eyüpspor’dan sol bek Kazımcan Karataş’ı da kiralık olarak renklerine katan sarı kırmızılılar en az 6 transfer daha yapacak. Mevkilere göre Okan Buruk’un transfer planlaması şöyle:

KALE: EN SAĞLAM MEVKİ, TAKVİYEYE GEREK YOK

Takımın en sorunsuz bölgesinin kale olduğunu savunan Okan Buruk’un Fernando Muslera’ya güveni tam. Uruguaylı file bekçisinin alternatifi olan Okan Kocuk da bu sezon Giresunspor’da sergilediği performansla A takım kalesini sorunsuz biçimde koruyabileceğini gösterdi. Okan, bazı lig maçlarında da forma giyebilecek.

Haberin Devamı

SAVUNMA: STOPERE VE SAĞ BEKE YENİ FUTBOLCULAR

Marcao’nun ayrılmasını yüksek ihtimal olarak gördüğü için Abdülkerim Bardakçı’nın transferine onay veren Okan Buruk, bonservisi elinde olan Jason Denayer’i de istiyor. Galatasaray’ın 4 yıllık toplam 8 milyon Euro’luk teklifine karşın 10 milyon Euro talep eden Belçikalı futbolcuyla önümüzdeki hafta içinde yeniden görüşülecek. Ayrıca sağ beke de transfer yapacak olan sarı kırmızılıların ilk adayları Sassuolo’dan Mert Müldür ve Kayserispor’dan Onur Bulut.

ORTA SAHA: KEREM VE YUNUS SATILMAYACAK

En büyük değişim orta sahada yaşanacak. Taylan Antalyalı-Berkan Kutlu-Alexandar Cicaldau üçlüsü teklif gelmezse kadroda tutulacak ancak yerlerine direkt ilk 11’de forma giyecek 3 futbolcu alınacak. Bu bölge için düşünülen isimlerin başında Benfica’dan Joao Mario, Aston Villa’dan Morgan Sanson ve Antalyaspor’dan Fernando geliyor. Kanat oyuncuları Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün’ün de mutlak surette takımda kalmaları gerektiğini bildiren Okan Buruk, bir de kanat forvet transferi istedi.

SANTFROR: GOMİS YA DA DİAGNE’DEN BİRİ GİDECEK

Forvet hattı da teknik direktör Okan Buruk’un mutlaka takviye yapılmasını istediği mevkilerden. Bu bölgeye fizik gücü yüksek ve pivot santrfor özelliklerine sahip bir futbolcu isteyen Buruk, yönetimin ‘Gomis ya da Diagne’den en az biriyle yolları ayırma’ fikrini destekledi. Bu oyunculardan birini veya ikisini de gönderecek olan sarı kırmızılılar, Roma’dan Özbek Eldor Shomurodov ve Lazio’dan Kosovalı Vedat Muriç’i kiralık olarak kadrosuna katmak için kulüpleriyle görüşmelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

ALANYASPOR BONSERViS iÇiN 2 MiLYON DOLAR iSTEDi EFECAN TRANSFERi SUYA DÜŞTÜ

Galatasaray’ın gündemine gelen sürpriz isimlerden Efecan Karaca’nın transferi bonservis engeline takıldı... Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı kırmızılı yönetim, 9 yıldır forma giydiği Aytemiz Alanyaspor’da istikrarlı ve başarılı performans sergileyen Efecan’a talip oldu. Galatasaray’ın altyapısından yetişen ve yeniden büyük bir kulübün formasını giymek isteyen Efecan, teklife olumlu yaklaştı. Ancak Alanyaspor Kulübü, 32 yaşındaki futbolcunun bonservisi için 2 milyon dolar isteyince anlaşma sağlanamadı. Galatasaray yönetimi, futbolcunun yaşını dikkate alarak transferden vazgeçti. 9 yıldır Alanyaspor forması giyen Efecan, geride bıraktığımız sezon 39 maça çıkıp 6 gol, 15 asist üretti. Milli futbolcu ile bir dönem Trabzonspor da ilgilenmişti.

Haberin Devamı

Son dakika: İşte Galatasarayda Okan Burukun transfer planı 3 mevkiye en az 6 oyuncu alınacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!