Son Dakika | İrfan Can Kahveci'nin kariyeri ve yükselişi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2020 12:18

Medipol Başakşehir'in yükselen yıldızı İrfan Can Kahveci dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İşte İrfan Can Kahveci'nin hayatı, kariyeri ve yükseliş hikayesi.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir forması giyen İrfan Can Kahveci, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4-3 kaybedilen RB Leipzig maçına attığı 3 golle damga vurdu.

25 yaşındaki yetenekli oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Eylül 2004'ten bu yana bir maçta ceza sahası dışından üç gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

İrfan Can Kahveci ayrıca Tuncay Şanlı, Burak Yılmaz ve Arda Turan'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan dördüncü Türk olmayı da başardı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde hat-trick yaptığı maçtan mağlup ayrılan üçüncü oyuncu oldu. İrfan Can Kahveci'den önce Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale bu hüsranı yaşamıştı.

ŞAMPİYONLUĞUN MİMARLARINDAN 

Son dönemde Medipol Başakşehir formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken İrfan Can Kahveci, A milli takım formasını da sırtına geçirdi. İrfan Can, orta sahadaki etkili oyunuyla Medipol Başakşehir'in geçtiğimiz sezon ulaştığı ilk şampiyonluğunda da önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

İRFAN CAN KAHVECİ KİMDİR?

15 Temmuz 1995'te Bayat'ta dünyaya gelen İrfan Can Kahveci, futbola 7 yaşında Gençlerbirliği altyapısında başladı. Lisenin ardından Gazi Üniversitesi BESYO'ya yerleşen İrfan, Gençlerbirliği A2 takımında forma giydikten sonra 2013-14 sezonunda Hacettepespor'a kiralandı.

19 YAŞINDA SÜPER LİG'DE İLK MAÇINA ÇIKTI

Hacettepespor'da bir sezon geçiren İrfan Can, 2014-15 sezonunda Gençlerbirliği'ne döndü ve A takımın önemli isimlerinden biri haline geldi. İlk sezonunda 19 yaşında olmasına rağmen ligde 24 maça çıkıp 5 gol ve 5 asistlik performans sergileyen İrfan Can, gösterdiği istikrarlı ve başarılı performansıyla birçok kulübün markajına girmeyi başardı. Orta sahanın ortasında ve 10 numara pozisyonunda forma giyen İrfan Can Kahveci, çabukluğuyla da ön plana çıkan bir oyuncu.

Hücumda etkili bir isim olan 21 yaşındaki genç oyuncu, gerek golleriyle gerekse asist ve kilit paslarıyla takımının gol yollarına doğrudan ya da dolaylı yollarla büyük tesir edebilen bir oyuncu. Gençlerbirliği A Takımı'nda üçüncü sezonunu geçiren İrfan Can Kahveci, ilk sezonunda 24 karşılaşmaya çıkıp 5 gol, 5 asistle takımına katkı sağlamıştı. Geçen sezon 32 lig maçında 3 gol ve 3 asist sergileyen İrfan Can, bu sezon ise ligin ilk yarısında 15 karşılaşmaya çıkıp 1 gol ve 2 asistlik skor performansı gösterdi. Milli takımın alt yaş kategorilerinde de forma giyen İrfan Can, U-17, U-18 ve U-20 takımlarında top koşturdu.

 

Haberin Devamı

 

Misli.com'a üye ol, sanal oyun kuponu yap, 10 TL kazan! Sadece Misli'de, hemen üye ol...

BAKMADAN GEÇME!