Son Dakika Haberi: Kulüpler Birliği'nden 4 istek! Yabancı kuralı, harcama limitleri...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika Haberi: Kulüpler Birliğinden 4 istek Yabancı kuralı, harcama limitleri...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 07:00

TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı, futbolun geleceğine ilişkin önemli bir toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Spor Arena / İsmail ER - Kulüpler Birliği Vakfı ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri dün İstanbul’da bir toplantı yaparak gündemdeki konulara ilişkin görüş alış verişinde bulundu. Toplantıda kulüpler Covid-19 pandemisinin getirdiği olumsuzluklar nedeniyle TFF’ye 4 maddelik istek paketi sundu...

1- 2021-22 sezonu için 8 artı 6 olarak belirlenen yabancı futbolcu kontenjanı bir yıl ertelensin. Mevcut 14 yabancı uygulaması devam ettirilsin. 

2- Takım harcama limitlerindeki sapma oranının sıfıra indirilmesi planı şimdilik iptal edilsin, yüzde 30 sapma payı bırakılsın.

3- 2020-21 sezonu için ödemesi gereken 2 milyar 650 milyon liranın 293 milyon liralık son taksitini ödemeyen, bu miktarın yarısının yeni bir indirim olarak kabul edilmesini isteyen beIN Sports’tan bu paranın tahsili için hukuki yollara başvurulsun. Ayrıca daha önce birçok kez ödemeleri aksatan bu kuruluşla bir daha masaya oturulmasın.

Haberin Devamı

4- Takım sayısının 18’e indirilmesi yeniden değerlendirilsin. Lige 20 takımla devam edilsin.

TFF BAŞKANI NiHAT ÖZDEMİR: HARCAMA LiMiTLERi TRANSFER SEZONU ÖNCESİ AÇIKLANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği’nin taleplerinin değerlendirileceğini belirterek şunları söyledi: “Son 1.5 sezonda kulüplerimiz seyircilerinden mahrum kaldı, çok ciddi gelir kayıpları oldu. Kulüplerimiz yabancı sayısının düşürülmesi kararının 1 yıl daha ertelenmesini ve takım harcama limitlerinin tekrar gözden geçirilmesini istedi. Transfer sezonu başlamadan, harcama limitlerini ilan edeceğiz. Yayıncı kuruluşla ilgili sıkıntılar var. Bugüne kadar tüm taksitleri ödediler ama son taksitlerini ödemediler. Bununla ilgili hukuki işlemi başlattık. Kulüpler küme düşme ile alakalı taleplerini de iletti. Avrupa ülkeleri 20 takımdan 18’e düşmeye çalışıyor. Bizim hedefimiz de 18 takım. Bu konuyu da oturup konuşacağız.”

Hemen Misli.com'a üye ol, iddaa heyecanını Misli.com'da yaşa...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!