Son dakika: Galatasaray'dan Mostafa Mohamed'in kırmızı kartı için resmi başvuru!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Galatasaraydan Mostafa Mohamedin kırmızı kartı için resmi başvuru
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 22:07

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in kırmızı kartıyla ilgili Merkez Hakem Kuruluna resmi başvuru yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Galatasaray'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Kulübümüzce, Süper Lig’in 28. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Galatasaray müsabakasında futbolcumuz Mostafa Mohamed’in kırmızı kartla ihracı kararının ciddi ve aşikâr derecede hatalı olduğuna dair tespit yapılması ve bu tespitlerin yazılı olarak ilgili kurumlara ve kulübümüze bildirilmesi konusunda 24.10.2007 tarih ve 08-07/774 ve 08-07/775 sayılı Merkez Hakem Kurulu kararı emsal gösterilerek Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na başvurulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GALATASARAY'IN EMSAL GÖSTERDİĞİ KARAR: 2007 / RÜŞTÜ REÇBER

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in kırmızı kartıyla ilgili başvurusunu, 2007 yılında Beşiktaş forması giyen Rüştü Reçber'in gördüğü kırmızı kart sonrası deneyimli kaleciye ceza verilmemesine dayandırdı.

Haberin Devamı

0 dönem oynanan Trabzonspor maçında Rüştü Reçber, ceza alanı dışında topu göğsüyle almış ancak yardımcı hakemin uyarısıyla Bülent Yıldırım Rüştü'ye kırmızı kart görmüştü.

Beşiktaş'ın başvurusu sonucu TFF, Rüştü Reçber'e ceza vermemişti.

TFF'nin o açıklaması şu şekilde:

'Rüştü REÇBER (Beşiktaş A.Ş. futbolcusu) 20.10.2007 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş.- Beşiktaş A.Ş. müsabakasında; müsabaka hakemi tarafından futbolcu Rüştü REÇBER'in oyun kuralları gereği (bariz gol şansını önlemesi nedeniyle) müsabakadan çıkarılması kararının dosya kapsamı, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'nın 24.10.2007 tarih ve 08-07/774 ve 08-07/775 sayılı yazıları karşısında ciddi ve aşikar bir yanlış karar (haksız olarak oyundan çıkarılma) olduğu vicdani kanaata, Milletlerarası esaslara ve teamüllere uygun olarak ve 8813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 1.maddesi, Türkiye Futbol Federasyonu Çalışma, Usul ve Esaslarına Dair Ana Statü'nün 4/b ve 51.maddesi, Futbol Disiplin Talimatı'nın 1.maddesi, FIFA ve UEFA Disiplin Talimatları, 11.01.2005 tarih ve 948 sayılı FIFA Sirküleri uyarınca adı geçen futbolcunun; Futbol Disiplin Talimatı'nın 63/b fıkrasına göre otomatik olarak takip eden ilk resmi müsabakaya katılmama cezasının uygulanmasına yer olmadığına karar verilmiştir.'

Haberin Devamı

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!