Son Dakika: Galatasaray'da Fatih Terim'den Morutan müjdesi! "Birçok ismi açıklayacağız"

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2021 00:17

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kazandıkları Hatayspor maçını değerlendirdi. Morutan transferine de değinen Terim, yakında müjdeli haber verebileceklerinin mesajını verdi.

Haberin Devamı

Süper Lig'in ikinci haftasında Hatayspor'u mağlup ederek 2'de 2 yapan sarı kırmızılılarda Fatih Terim, yakında taraftarı sevindirecek açıklamalar yapacaklarını belirtti.

Hatayspor karşısında iyi oynayarak galip geldiklerinin altını çizen Terim, "2. forvet ve Ömer'i alınca biraz daha değişik oynamaya başladık. Beraberliği yakaladık, galibiyeti kaçırdık derken Luyindama'nın golü geldi. Bugün galip gelmesi gereken takım Galatasaray'dı. Oyuncularımı kutluyorum. Mesele galip gelebilmek. Bugün de oyunun büyük bir bölümünü iyi oynayarak galip geldik. Bence güzel bir maç oldu." dedi.

MORUTAN VE DİĞERLERİ...

Rumen futbolcu Morutan için görüşmelerin sürdüğünü belirten Terim, "Morutan beğendiğimiz oyuncular arasında. Biz Galatasaray taraftarını mutlu etmek için birçok ismi de açıklayacağız inşallah. Morutan transferi için görüşmeler devam ediyor. Galatasaraylılar merak etmesin. Başkanımız ve yönetimimiz takip ediyor. Biz onları mutlu etmek için daha birçok isim açıklayacağız." şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

"VAR HAKEMLERİNİN AKTİF HAKEMLER OLMASINDAN YANA DEĞİLİM"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, rakip takımın oyun içinde çok yerde kalmasıyla ilgili olarak, "Herhangi bir takımın oyun planına bir şey diyemem. Bunun çaresini bulacak kişi hakemlerdir. Burada yıllarca bunu söylüyorum, ’Vakit geçiştirmesi bir şey değiştirmez ben vakti sonra eklerim’ yaklaşımı futbol adına doğru bir yaklaşım değil. Futbolun momentumu var. Hakemin görevi oyunu oynatmaktır. İlk yarıda 4 kez doktor girdi. Sadece bunlar 5 dakika 58 saniye. 4 dakika verdi. VAR hakemlerinin aktif hakemler olmasından yana değilim. 1 hafta sonra maç idare edecek. Geçen Babel’in ayağına basılmasına herkes penaltı dedi. Oradaki VAR kardeşimiz bu hafta Alanya’da sarı kart gösterdi. VAR ikaz etti. Gitti kırmızı kart gösterdi. Orta hakem ve VAR hakemi bence o uzmanlık alanına konsantre olmalı" dedi.

"İKİ TARAFIN BİR NOKTADA BULUŞMASINI DİLİYORUM"

Çaykur Rizespor ile yaşanan olaylardan dolayı Oğulcan Çağlayan’ın oynayamamasını değerlendiren Terim, "Açıkçası ben açık yüreklilikle bu konular kendi aramızda halledebileceğimizi söylemiştim. Halletme noktasında iki tarafın profesyonelleri Florya’da müthiş bir çalışma yaptı. Sonunda da oyuncular, rakamlar anlaşıldı. Ben de tüm samimiyetimle açıkladım. Ondan sonra TFF, Rizespor, Galatasaray arasında bazı konular gelişti. Ben bu konuların uzağında kalmak istiyorum. Başkanımız ve 2’nci başkanımız hukuki tarafları anlattılar. Ben başka bir pencereden bakmak istiyorum. Burada çeşitli milli takımlarda hizmet etmiş Oğulcan var. Bizim faydalanamadığımız bir Oğulcan var. Onun da sıkıntılı olduğu bir ortam yaşıyoruz. İşin başka boyutları ben bu taraflarda olmasını istemiyorum. İki tarafın bir noktada buluşmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"MARCAO’YA AZ CEZA BEKLEMİYORDUM"

Brezilyalı futbolcu Marcao’ya verilen 8 maçlık ceza hakkında düşüncelerini aktaran Fatih Terim, "Orada bildiğim kadarıyla taban 5. Daha evvel ona uygun ceza verdikleri 8 tahmin etmek zor değil. Marcao’nun hareketi yanlış olabilir. Mümkün olan en yüksek cezayı verdiler. Galatasaray olarak doğal olarak cezaya itiraz edecek değiliz ama oyuncu bizim oyuncumuz. Ona sahip çıkmak da bizim görevimiz. O da hatasını anladı. Az ceza beklemiyordum" açıklamasında bulundu.

"MORUTAN TRANSFERİNDE KÜÇÜK BİR NÜANS VAR"

Rumen futbolcu Olimpiu Morutan’ın transferiyle ilgili son duruma da değinen deneyimli teknik adam, "Galatasaray kararlıdır. Genç, izlediğimiz, yetenekli oyuncuları transfer ediyoruz. Bu planımızdan vazgeçmiş değiliz. 8 Eylül’e kadar transfer devam ediyor. 10 Eylül’de TFF’ye liste vereceğiz. 2 Eylül’de UEFA listemizi vereceğiz. Bu iki tarih arasında bazı oyuncularımızla görüşüyoruz, bazı oyuncularımıza talep var. İnşallah sonlandıracağız. Yüksek gibi görülebilir bonservisler ama maaşların daha az olduğu prensiple devam ediyor. Başkanımız transferlerde kendisi ilgileniyor. Yöneticilerimizle berabere başkanımıza teşekkür ederim. Morutan’ı beğendiğimizi söylemiştik. Serüvene nasıl başladığımızı da biliyorsunuz. Haberlerini alıyorum. Biraz beklerseniz. Ufak tefek şeyler kaldı. Tam olduğu zaman sizlerle paylaşırız. Yetenekli bir genci daha kapmak istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Hemen Misli.com'a üye ol, ilk 100 TL'lik kuponuna 100 TL hediye! Yeni üyelere özel...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!