Son Dakika | Galatasaray'da Fatih Terim'den VAR tepkisi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2020 22:27

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldukları maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde:

"Her hafta eksiklerimizin üstüne çalışıyoruz. Tam bir tarafı8 hallederken beklemediğimiz başka sorunlar çıkıyor. Bu sefer de 10 kişiyle uğraşmaya başladık  1-0 galipken gereksiz faulle beraberlik geldi. 10 kişi oynamak kolay değil. İkinci yarı hamlelerimiz oldu. Golü de bulduk ama iptal edildi. Zaten bizim VAR'lar sağlık taraması gibi. Genel olarak tarıyorlar baştan aşağı"

ETEBO'YA KIRMIZI KART TEPKİSİ

"Son saniyede de golü yedik. Emeklerin yazık olduğu bir maç daha oldu. İlk yarının sonunda çok gereksiz bir faul. Emekler boşa gidiyor. Öndesin, ne gerek var orada faule. Buna rağmen uğraştık ama maalesef olmadı. Bireysel hataları önleyemiyoruz. Bu seviyede bu hatalar olmamalı. Üzgünüm."

BASIN TOPLANTISI

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Her hafta, bir önceki haftanın eksiklerine çalışıyorsunuz. Neyi yanlış yapıyorsanız ona çalışırsınız ama sahaya iniyor, bambaşka bir şeylerle karşılaşıyoruz. Bugün de gereksiz, lüzumsuz bir eksik bırakma hadisesi yaşadık. Kolay değil tabii ilk 45 dakika büyük efor sarf etmiş ve 10 kişi kalmışsınız. Emeğimize yazık diyebileceğimiz bir maç oldu. Öne geçtik, arkasından pozisyonlar bulduk ama devreye böyle girmeyi beceremedik. Golde Fatih'in de hatası var bana göre, orayı daha önce sezmeliydi. Devreye 1-1 girdik, bir de eksik girdik. İkinci yarı oyun anlayışımız, oyuncu değişiklikleri, 10 kişi kalmak; hepsini bir arada düşünerek oyunu kendi sahamızda kabul ettik ancak özellikle 60dan sonra hücum çıkışlarımızda etkili olmaya başladık. Bizim VAR taramaları sağlık taraması gibi oluyor her zaman. Mağlup olmuyorsunuz, 1-1 bitecekken tesadüfen gol yedik. Bu da bizim takımımıza yakışmadı. Ama ilk yarı daha iyi şeyler beklediğim oyuncular vardı, beklediğimizi alamadık. Bunlar uzun vadede halledilebilir ama tabii açıkçası bu hale getirmemeliyiz. Onun için dediğim gibi emeklerimizin boşa gittiği bir maç oldu diye konuştu.

GOLÜN İPTAL OLMASI GEREKİYORDU

VAR tarafından iptal edilen gol için de Terim, "Bence golün iptal olması gerekiyor. Tesadüf de olsa iptal olması gerekiyor. Orada bir tereddüdüm yok ama genel olarak gol olsa da taramalar uzun sürüyor." dedi.

11 KİŞİ GİTSEYDİK FALCAO'YU ÇIKARMAZDIM

Falcao'nun performansı hakkında gelen bir soruya ise tecrübeli teknik adam, "Falcao ikinci yarı tek santrafor, 4-4-1'e dönmüş bir takım için 1 eksik oynayıp o kadar efor sarf edecek durumda değildi. Milli maçtan geldi, 20 saat yolculuk yaptı. Orada daha hazır olan Babel'i öne çektik. Bu bir taktiksel değişiklik. 11 kişi gitseydik Falcao'yu çıkarmazdım. Daha güçlü bir orta saha istedik. Doğru da yaptığımı düşünüyorum. Falcao ismi olunca tabii beklentiler de yüksek oluyor. İnşallah daha iyi olacak." açıklamasında bulundu.

GALATASARAY'DA OYNAYAN HERKES ONA GÖRE OYNAMALIDIR

Takımın ikinci yarı performansının daha iyi olmasına ise Fatih Terim şu cevabı verdi: "Bunda değişikliklerin tabii önemi var. Bir gerekçe ama kendi sahamızı iyi kapattık, çabuk da çıkan, zaman zaman da eksik olmamıza rağmen baskı yapan bir Galatasaray oldu. Burada da bayağı tehlikeler de yarattık. Bize göre golü de bulduk. Ama yeterli olmadı. Birinci yarıdan daha iyi oynadı sorusu tabii bakmam lazım, incelemem lazım. İlk yarıda bazı oyuncuların bu kadar pas hatası yapması olmaz, bu kadar lükse sahip değiller. Galatasaray'da oynayan herkes ona göre oynamalıdır. Çok pas hatası yaptık. Basit hatalar olunca oyun kurulumunda da kopukluklar oluyor. Buna rağmen çabuk çıkışlar pozisyon getirdi ama kullanamadık. Galatasaray takımı topun mülkiyetini alıp oynar. Bugün onda başarılı değildik. İkinci yarı daha pas yüzdesi yüksek oldu."

BEN HAKEMDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM, İYİ BİR MAÇ YÖNETTİ

Karşılaşmanın hakemi hakkında da konuşan Terim, "Hakemler hata yapabilir, itirazım yok. Genç arkadaşlarımızın da bu arenada düdük çalmasından yanayım. Ne olursa olsun kötü de bir maç yönetmedi. Onlara şans veriyorlar. Bizim de bu şansı vermemiz lazım. Bugün hata yapmış olabilir ama genel olarak diğer maçlara baktığımızda iyi maç yönetti. Genç olması suç değil, yanlış değil; tam tersi bu maçları alabilmesi için önemli bir fırsat. Ben hakemden şikayetçi değilim, iyi bir maç yönetti." şeklinde konuştu.

İDARİ CEZALARI ONLAR, TEKNİK OLARAK DA BEN VERİRİM CEZAYI

Belhanda ve Feghouli'nin maaşlarında indirime gitmemesi konusunun sorulmasına da tecrübeli teknik adam, "Sayın başkanımızın ifadesi doğrudur iki oyuncumuz için ama idari ve ekonomik cezaları onlar, teknik olarak da cezayı ben veririm. O işler ayrı, bu ayrı. Bu tamamen taktiksel bir karardı. Uzun yerlerden geldiler, maçlar oynadılar. Daha önceki maçlara da baktığımızda zaman zaman onları da dinlendirdiğimiz oluyor. O işlere ben müdahil olmam, teknik tarafında kalırım işin." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"Sanal Oyunlar" ilk defa ve sadece Misli.com'da! Hemen oyna...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!