Son Dakika: Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi! Seçime gidiliyor...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Galatasarayda Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi Seçime gidiliyor...
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2022 07:50

Galatasaray Spor Kulübü 2021 yılı olağan genel kurulunda 6 aylık Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetleri idari yönden ibra edilmezken, mali yönden ibra edildi. Oylama sonrası kürsüye çıkan Burak Elmas, önümüzdeki hafta seçim kararı alacaklarını açıkladı. 2021 yılının ilk yarısına ait Mustafa Cengiz dönemi ise ibra edildi. Sarı-kırmızılı kulübün 26 Mart Cumartesi günü saat 10:00'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başlayan Olağan Genel Kurulu yaklaşık 22 saat sürdü. Genel kuruldan bütün detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi. Mali açıdan ise ibra edildi. Oylama sonuçlarının açıklanmasının ardından kürsüye çıkan Burak Elmas; "Tüzüğümüzün gereği olarak önümüzdeki hafta kararı uygulamaya sokup seçime gideceğiz. Hepinize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

2021 yılının ilk yarısında görev yapan merhum başkan Mustafa Cengiz'in dönemi ise hem idari hem de mali olarak ibra edildi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, genel kurul toplantısında idari olarak ibrasızlık kararı çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Hakkınızı helal edin. Bizler acilen önümüzdeki hafta tüzüğümüzün gereği 87.22. maddenin gereğini yerine getirerek, vermiş olduğunuz kararı uygulamaya sokacağız" dedi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu'nda gerçekleştirildi. Toplantı basın mensuplarına kapalı olarak yapıldı. Toplantıda Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun 22 Haziran 2021 - 31 Aralık 2021 dönemi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Daha sonra kürsüyü çıkan Elmas, "Genel kurulumuzun almış olduğu karar tüm camiamıza hayırlı olsun. Bizler bugüne kadar elimizden geldiğince tüm emeğimizi vererek hizmet etmeye çalıştık. Hakkınızı helal edin. Bizler acilen önümüzdeki hafta tüzüğümüzün gereği 87.22. maddenin gereğini yerine getirerek, vermiş olduğunuz kararı uygulamaya sokacağız" dedi.

Haberin Devamı



Galatasaray Spor Kulübü tüzüğünün 87.22 maddesi şöyle:

"Genel Kurulca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde Olağanüstü Seçim Genel Kurulunu toplantıya çağırmak."

Galatasaray'da Burak Elmas dönemi mali ve idari oylama sonuçları:

Mali oylama sonuçları:

Oy: 1385
İbra: 718
İbrasızlık: 638
Çekimser: 29

İdari oylama sonuçları:

Oy: 1383
İbra: 566
İbrasızlık: 801
Çekimser: 16

Son Dakika: Galatasarayda Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi Seçime gidiliyor...

22 SAATLİK GENEL KURULDA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

Haberin Devamı

07:55: İki dönem denetleme kurulları ibra edildi.

07:50: Galatasaray'da Burak Elmas dönemi idari yönden ibra edilmedi, mali yönden ibra edildi.

07:45 Mustafa Cengiz yönetiminde geçilen 2021'in ilk yarısı idari ve mali açıdan ibra edildi.

07:20 Oyların sayımı devam ediyor.

05:30 İbra oylaması sona erdi. Oy sayım sürecine geçiliyor

01:15 Abdurrahim Albayrak: Bu seçim sisteminin ve kapalı oylama nedeniyle büyük bir kalabalık var. Galatasaray bir çözüm bulmak durumunda. İçerideki manzara bize hiç yakışmadı. Buradan yine gülerek, sarılarak ve Galatasaray'a yakışır şekilde ayrılmayı Allah nasip eder. Toparlayıcı konuşmalar yaptım. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Duygun Başkan gibi tonton babaya ihtiyaç var.

Haberin Devamı

00:02 Oy verme işlemi başladı

23:30 Genel Kurul'da Hayri Kozak tarafından verilen erteleme önergesi reddedildi

23:05 Burak Elmas kapanış konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. Başkan Elmas şu ifadeleri kullandı:

YAPMADAN ÖĞRENEBİLECEĞİNİZ BİR ŞEY DEĞİL

Bu saate kadar kaldığınız için, iradenizin yansıması için gösterdiğiniz çaba adına hepinize teşekkür ediyorum. Üzgünüm. Galatasaray'ı birleştirme arzumun bir adım ilerlememiş olduğunu görmekten çok üzgünüm. Bağırmayan sessiz bir çoğunluk olduğu için mutluyum. Onların en Galatasaray için en doğru verecekleri için mutluyum. Bazı konular geldi, samimi bir konuşma yapacağım. Başkanlık, her ne kadar tecrübeniz olsa da yapmadan öğrenebileceğiniz bir şey değil

Haberin Devamı

MASAYA YUMRUK VURDUM

Ne yaparsan yap başarısız oluyorsun. Ben bu yolda Galatasaray sevgim sebebiyle çok fazla yara aldım ve üzüldüm. Anlatırsam yer yerinden oynar niye dedim? Hocama 2 maç daha az ceza versinler diye dedim. Federasyonda hocama laf atılmasın diye masaya yumruk vurdum! Galatasaray’ın geleceği için doğru olduğuna inandığımız kararları aldık. Vicdanımız çok rahat

22:44 İhraç istemiyle disipline verilen eski Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş ile alakalı konu toplantıda tansiyonu yükseltti. Divan Başkanı Metin Aslan, bu konuda cevap hakkını kullanmak isteyen Mehmet Bilen’e söz vermeyince tansiyon yükseldi. Tartışmalar çıktı. Toplantıya 5 dakikadan fazla ara verildi.

Haberin Devamı

22:20 Osman Tanburacı kendisine laf atıldığı gerekçesiyle Divan tarafından söz hakkı verilmemesine karşın kürsüye çıkmak istedi. Divan Başkanı oylama yaptırarak Tanburacı'yı salondan çıkarttı.

22:15 Enes Olgun: Burak Elmas'ın 'Galatasaray'ın haklarını yedirmeyeceğiz' söylemine inanmıştım. Fatih Terim gidebilir gelebilir. Fatih Terim'i gönderiyorsanız bari onun ayarında birini getirin. 55-60 yaşına kadar kulüp yönetememiş adamı başımıza getirdiler.

20:57 İnci Senem Tığlı: "Galatasaray'ın menfaatlerini göz önünde bulundurarak Burak Elmas'ı mali ve idari yönden ibra etmeyeceğim"

20:05 Cemal Kadir Sevim: "Sayın başkan, maalesef Fatih Terim ile yola çıktınız. Arkasında durmadınız. Kısa süre içerisinde yolları ayırdınız. Çalışmama lüksünüz size ait olabilir ama gönderme şekliniz Fatih Terim hocamıza yakışmadı. Ben sizi hem mali, hem de idari olarak ibra etmeyeceğim"

19:55 Cihan Albayrak: Kulübün yaşayan en büyük efsanesi Fatih Terim gittikten sonra Guardiola bile gelse Demokles'in kılıcı tepesinde durur

19:52 Salonda tansiyonun yükselmesinin ardından Burak Elmas: "Saygıdeğer üyelerimiz, burada Galatasaray'a yakışır bir genel kurul yapmamız, tüm görüşlere ve fikir ayrılıklarına rağmen çok önemli. Lütfen, Galatasaraylı gibi davranalım" şeklinde açıklama yaptı.

19:20 Burak Elmas: "Kadına karşı duruş konusunda, benim iki kız kardeşim ve kızım var. Kadın konusunda ben ve birlikte masada olduğum arkadaşlarım ben şahsen samimiyetine inanıyorum."

19:05 Geçtiğimiz dönemde hayatını kaybeden Mustafa Cengiz ile ilgili kısa bir klip yayınlandı. Salon ayakta alkışladı.

18:20 Serhat Özalemdar: "Gomis, konusu açıldı. Bence o zamanki yönetim o süreci doğru yönetemedi. 7 ay santrforsuz oynadık. Avrupa kupalarında gol atamadık"

17:42 Hayri Kozak: "Sayın Başkan, hala geç kalmış değilsiniz, yorgun bir gün yaşadınız, kulübümüzün yarınları adına istifanızı bugün Divan Başkanlığı'na verin, gereğini yapın kardeşim."

17:25 Abdurrahim Albayrak bir kez daha kürsüye geldi. Albayrak şu ifadeleri kullandı:

Bir Gomis tutturduk gidiyoruz. Burası Galatasaray arkadaşlar! Bu kulübü Gomis yönetemez! Şampiyon olduk, Gomis'i hocamızın raporu olmadan göndermemiz mümkün değil. Denizlispor ile oynuyoruz, final maçı. Penaltı kullanıyoruz. Penaltıyı nasıl laubali şekilde kullandığını açıp izlerseniz görürsünüz. Korner kullanırken su içmeye gidiyor. Bunlar yetmiyor, yönetim odasına geliyor. 'Galatasaray'ı ben şampiyon yaptım. Burada en çok parayı ben alacağım. Feghouli alamaz. Feghouli 3 milyon 850 bin euro alıyor, ben 3 milyon 250 bin alıyorum. Benim paramı 4 milyon euro yapacaksınız.' diyor.

17:05 Olağan Mali Genel Kurul'da üye konuşmaları devam ediyor.

16:00 Katılımcı sayısı saat 16:00 itibarıyla 2 bin 85 olarak açıklandı.

EŞREF HAMAMCIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

14:50 19 Haziran seçimlerinde ben ve arkadaşlarım da adaydık. Son derece çekişmeli geçen yarışmada 40 oy farkla genel kurul Burak Elmas ve ekibinin kulübümüzü yönetmesine karar verdi. Aynı gün ben ve arkadaşlarım, yazılı ve görsel basına konuşmama kararı aldım. Bunun sebebi seçöilmiş yönetimimize gerekli zamanı tanımak, talep edildiğinde destek için beklemede kalmak, Galatasaray'ın iç problemlerini kamuoyuna açık mecralar yerine genel kurullarda tartışmak için böyle bir karar aldım.

Son günlerde sosyal medyada genel kurulda yönetimi ibra etmeyeceğim yönünde paylaşımlar oldu. Tutanaklarda mevcuttur, benim böyle bir beyanatım olmamıştır. Kendime göre bir görüşüm var ama bunu kamuoyuyla paylaşmadım.

19 Haziran akşamı, Ali Sami Yen'in koltuğuna oturacak olan başkanımızın kolunu havaya kaldırdım. İsteğim de o kolun havada kalmasıdır.

"GEMİNİN SU ALDIĞINI HERKES BİLİYOR"

Geminin su aldığını herkes biliyor. Konuşmacılar verilen ve tutulmayan sözlerle ilgili gereken şeyleri söyleyeceklerdir. Tutarlılık, samimiyet, şeffaflık, gerçekçilik, kurumsal hafıza, kriz yönetimi en temel eksikliklerdir. Başımıza ne geliyorsa bu eksiklerden geliyor. 10 ay öncesindeki seçim yarışında tüm adaylar etik değerlerden, fabrika ayarlarından bahsettiler ama görüyoruz ki yaşanmışlıklara bakmaksızın tüm adaylar vaatlerde bulundu. Bu vaatlerin sonucunu bugün görüyoruz. Son 6 yılda hiçbir genel kurula katılmamış, yaşamının büyük kısmını yurt dışında geçirmiş, cinsiyet ayrımcılığı dolu paylaşımlar yapan yönetim kurulu üyelerinden, Fenerbahçeli danışmanlardan umut olmayacağını bugün gelinen noktada görüyoruz.

Adayların amacı seçimi kazanmak değil, hazırlıklı olmaktır. Seçimi araç değil de amaç olarak görürseniz bugünkü durumu yaşarsınız. Kulüpler ne zaman böyle ortamlara girseler bazı seçim bezirganları paralarıyla Ali Sami Yen'in koltuğunu alabileceklerini düşünüp harekete geçiyorlar. Bunlara izin verilmemesini diliyorum.

"FATİH TERİM'LE YOLLARIN AYRILMASI ŞEKİL VE ZAMAN OLARAK DOĞRU OLMAMIŞTIR"

Son derece kötü yazılmış bildiriler, hazırlıksız düzenlenen basın toplantıları kulübümüzün marka değerine zarar vermektedir. Seçilmişler ile danışılanlar arasındaki krizler kulübümüzün yönetimine zarar vermektedir. 'Kibir değil tevazu kazandı' paylaşımı yapan yönetim kurulu üyesi, gemiyi ilk terk eden üye olmuştur.

Her ne pahasına olursa olsun seçimi kazanmayı hedefliyorsanız samimi ve omurgalı duruş gösteremezsiniz. Seçim dönemi bazı odaklara tavizler veriyorsanız, duruşunuzu koruyamazsınız. Bazı desnek ve odaklarla poz vermek kulüp değerlerine zarar vermektedir.

Sayın Elmas ve ekibine seçim dönemi büyük destek veren eski teknik direktörümüzün şekil ve zaman olarak kulüple ilişkisinin kesilmesi hiç doğru olmamıştır.

"YÖNETİM OLUMLU SİNYALLER VERMEMEKTEDİR"

Rahmetli Mustafa Cengiz'in denetleme kuruluna teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar verdikleri en doğru rapordur. Başkanımızın 'Ben ailenin ferdiyim, aile içinde yalan olmaz' düsturunu hepimizin benimsemesi gerektiğini düşünüyorum. Seçimi kazanmak için kurduğunuz ekiple kulübü yönetmeniz çok zordur. Bugün bunun ceremesini çekiyoruz hepimiz. İlk defa kötü bir sezon geçirmiyor takımımız. Gelir geçer bu dönemler. Ama bu yönetim olumlu sinyaller vermemektedir. Burak Elmas ve arkadaşları Galatasaray'ın yükünü kaldıramamıştır ve hafif kalmışlardır. Bir güven erozyonu vardır.

Kamuda karar vericiler nezdindeki tesfirimiz son derece zayıftır. 3. şahıslara karşı Galatasaray birlikti. Çok değerli ağabeylerimiz vardı. Egolarımızı bırakıp Galatasaray'ın değerleri için birleşmemiş lazım. Fikir ayrılıkları olabilir ama bunları aynı potada eriterek dışarı karşı güçlü olabilmemiz lazım. İçeride birlik ve güçlü olabilmeliyiz.

"İBRA KONUSU MAGAZİNEL MALZEME YAPILDI"

Bugün bize gerekli olan popülist söylemlerden, gerçekçi olmayan vaatlerden vazgeçeren acı reçeteyi kullanmaya hazır olmamız lazım. Bugün bunlarla yüz yüzeyiz maalesef. Eskiden genel kurullarımız rövanşist zihniyette olmazdı. İbra edip etmemek hiç konuşulmazdı. Acaba amacımız artık Galatasaray'ı ileri taşımak mı olsa? İbra konusu magazin malzemesi oldu artık. Buna izin vermemeliyiz.

Bugün sorgulanması gereken yönetimin başarılı olup olmaması değil, seçimi kazanmak için verilen vaatlerin ne kadar gerçekleştirildiği olmalıdır. Bugün gerçekçi olup bu durumun bilincinde olmalıyız. Eğer bunları yapamadıysanız çıkıp samimiyetle açıklamalısınız. 100 günlük icraatin içinden programıyla genel kurulu yanıltmaya çalışıyorsanız asıl siz yanılıyorsunuz. Bugün çok karamsar bir tabloyla karşı karşıya olmamıza rağmen enseyi karartmamalıyız. Aklı selim ile kendi vicdanımızın sesiyle oylamada kişisel kararımızı beyan etmeliyiz. İbra konusu pazarlık malzemesi olursa başkanlıık makamı yıpranır. Bunu yapmaya başkan dahil kimsenin hakkı yoktur.

Artık yaşananlardan ders alan bir genel kurul zorunludur. Galatasaray sahipsiz ve çaresiz değildir. Yeter ki birlik olup Galatasaray'ı savunalım. Umarım bu genel kurul aklı selim içinde sonuçlanacak ve sabah girdiğimiz gibi hep beraber bu salondan ayrılacağız.

13:40 Söz almak isteyen üyelerin genel kurula konuşmaları başladı. 125'ten fazla üyenin konuşmak için isim yazdırdığı açıklandı.

13:10 Oturuma öğle yemeği için ara verildi. Ara sonrası konuşmalarla genel kurul devam edecek.

11:49 Bikem Kanık, 2021 yılı ikinci dönemine ait mali sunum gerçekleştirdi.

Son Dakika: Galatasarayda Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi Seçime gidiliyor...

BURAK ELMAS'IN 2021 İKİNCİ DÖNEMİ SÖZLERİ

Göreve geldikten sonraki ilk 6 ayımızı sizlerin teveccühlerinize sunacağız. Neler söyleyeceğime dair birçok arkadaşım tavsiyelerde bulundu. Dün akşam evde otururken kendi iç muhasebemi yaptım. Ne söylersem Galatasaray'a faydalı olur? diye düşündüm. Ben sizlerin arasından çıkmış, Galatasaray'ı çok seven bir arkadaşınızım. Bu görevi sizler adına yürütüyorum. Tribünde tezahürat yaparak başlayan Galatasaray yolculuğum daha sona üye, yönetici ve sizlerin teveccühüyle başkan olarak devam ediyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren benimle çalışan insanlara ve sizlere bunun basit bir yönetim dönemi olmadığını söyledim. Kaan bey de anlattı. Bugün faiziyle beraber 2,5 milyar TL borç servisi yapmak zorunda olan, bütün gelirleri ortak bir hesapta olan, bankalar tarafından bütün gelirlerinden önce vergiler düşülerek hesabına alınan bir mali durum var. Bunun yanı sıra 15 yıl gecikmiş bir kurumsallaşma hamlesi var. Sadece masrafları kısarak, daha az harcayarak düze çıkamazsınız. Her gelen yönetimin, her gelen teknik direktörün, her gelen basketbol şubesi yöneticisinin değiştirdiği yapıda Galatasaray'ın sürdürülebilir mali başarı yakalaması mümkün değil. Bunun için öncelikle birlikte hareket etme kabiliyetine sahip olmamız lazım.

"HALA 'CAMBAZA BAK' YAPIYORUZ"

Galatasaray'ın bu duruma gelmesinde hepimizin katkısı vardır. Hepimiz dönem dönem yanlışlar yaptık. Bu birlik beraberlik adına dönemimizde elimizden gelen her şeyi yaptık. Herkese el uzattık, görüş aldık. Her eleştiriyi, sahibinin Galatasaray'ı sevdiği için yaptığını anlayarak dinledik. Geldiğimiz noktada bu birleştirme idealinin sonuç bulmadığını görüyoruz. Bir sponsor geliyor, Galatasaraylı. Gönülden bir Galatasaraylı. Sponsora gidip 'Bu yönetime çok destek veriyorsun, biraz bekle, çok destek verme bunlara' diyen üyeler var. Bunlar aramızda. Galatasaraylılar bunu bilsinler. Kulübün içindeki kontratları yalan yanlış basına aktarıp bunların konuşulmasını sağlayanlar var. Yönetimi vurmak için eleştirmeyi tercih edenler var. Birlik beraberliği sağlamamız gereken bu dönemde, belki de tarihimizin en zor döneminde, UEFA FFP kurallarının radikal şekilde değiştiği, yeni spor yasasının kulüplere ciddi disiplin uygulamalar getireceği dönemde biz hala 'cambaza bak' yapıyoruz.

"NE FLORYA HAMLESİ NE DERWALL HAMLESİ OLURDU"

Bir karar vereceksiniz bugün. Her zamanki oylamalardan farklı bir karar. Her olayı eleştirerek, ana konuların dışına çıkarak Galatasaray'ı içinde bulunduğu bu durumdam çıkaramayız. Benim için Galatasaray bir kulüpten çok daha fazlası. Bir değerler bütünü. Şu anda gördüğüm, biz bu değerlerde birleşemiyoruz daha. Bizi bir arada tutan yapışkan bu değerlerdir. Sahada sonuç 1 sene olur, 1 sene olmaz. Eski başkanlarımız başarısızlıkta mücadeleyi bıraksalar ne Florya hamlesi ne Derwall hamlesi olurdu.

"MÜCADELEM İKTİDAR MÜCADELESİ DEĞİL"

Benim mücadelem iktidar mücadelesi değil. Biz Galatasaray'ın kurtuluş mücadelesini veriyoruz. Biz çalışmak istiyoruz. Her gün içeride çıkan dedikoduyla bir arkadaşımızın eleştiriye tutulmasıyla uğraşmak istemiyoruz. Bugün herkes tartışılıyor. Ben göreve gelirken kurullarımı Galatasaray'ın tartışmayacağı isimlerden seçmek istedim. Neden? Kurulların çok önemli işlevleri var. Galatasaraylıların saygı duyduğu insanları bu kurullara rica ettim. Onlar da kabul etti ama görüyorum ki eleştiri ve yıpratma Galatasaray'ıun sembol isimlerine de yapılıyor. Her kararı, her kişiyi tartışırsak nasıl çalışacağız? Maalesef çok zor.

"GALATASARAY'I SEVDİĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

6 ayda ne yaptık? Biz 6 ay boyunca sabahtan akşama kadar mecbur olduğumuz için değil, Galatasaray'ı sevdiğimiz için çalışıyoruz. Eleştiriler konu bazlı olmalı. Konulara çözümler getirecek eleştiriler başımızın üstünde. Sırf bu yüzden birçok eski başkanımızla görüşüyoruz. Onların bakış açılarını anlamaya çalışıyoruz. Maalesef bizler başarıyı ve yapılan iyi işleri sahiplenmekte gösterdiğimiz hızı kötü giden işlerde uzaklaşmakta da gösteriyoruz.

"TOPLAM 30 MİLYON DOLAR İLAVE KAYNAK YARATTIK"

Biz dönemimizde birçok iş yaptık. Birçok söz verdik 3 sene için gelen bir yönetim olarak. Bunların birçoğunda harekete geçtik. Sözlerini tutmadı diye eleştiriler aldık ama ciddi işler yapıyoruz. Sezon sezon karşılaştırdığınız zaman 10 milyon dolardan fazla sponsorluk geliri getirdik. Toplam 30 milyon dolar ilave kaynak yarattık. Bugün herhangi bir finansal borçlandırma gerçekleştirmeden, kendi içimizde yarattığımız kaynaklarla bugüne kadar geldik. Tüzük çalışmamızı hızlandırdık, üyelerle paylaştık. Tüzükte bir aracıyız, karar üyelerin. Galatasaray'ın üzerinde anlaştığı, finansal yılların eşitlenmesi, denetleme kurullarının ayrı seçilmesi. Mali ve genel kurulların finansal yıllara göre değişmesini öneriye koyduk. 'Bunları getirirsen geçmez' dediler. Biz Galatasaray'ın lehine olacak şeyleri getirmeye çalıştık ama tepkiler aldık. Bunlar senelerdir konuşulan şeyler.

"ADA'YA ÇIKIP POZ VERMEDİK"

Bir diğer konu: Ada. Bu konu uzun zamandır devam eden, bizim de camia olarak hatalar yaptığımız çözülememiş bir hukuki mücadeleydi. Göreve gelirken bu konuyu doğru ve hızlı şekilde çözeceğimizi ve sonuçlandıracağımızı söyledik. Aramızda hukukçu üyelerimiz var. Herhalde 6 ay gibi kısa bir sürede ve 3 ay gibi ara sürede bir kararın istinaftan çıkmasının ne kadar zor olduğunu biliyorlardır. Ada'yı duyururken tüm paydaşlarımıza teşekkür ettik. Ada'ya çıkıp poz vermedik. Bunu Galatasraay için yaptık. Ama gördüm ki ciddi anlamda başarı paylaşma yarışı var. Biz 'Biz yaptık' demedik. Bu konuda çok çalışan isimler var. Abdurrahim Albayrak da onlardan biridir. Arkaplanda takdir beklemeden çalışan çok isimsiz arkadaşımız var. Ada konusu takdir beklemeden çözülmüştür. Bunu Galatasaray çözmüştür. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

ADA'DA HAVUZ VE RESTORAN AÇILIYOR

Ada'daki imar durumuyla ilgili çalışmalarımız var. Yazın üyelerimize havuzu ve restoranın ufak bir bölümünü kullanıma açıyoruz.

Kemerburgaz tesislerimizin önceki yönetim döneminde başlayan faaliyetlerini devam ettirdik. Eyüpsultan Belediyesi'nden projemizin onaylarını aldık. İlgili bakanlıklardan gerekli onay ve görüşleri aldık ve proje için imar ön onayımızı aldık. Bu ön onayla Milli Emlak'a başvurduk. Önümüzdeki ay başvurumuz sonuçlanacak ve tapumuzu alacağız. Ardından da yeni tesisimizin inşasına hızlı bir şekilde başlayacağız.

FLORYA PROJESİNİN SON DURUMU

Florya projesi... Bununla çok uğraştık, eski başkanlarımızdan fikirler aldık. Dursun Özbek başkanımla Emlak Konut'u ziyarete gittik. İlk anlaşılan ve sonradan iptal edilen projede bizim bir alanımız var, iki katı da hazine arazisi var. Biz uzun zamandır bu araziyi satın alarak bütün arazide yeni bir proje geliştirip, gelecek geliri de bankalardaki borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Geçen hafta Emlak Konut ile bu arazinin alınması için el sıkıştık. Yapılandırma anlaşması yaptığımız bankalarla da konuştuk. Kemerburgaz'a taşınıp, Florya'dan gelecek gelirle tüm banka borçlarımızı kapatmayı ümit ediyoruz. Mutluluk verici bir gelişme oldu bu.

MECİDİYEKÖY BİNASI GSB'YE YURT OLUYOR

Mecidiyeköy binamızla da ilgili haber vermek istiyorum. Kiralanır hale gelmesi için içinde yatırım yapılması gereken ve hala boş duran binamız için uzun zamandır çalışmalar yapıyoruz. İçindeki inşaatı 5 ay içinde bitireceğimiz ve kiralama şekliyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yurt olarak vereceğimiz bir anlaşma yaptık. Bunun da onayını ilerleyen zamanda sizlere sunacağız.

"YAŞASIN GALATASARAY"

Bugün çıkacak karar sonrasında kimseye kırılmayacağımızı, kimseyi ötekileştirmeyeceğimizi söylemiştik. Bu genel kurulun gerilmesinin, kavgalı geçmesinin peşinde koşan insanlar var. Buna izin vermeyelim. Buradan birlikte çıkalım. Galatasaray'ı huzurlu yarınlara birlikte taşıyalım. Fikri hür, vicdanı hür Galatasaray'ı herkese gösterelim. Yaşasın Galatasaray!

11:22: Başkan Burak Elmas, 2021 ikinci dönemine ilişkin açıklamalar yapmak için kürsüye geldi.

10:50 2021'in ilk dönemine ilişkin, Kaan Kancal mali sunum gerçekleştirdi.

BURAK ELMAS: SÖZÜ BİR ÖNCEKİ YÖNETİME VERİYORUM

Bugün Galatasaraylılar iki dönem için kararlarını verecekler. Ben bir önceki döneme söz vermek istiyorum açılış konuşması için. Ondan sonra ben de kendi dönemimizle ilgili konuşacağım.

ABDURRAHİM ALBAYRAK: BUGÜN BURADAN EL ELE AYRILALIM

Bugün zor ve güzel bir gün olacak inşallah. Burak başkanıma da başarılar diliyorum. Basını dışlamamalıyız, yarın sponsorluk anlaşmalarımız da olacak ve o zaman basına ihtiyacımız olacak. Kar kış demeden bizi takip eden basınımız için keşke başka bir karar alınsaydı ama buna saygı duyuyorum.

Merhum Mustafa Cengiz başkanımı rahmetle anıyorum. Selahattin Beyazıt ve kendisiyle çalışmaktan gurur duyduğum Duygu Yarsuvat başkanımı rahmetle anıyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Ben bu kongrenin birleştirici olmasını, buradan el ele ayrılmamızı ziliyorum. Kırgınlıkların bitmesini diliyorum. Buradan gruplar halinde ayrı şekilde gitmeyelim. Türkiye'ye örnek bir kongre olsun. Bunun için herkese çok büyük görev düşüyor.

Son Dakika: Galatasarayda Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi Seçime gidiliyor...

"BOYNUMUZ KILDAN İNCEDİR"

Yönetim dönemimizde gece-gündüz çok çalıştık. Rahmetli başkanımız beyin ameliyatından çıkıp gözlerini açtığında bana 'Abdurrahim bankaları ne yaptın?' dedi bana. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu kürsüden sizlere söz vermiştim. 'Ada namus sözümüzdür, her ne olursa olsun halledeğiz' demiştim. Bu zafer Burak Elmas başkanımızın dönemine nasip oldu. Onlarında emekleri var ama yönetimden ayrılınca da gerekli yerlerde konuşmaları yaptım. Küçükçekmece arazisindeki sorunu çözüp orayı Galatsaray'a kazandırdık. Yine Mustafa Cengiz döneminde dünyanın en büyük çatı enerji işini yaptık. Bunun önderliğini Galatasaray yönetiminde Mustafa Cengiz ve Yusuf Günay kardeşim yapmıştır. Ona da teşekkür ediyorum. Mağazacılıkta Kaan kardeşim gerçekten harika işler yaptı. Artık eskisi gibi mağazacılıktan bir şey kaçıramazsınız, keyfine de kimseye indirim yapamazsınız. Biraz sonra gerekli sunumlar yapılacak. Bu yaptıklarımızın gururunu ve huzurunu yaşıyoruz. 3,5 yıl içerisinde hatalarımız muhakkak vardır, zaman zaman da eleştiri aldık hepsine saygım sonsuz. Boynumuz kıldan incedir.

"KEREM AKTÜRKOĞLU TRANSFERİNİN HİKAYESİNİ ANLATSAM ŞAŞIRIRSINIZ"

Kerem Aktürkoğlu'nu Erzincanspor'dan alışımızın hikayesini anlatsam şaşırırsınız. Beşiktaş;'la oynadıkları maçta izlemiştik. Galatasaray'a almayı kafaya koymuştuk. Erzincanlı yardımcımızı Erzincan'a yolladım. Kerem'i her hafta aradım, babasıyla konuştum. 'Asla bir demeç vermeyeceksiniz, kimseyle konuşmayacaksınız' dedim. KErem geçen sene 850 bin TL'ye oynadı. Performansını görüyorsunuz. Kendisine sakatlıksız bir kariyer diliyorum. Taylan Antalyalı'yı transferin kapanmasına dakikalar kala sadece 4 milyon TL karşılığı transfer ettik. Onun da yolu açık olsun.

Barış içerisinde geçmesini beklediğimiz bu genel kurulun Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum.

10:40 Genel kurulun basın mensuplarına açılması yönündeki önerge reddedildi.

Yusuf Günay(lehte görüş): Genel kurullar şeffaf bir şekilde bütün kamuoyuna ve basına açık şekilde yapılmıştır. Bugün Galatasaray'ın saklayacak bir şeyi yoktur. Göğsümüzü gere gere basını buraya davet edelim. Bütün Türkiye, bu genel kurulun nasıl iyi bir ortamda işlediğini görsün.

Burak Elmas(aleyhte görüş): Galatasaray'ın yaptığı tüm olağan genel kurullar aile içi toplantılardır. Her ne kadar biz kendi içimizde eleştirsek de hep açık olmuştur. Bu toplantı gizli toplantı değil, GS TV'den canlı yayınlanıyor, linklerinin ve fotoğraflarının dileyen basın kuruluşlarına veriliyor. Neden bu kararı aldık? Ekim ayında yaptığımız toplantının aynısını yapmak için. Her ne kadar kapalı oylama yapılacak olsa da burada açık oylamalar da yapılacak. Üyelerimizin ister istemez fişlenmesi durumu olduğu için bu kararı aldık. Daha sonra bu üyelerimizin çeşitli mecralarda fişlenmemesi adına bu kararı aldık

Son Dakika: Galatasarayda Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmedi Seçime gidiliyor...

10:32 Abdurrahim Albayrak imzasıyla toplantının akredite olan basın mensuplarına açılması yönündeki önerge genel kurula sunuldu.

10:29 Otizm Yüzme Şubesi kurulması yönündeki önerge oybirliğiyle kabul edildi.

10:25 Genel kurulun naklen yayınlanmaması (GS TV dahil) yönündeki önerge genel kurula sunuldu. Kapalı oturum talebi reddedildi. Basın mensuplarının alınmadığı oturum, GS TV'den canlı yayınlanmaya devam edecek.

10:22 2021 yılının ilk dönemi (Mustafa Cengiz) ve 2021 yılının ikinci dönemi (Burak Elmas) oylamalarının kapalı zarf usulünde yapılması oylandı ve kabul edildi.

10:13 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, vatan uğruna hayatını kaybetmiş şehitlerimiz, Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu ve 1 numaralı üyesi Ali Sami Yen ve hayatını kaybetmiş bütün Galatasaraylılar için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

10:05 Metin Sinan Aslan, Olağan Mali Genel Kurul'u yönetmesi için oybirliğiyle seçildi.

10:01 Galatasaray'ın eski başkanlarından Dursun Özbek ve Ünal Aysal salona geldi.

Terim, Mali Genel Kurul'a katılmadı

Bir süredir ABD’nin Miami kentindeki kızının yanında olan Galatasaray’ın eski teknik direktörü ve divan kurulu üyesi Fatih Terim, bu toplantıya katılmadı. Terim'in hakkında ibrasızlık için çalışma yapıyor iddiaları üzerine toplantıda taraf olmamak adına bu kararı aldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!