Galatasaray ve Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu! Temsilcilerimizin torbaları ve kura çekimi detayları...

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray ve Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu Temsilcilerimizin torbaları ve kura çekimi detayları...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2021 00:05

Son dakika haberi... UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. Randers'ı eleyen Galatasaray ile Helsinki'yi saf dışı bırakan Fenerbahçe'nin kura çekiminde yer alacağı torbalar netleşirken, kura çekimi saati de açıklandı.

Haberin Devamı

Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi gruplarında temsil edecek olan Galatasaray ile Fenerbahçe'nin, Cuma günü gerçekleşecek kura çekiminde yer alacağı torbalar ve muhtemel rakipleri belli oldu.

Helsinki'yi iki maçta da yenerek gruplara kalan Fenerbahçe'nin üçüncü, Randers'ı eleyerek ismini gruplara yazdıran Galatasaray'ın ise dördüncü torbada yer alacağı UEFA Avrupa Ligi'nde, Şampiyonlar Ligi seviyesinde takımların yer alması dikkat çekiyor.

Perşembe akşamı oynanan maçların ardından UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek takımların yer aldığı torbalar da netleşti.

İŞTE GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Galatasaray'ın yer alacağı grup 1, 2 ve 3. torbadan gelecek takımlardan; Fenerbahçe'nin yer alacağı grup ise 1, 2 ve 4. torbadan gelecek takımlardan oluşacak.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacak takımların oluşturduğu torbalar şu şekilde;

1. torba: Lyon, Napoli, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, Lazio, Olympiakos, Monaco, Braga

2. torba: Celtic, Eintracht Frankfurt, Kızılyıldız, Leicester City, Rangers, Lokomotiv Moskova, Genk, PSV

3. torba: Marsilya, Ludogorets, West Ham United, Real Sociedad, Real Betis, Fenerbahçe, Spartak Moskova, Sparta Prag

4. torba: Rapid Wien, Galatasaray, Legia Varşova, Midtjylland, Ferencvaros, Antwerp, Strum Graz, Brondby

UEFA AVRUPA LİGİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 2021-2022 sezonu grup etabının kura çekimi 27 Ağustos Cuma günü İstanbul'da yapılacak. Avrupa Ligi kurası saat 13.00, Avrupa Konferans Ligi kura çekimi ise saat 14.30'da başlayacak.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE GRUP MAÇLARI NE ZAMAN OYNANACAK?

İki turnuvada da grup maçları, 16 Eylül'de başlayıp 9 Aralık'ta sona erecek. Son olarak İspanya ekibi Villarreal'in müzesine götürdüğü UEFA Avrupa Ligi'nin finali, 18 Mayıs 2022'de İspanya'nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı'nda oynanacak. Avrupa Konferans Ligi final maçı ise 25 Mayıs 2022'de Arnavutluk'ın başkenti Tiran'da bulunan Ulusal Arena'da yapılacak.

GALATASARAY 4. KEZ GRUPLARDA

Galatasaray, Avrupa'nın futbolda 2 numaralı organizasyonunda grup sistemine geçilmesinin ardından ilk olarak 2007-2008 sezonunda gruplarda mücadele etti.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 2 sezonda da (2008-2009, 2009-2010) gruplara kalma başarısı gösterdi.

Ayrıca Galatasaray, 2009-2010 sezonundan sonra ilk kez bir Avrupa kupası organizasyonunda elemeleri geçerek adını gruplara yazdırdı.

 

Hemen Misli.com'a üye ol, ilk 100 TL'lik kuponuna 100 TL hediye! Yeni üyelere özel...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!