Son Dakika | Fenerbahçe'nin TFF'den harcama limiti talebine Galatasaray ve Trabzonspor'dan ret

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika | Fenerbahçenin TFFden harcama limiti talebine Galatasaray ve Trabzonspordan ret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2020 18:14

TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantıda sıcak gelişmeler yaşandı. Fenerbahçe Kulübü ana para ödemesinin kaldırılması için talepte bulundu. Ancak Galatasaray Kulübü 'Limit arttırımı olmamalı. Bu kurallar geçen yıl her kulübe açıkça ilan edildi' diyerek değişikliğe net şekilde karşı çıktı.

Haberin Devamı

TFF ile Kulüpler Birliği arasında Riva'da gerçekleşen görüşmede sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe Kulübü, ana para ödemesinin harcama limitlerinden kaldırılmasını talep etti. TFF Başkanı Nihat Özdemir bunun üzerine tüm kulüplerin ortak, ıslak imzasının olması gerektiğini söyledi. Galatasaray ve Trabzonspor ise Fenerbahçe'nin talebini kabul etmedi.

"BU KURALLAR GEÇEN YIL İLAN EDİLDİ"
Galatasaray Kulübü geçen yıl belirlenen ve kulüplere tebliğ edilen kriterlerin hiç değiştirilmeden uygulanması gerektiğini ifade ederek 'Limit arttırımı olmamalı. Bu kurallar geçen yıl her kulübe açıkça ilan edildi' diyerek değişikliğe net şekilde karşı çıktı.

Kulüpler Birliği ayrıca yüzde 15'lik sapmanın yüzde 40'a çıkarılmasını istedi.

 

Haberin Devamı

TOPLANTIDA NELER GÖRÜŞÜLDÜ
Süper Lig'de yer alan 8 kulübün başkan ve yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu ile takım harcama limitleriyle ilgili görüşme gerçekleştirdi.

TFF'nin Riva'daki tesislerinde düzenlenen toplantıya; TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, TFF Kulüp Lisans Kurulu üyeleri ile Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, vakfın başkan yardımcı ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Yusuf Günay, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Kasımpaşa Kulübü yöneticisi Fatih Saraç katıldı.

Öğleden sonra başlayan toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından kulüp temsilcileri Riva'dan ayrılırken TFF Yönetim Kurulu, TFF Kulüp Lisans Kurulu ile yaklaşık 1 saat süren bir toplantı daha yaptı.

Toplantıda bazı kulüp temsilcilerinin, takım harcama limitlerindeki yüzde 15'lik sapma oranının yükseltilmesi, kulüplerin elde ettiği bonservis ve sponsorluk gelirlerinin 3'te 1'i yerine tamamının limite eklenmesi ve Türkiye Bankalar Birliği haricinde imzalanan yapılandırma anlaşmalarındaki kredi ana para ödemelerinin limit hesaplamasına dahil edilmemesi gibi taleplerde bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Haftalık net Canlı iddaa kaybına %10'a varan iade Misli.com'da, hemen katıl!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!