Son Dakika | Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu'ndan itiraf: 'Futbol sonrası başaracağım'

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika | Fenerbahçenin kaptanı Emre Belözoğlundan itiraf: Futbol sonrası başaracağım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2020 07:00

Süper Lig’in 34. haftasında cumartesi günü, Çaykur Rizespor mücadelesiyle birlikte 23 yıllık kariyerinin son maçına çıkacak olan Emre Belözoğlu, görkemli futbolculuk yaşamında başaramadığı sakin kalmayı sportif direktör olarak başarmakta kararlı.

Haberin Devamı

Spor Arena / Süleyman ARAT - F.Bahçe'de cumartesi günü oynanacak Çaykur Rizespor maçıyla sadece sarı lacivertliler için değil, Türk futbolu için bir dönemin sonuna geliniyor. 1996’da Zeytinburnu’nun altyapısından Galatasaray’a gelip Inter, Newcastle United, Atletico Madrid, Başakşehir ve Fenerbahçe formalarıyla sadece Türkiye’nin değil dünya futbolunun en önemli figürlerinden biri haline gelen Emre Belözoğlu aktif futbolculuk kariyerine 3 gün sonra noktayı koyuyor. Bu sezon hem futbolculuk, hem kaptanlık, hem teknik direktörlük hem de zaman zaman sportif direktör rollerinde gördük Emre’yi...

Herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Cumartesi gününden sonra ise artık sadece bir görevle devam edecek olan Emre Belözoğlu sarı lacivertlilerde nasıl bir sportif direktör olacak? Kazandığı kupalarla, hem görev yaptığı takımlarla hem de bireysel olarak birçok başarıya imza attığı 23 yıllık kariyerinde sahadaki hırsı ve agresifliği ile de tanınan Emre, yeni görevinde nasıl bir profil çizecek? Sadece Fenerbahçeliler’in değil, tüm futbol camiasının merak ettiği bu sorunun yanıtı 40 yaşındaki futbolcu bizzat kendisi verdi: “Sinirime hakim olmayı başaramadım ama futbol sonrası inşallah başaracağım.”

Haberin Devamı

Okan Buruk başarısına güveniyor

Emre kendisiyle ilgili bu değerlendirmeyi yaparken uzun yıllar birlikte futbol oynadığı, Başakşehir’in şampiyon teknik direktörü Okan Buruk da eski takım arkadaşının yeni görevinde de çok büyük başarılara imza atacağına inanıyor. Buruk “Hem oyuncu olarak hem yaşadıklarıyla çok tecrübeli. Avrupa’da çok büyük takımlarda oynadı. Türkiye’de de 40 yaşına kadar oynadı şu anda bile yarı antrenör diyebiliriz ona. Yapacağı işte başarılı olacağına ben inanıyorum. O önemli bilgi birikimini doğru kullanacaktır” sözleriyle Emre’ye olan güvenini ifade etmişti.

Okan ağabey benden daha iyi futbolcuydu

Emre’nin kariyerinde 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 2 Türkiye Süper Kupası, 1 La Liga, 1 İtalya Kupası, 1 UEFA ve 2 UEFA Süper Kupası olmak üzere 17 kupası bulunuyor.

Haberin Devamı

HÜRRİYET olarak geçen gün yaptığımız röportajda Okan Buruk’a “Emre mi sen mi? Hanginiz daha büyük futbolcusunuz?” sorumuza Başakşehir Teknik Direktörü ikisinin de farklı oyun yapıları olduğunu ama ayağı kırılmasa kendi futbol kariyerinin çok farklı noktalara doğru gidebileceğini belirterek “İkimiz de iyi futbolcuyduk diyelim” yanıtını vermişti. Emre’nin aynı soruya cevabı kısa ve net oldu: “Bence Okan Ağabey benden daha iyi futbolcuydu.”

17

Emre’nin kariyerinde 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 2 Türkiye Süper Kupası, 1 La Liga, 1 İtalya Kupası, 1 UEFA ve 2 UEFA Süper Kupası olmak üzere 17 kupası bulunuyor.

82

Fenerbahçe formasını ise 227. kez terletecek olan Emre Belözoğlu, Kariyeri boyunca 9’u Milli Takım’da olmak üzere toplam 82 gol attı.

91

Haberin Devamı

Milli maçlar dahil 91 asiste imza attı. 190 kez sarı kart görürken, 7 defa da kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

808

Zeytinburnu, Galatasaray, Inter, Newcastle United, Atletico Madrid, Başakşehir ve Fenerbahçe formaları giyen Emre Belözoğlu pazar günü kariyerindeki 102’si milli takım olmak üzere 808’inci maçına çıkacak.

 

Misli.com’dan herkese 5 TL hediye, hemen katıl!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!