Son Dakika | Fenerbahçe'de Dalic ile anlaşılmıştı, seneye kalırsa Erol Bulut!

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika | Fenerbahçede Dalic ile anlaşılmıştı, seneye kalırsa Erol Bulut
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2020 07:00

Transferden teknik direktör seçimine, ekonomik darboğazdan, gelecek planlamasına kadar birçok önemli konuda uzun bir konuşma gerçekleştiren sarı lacivertlilerin başkanı açıkça olmasa da birçok konuda üstü kapalı mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Spor Arena / Süleyman ARAT | Kononavirüs Pandemisi nedeniyle tarihinde ilk kez online olarak yapılan Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu’nda başkan Ali Koç’un yaptığı konuşmanın satır aralarındaki şifreler camianın ilgisini çekti. 

Konuşmasında transferden, teknik direktör seçimine, ekonomik darboğazdan gelecek planlamasına kadar uzun bir konuşma yapan Ali Koç, açıkça olmasa da bir çok konuda üstü kapalı mesajlar verdi.

MEĞER HOCA DALİC’LE ANLAŞMIŞLAR

Ali Koç’un konuşmasının satır aralarında en dikkat çeken bölümlerden biri “Erteleme sürecinden önce teknik direktör çalışmalarımız vardı. 3-4 hocayla görüşüyor, bir tanesiyle neredeyse anlaşmışken EURO 2020 ertelendi. Ne yazık ki bizim de çalışmamız (anlaşmamız) sekteye uğradı” bu sözlerden Fenerbahçe Yönetiminin Hırvatistan Milli Takımının hocası Zlatko Dalic’le imza aşamasına kadar gelindiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

BU COĞRAFYA’YI BİLEN 

Ali Koç’un konuşmasının arasında bir başka dikkat çeken bölüm ise,  “Türkiye’yi bilen ve bu coğrafyada çalışmaya çabuk adapte olacak, 40-50 yaş arası genç, aç, çok çalışkan, disiplinli, profesyonel” kelimelerinin geçtiği bölümdü. Burada da Ali Koç’un tarif ettiği ülke Hırvatistan olarak algılanırken akıllara Dalic, Bjelica, Leko veya Bilic isimleri geldi.

HIRVATİSTAN MODELİ BENİMSENMİŞ

Son dünya kupasında finale kadar çıkarak büyük bir sıçrama gerçekleştiren Hırvat futbolu belli ki Fenerbahçe yönetimini büyülemiş. Dünya futbolunda Luka Modric, Vedran Corluka, Ivan Rakitic, Mario Mandzukic, Ivan Perisic gibi isimlerle adından çokça bahsettiren Hırvat ekolünü benimseyen Fenerbahçe yönetimi gelecek planlamasında benzer bir grafik çizme isteğinde gözüküyor.

MADDİ İMKANSIZLIKLAR

Ali Koç konuşmasında planlamaların dönüp dolaşıp maddi imkansızlıklara da dayandığını söyledi. 

Ali Koç ekonomik bölümde kara bir tablo çizdi : “Futbol ekonomisi, önümüzdeki sezon daha büyük bir sıkıntıya girecek. Maçlar seyircili başlayacak mı? kombine satabilecek miyiz? Koltuklar arası boşluklar mı olacak? Yayıncı kuruluş geçen yıl yüzde 15’lik bir indirimle gelindi bu yıl neyle gelecekler bilmiyoruz. Futbolda bütün yatırımlar Euro ile ama kazancımız olan Türk lirası ise ciddi anlamda değer kaybetti. Zaten sıkıntıda olan Türk futbolu büyük bir girdabın içine giriyor. Eskisi gibi maaşlar olamayacak. Bu sezon bütün en fazla 2 veya 2.2 milyon değerinde bir veya iki oyuncu alınacak. Devletin yardımına ihtiyacımız var. Alt yapı teşvik edilmeli.”

Haberin Devamı

SONUNDA İŞARET EROL BULUT

Ali Koç satır alaralında ekonomik darboğazdan bahsederken artık yüskes maaları veremeyeceklerini ve zar zor ayakta durduklarını belirtti ve transfer için de hoca seçimi içinde hiç acele etmeyeceklerini, gerekirse yeni sezonu bekleyeceklerini belirtmesi ise Erol Bulut işareti olarak algılandı. Bozuk olan mali tabloda yabancı bir teknik adamın maliyeti, Euro üzerinden maaşı, yardımcı isteği, tazminat maddeleri, bonusları ve  transfer isteğinin olacağı ama kulübün bunu karşılayacak imkanları bulunmadığı imaları yerli teknik adamı işaret etti. Kupada Alanyaspor’la eşleşme ihtimali, ligde ise yakın puanlarda olmaları bir tür spekülasyona mahal vermemesi düşünülerek 'sezon sonunun bekleneceğini' sözü Erol Bulut'u akla getirdi. 

 

Haberin Devamı

Misli.com'da Bundesliga keyfi CANLI BAHİS ve CANLI YAYINLA başladı!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!