Ve beklenen son! Fenerbahçe'de Cocu dönemi bitti...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 07:46

Fenerbahçe, teknik direktör Phillip Cocu'nun görevden alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı resmi açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Futbol A takımı teknik direktörümüz Phillip Cocu bu akşam itibariyle görevinden alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

3. GOLDE BİLETİ KESİLDİ

Fenerbahçe'de görevden alınan Teknik Direktör Phillip Cocu'nun bileti, El Kabir'in attığı 3. golün ardından kesildi. Başkan Ali Koç, dakikalar 78'i gösterdiğinde Comolli'ye, Cocu'nun görevden alındığını iletmesini söyledi. 

Sahasında Ankaragücü'ne 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Phillip Cocu'nun bileti kesildi. Karşılaşmanın ardından kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Cocu'nun görevden alındığı açıklanırken, Cocu'nun görevine Başkan Ali Koç tarafından son verildi. Karşılaşmada dakikalar 78'i gösterirken Ankaragücü, El Kabir'in ayağından 3. golü buldu ve bu golün ardından Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Comolli'ye, Cocu'nun görevden alındığını söyledi. Maç bitimiyle birlikte soyunma odasına giden Comolli, Hollandalı teknik adama, görevden alındığını tebliğ etti. Cocu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılmadı. 

Haberin Devamı

TAZMİNATI NE KADAR?

Yıllık 2,5 milyon Euro kazanan Phillip Cocu'nun Fenerbahçe ile 3 senelik sözleşmesi vardı. Sözleşme fesih detayları henüz açıklanmayan Hollandalı teknik adam, PSV'den alınırken 1 milyon Euro tazminat ödenmişti. Cocu'nun 7,5 milyon Euro alacak hakkından vazgeçip vazgeçmeyeceği henüz belli değil. Fenerbahçe Kulübü, sözleşme fesih detayları ile ilgili ilerleyen günlerde bir açıklama yapacak.


TAKIM OTOBÜSÜNE BİNMEDİ

Fenerbahçe'de görevine son verilen Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu, stattan ayrıldı.

Fenerbahçe'nin MKE Ankaragücü'ne 3-1 mağlup olduğu Spor Toto Süper Lig 10'uncu hafta müsabakasının ardından görevine son verilen teknik direktör Phillip Cocu, karşılaşmanın oynandığı Ülker Stadyumu'nu terk etti. Takım otobüsüne binmeyen Hollandalı çalıştırıcı, yardımcıları ile birlikte özel bir araca binerek stattan ayrıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan MKE Ankaragücü takım otobüsünün stattan ayrılacağı sırada kafile ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Olay büyümeden çözülürken, Ankaragücü kafilesi de karşılaşmanın oynandığı Ülker Stadyumu'ndan ayrıldı.

 PHİLLİP COCU KİMDİR?

Hollandalı eski millî futbolcu Phillip Cocu, 29 Ekim 1970 yılında dünyaya geldi. Daha önce AZ, PSV, FC Barcelona gibi takımlarda oynadı. Hollanda millî futbol takımı ile 101 maça çıkıp 10 gol attı. Futbol kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Jazira Club takımında bitirdi.

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven’ın yardımcı antrenörlüğü ile başlayan Phillip Cocu, aynı zamanda Hollanda millî takımının da yardımcı antrenörlüğünü üstlendi. 2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven’ın altyapı sorumluluğuna getirildi.

2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat’ın yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. PSV geçen sezon Philipp Cocu önderliğinde Hollanda’da şampiyon oldu. Philip Cocu önderliğinde PSV, son 4 sezonda 3 kere şampiyon olmayı başardı.

Haberin Devamı

Hollandalı teknik adam 2018-2019 sezonunun başında Fenerbahçe ile anlaştı, ancak burada istikrarlı bir performans sergileyemeyen Cocu'nun görevine 28 Ekim 2018'de son verildi.

Ve beklenen son Fenerbahçede Cocu dönemi bitti...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!