Son Dakika: Fenerbahçe'de Arda Güler fırtınası! Güney Koreli gazeteci bile hayran kaldı...

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2022 08:07

Fenerbahçe forması giyen Arda Güler, Aytemiz Alanyaspor karşısındaki futboluyla bir kez daha taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Attığı gol ve yaptığı şık asistle galibiyetin mimarlarından olan 17 yaşındaki futbolcu, Güney Kore'de dahi gündem oldu. Arda Güler ayrıca Ozan Tufan'dan sonra bir ilki başardı...

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Fenerbahçe'de 17 yaşındaki yıldız Arda Güler, profesyonel kariyerindeki ilk golünü kaydetti ve yaptığı asistle de geceye damga vurdu.

Alanya'da 5-2 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona eren maça yedek başlayan Arda Güler, 73. dakikada Mesut Özil'in yerine dahil olurken takımını öne geçiren golü attı. 2-2 eşitlikle devam eden maçın 78. dakikasında Diego Rossi'nin pasında topla buluşan 17 yaşındaki yetenek, tek vuruşla skoru 3-2'ye getirdi.

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Arda Güler böylece profesyonel kariyerinin ilk golünü atmış oldu. Yıldız futbolcu ayrıca Fenerbahçe formasıyla Süper Lig tarihinde gol atan en genç oyuncu oldu.

ÇOK KONUŞULAN ASİST

Fenerbahçe'nin 90+4. dakikada Berisha ile kaydettiği 5. golde ise asisti yapan isim Arda Güler oldu. Başarılı oyuncunun şık asisti sosyal medyada çok konuşuldu.

Haberin Devamı

Son Dakika: Fenerbahçede Arda Güler fırtınası Güney Koreli gazeteci bile hayran kaldı...

ARDA GÃœLER, ALANYASPOR KARÅžISINDA NE YAPTI?

Aytemiz Alanyaspor karşısında yaptığı 6 pasta %83.3'lük başarısı yüzdesi yakalayan Arda Güler, bu oranı rakip yarı sahada yüzde 75'te tutmayı başardı. Rakip kaleye çektiği 2 şuttan biri çerçeveyi bulan genç futbolcu, bu şutta skor üretmeyi bildi.

Öte yandan girdiği 4 ikili mücadeleden 3'ü kazanan Arda Güler, bir hava topunda ise rakibinin üstünlüğünü kabul etti. Savunmada 2 top kapan 17 yaşındaki oyuncu, 1 kez de tehlikeli pozisyon uzaklaştırdı.

GOLÜ MESUT ÖZİL İLE KUTLADI

Aytemiz Alanyaspor ağlarına gönderdiği golün ardından yedek kulübesine koşan Arda Güler, sevincini yerine oyuna girdiği Mesut Özil'e sarılarak yaşadı.

OZAN TUFAN'DAN SONRA BÄ°R Ä°LK

Fenerbahçe'de Kasım 2020’de Ozan Tufan'dan bu yana oyuna sonradan girdiği bir maçta hem gol atıp hem de asist yapan ilk futbolcu Arda Güler oldu. 17 yaş, 16 günlük Arda Güler, ligde 2014-15’ten bu yana oyuna sonradan girip gol-asist katkısı veren en genç isim konumunda.

Son Dakika: Fenerbahçede Arda Güler fırtınası Güney Koreli gazeteci bile hayran kaldı...

Haberin Devamı

ARDA GÜLER MAÇTAN SONRA NE DEDİ?

"Kazanmamız gereken önemli bir maçtı abi. Sonradan girip katkı verdiğim için çok mutluyum. Taraftarlarımıza armağan olsun. Allah'a şükürler olsun. Gol attığım için çok mutluyum, çok gururluyum. İnşallah devamı gelir. Taraftarın çok büyük desteği var. Teşekkür ederim. Takımda yabancı, Türk herkes yardım ediyor. Onlara da teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İSMAİL KARTAL'DAN ARDA GÜLER AÇIKLAMASI

"Arda bizim evladımız hem Türk futboluna hem de Fenerbahçeye uzun yıllar hizmet edecektir. Ardayı doğru zamanda oyuna alarak, planlayarak, onu oyuna aldık. Tam onun oynayacağı ortam vardı. O da gereğini yaptı bir gol bir asist, bizleri mahcup etmedi. Onun yolu açık, geleceği olan bir oyuncumuz. Ona güveniyoruz, onu seviyoruz, o bizim evladımız ona da ayrıca teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

GÃœNEY KORELÄ° GAZETECÄ° HAYRAN KALDI

Güney Koreli futbol yazarı Jason Hanshin Lee, Arda Güler'in Aytemiz Alanyaspor maçındaki performansının ardından Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşı Kim Min-jae'ye ilginç bir teşekkürde bulundu.

Jason Hanshin Lee, "Fenerbahçe'de transfer olduğu için Kim Min-Jae'ye çok teşekkür ediyorum. Böylece Türk futbolunun bir sonraki jenerasyonuna damga vuracak yeteneğini izleme fırsatı verdi." ifadelerini kullandı.

GÃœNTEKÄ°N ONAY: ATTIRDIÄžI GOL HARiKULADEYDi

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi yazarı Güntekin Onay, bugünkü köşe yazısının bir bölümünü Arda Güler'in performansına ayırdı. Onay, "İvme bu kadar Alanya’ya dönmüşken kaleci altay’ın yaptığı süper kurtarış Fenerbahçe’yi yıkımdan kurtardı. İkinci yarıda sadece penaltı atarken gördüğümüz Mesut’un yerine arda Güler’in girmesi, Pelkas’ın oyuna dahil olması ile yeniden dengeyi bulan sarı lacivertlilerde genç arda, gerçekten de 1 gol, 1 asist ile fark yarattı. Özellikle de Mergim Berisha’ya attırdığı gol harikulade idi." yazdı.

Â

Son Dakika: Fenerbahçede Arda Güler fırtınası Güney Koreli gazeteci bile hayran kaldı...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!