Son dakika: Fenerbahçe, Lincoln Henrique transferini resmen açıkladı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Fenerbahçe, Lincoln Henrique transferini resmen açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 17:01

Fenerbahçe, Brezilyalı 10 numara Lincoln Henrique ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada; "Kulübümüz, Brezilyalı orta saha oyuncusu Lincoln Henrique ile anlaşma sağladı. 23 yaşındaki futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalandı. 2022-23, 2023-24, 2024-25, 2025-26 sezonlarında Fenerbahçemizin formasını giyecek olan Lincoln Henrique’nin Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imzasında Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki hazır bulundu. Lincoln Henrique’ye ‘Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

LINCOLN HENRIQUE'NİN İLK SÖZLERİ

23 yaşındaki futbolcu kendisini sarı-lacivert renklere bağlayan imzayı attıktan sonra yaptığı açıklamada, “Çok mutluyum, bu fırsattan dolayı çok motiveyim. Hiç şüphe yok ki sezon başladığında sahada Fenerbahçe için her şeyi vereceğim. Kulübün büyüklüğünden zaten bahsetmeme gerek yok. Türkiye’nin en büyük kulübü. Kulübün istediği büyük hedefleri kazanmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Taraftarlarla ilgili de konuşan Henrique, “Onların bana göstermiş olduğu destekten ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sahada Fenerbahçe taraftarı için her zaman elimden gelenin en iyisini yapacağım, her zaman maksimumumu vereceğim. Bu sezon güzel bir sezon olacak ve inşallah bütün hedeflerimizi kazanırız” sözlerine yer verdi.

Daha sonra Teknik Direktör Jorge Jesus’la da bir araya gelen Lincoln Henrique, sahayı ve soyunma odalarını gezdi.

Son dakika: Fenerbahçe, Lincoln Henrique transferini resmen açıkladı

HİKMET KARAMAN, ESKİ ÖĞRENCİSİ LINCOLN'Ü ANLATTI

İlk Türkiye macerasını 2017 yılında TFF 1. Ligi'nde yer alan Çaykur Rizespor'a imza atarak yaşayan Lincoln Henrique'yi o dönem transfer eden Hikmet Karaman anlattı.

Sabah'a konuşan tecrübeli teknik adam, Lincoln Henrique hakkında şunları söyledi:

Gremio'dan istediğimde 'O bizim büyük yıldızımız olacak size niye verelim' demişlerdi, ben de onları, 'Ben menajer değilim, teknik direktörüm. Verin benim ellerimde gelişsin' diyerek ikna etmiştim. O zaman 17 yaşındaydı. Gelişime ve öğrenmeye açık bir oyuncuydu. Duran toplarda çok iyidir. Klasik 10 numaralardan farklıdır. Sol kenarda, sol içte hatta üçlü oynayabilir. İnce pasları mükemmeldir. Kendisiyle takipleşip, konuşuyoruz. En son bana 'Hocam çok daha güçlendim ve geliştim. Büyük bir takım olursa Türkiye'ye dönebilirim' demişti. Fenerbahçe'ye hayırlı olsun. Bugün Fenerbahçe için Arda Güler neyse bizim aldığımız dönemde de Lincoln oydu."

Haberin Devamı

"İLK ANDAN İTİBAREN FENERBAHÇE'Yİ İSTİYORDU"

Bu sezon Portekiz ekibi Santa Clara da 44 resmi maçta 7 gol atıp, 10 asist yapan Lincoln Henrique dikkatleri toplamayı başardı. Lincoln'ün de teklifin ilk sunulduğu andan itibaren Fenerbahçe'de oynamak istediği ifade edildi.

Teknik direktör Jorge Jesus'un isteğiyle Portekiz ekibi Santa Clara'dan alınan Lincoln Henrique dün eşi Adriana Müller, oğulları Henrico ve Lincoln Jr. İle birlikte İstanbul'a geldi. Sarı-lacivertli kulüp bu transfer için Santa Clara'ya 3.5 milyon Euro bonservis ödeyecek ve bir sonraki satıştan yüzde 15 pay verecek.

4 YILDA 2.8 MİLYON EURO KAZANACAK

Portekiz kulübüne ayrıca altyapıdan oyuncu kiralanacak. Bu konudaki kararı Jesus verecek. 23 yaşındaki Brezilyalı 10 numara ise 4 yıl için 2.8 milyon Euro kazanacak.

Haberin Devamı

Yıllık 700 bin Euro'ya oynayacak Sambacı, bugün sağlık kontrolünden geçip, imzayı attıktan sonra yarın yapılacak ilk antrenmanda da yer alacak. Genç oyuncu, "Jorge Jesus'la çalışacağım için mutluyum. Fenerbahçe'yi biliyorum ve tanıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağımın garantisini verebilirim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!