Son Dakika: Fenerbahçe-Galatasaray derbisine Zajc damgası! İsmail Kartal'ın planı tuttu, Taylan Antalyalı'ya tepki...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Fenerbahçe-Galatasaray derbisine Zajc damgası İsmail Kartalın planı tuttu, Taylan Antalyalıya tepki...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2022 21:50

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftası dev bir maça sahne oldu. Fenerbahçe ile Galatasaray, kozlarını Kadıköy'de paylaştı. İki ezeli rakibin karşılaştığı dev maça, Fenerbahçe'nin Sloven orta sahası Miha Zajc damga vururken, Galatasaray cephesinde eleştirilerin odağında Taylan Antalyalı vardı...

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesi büyük bir heyecana sahne olurken, karşılaşmaya sarı-lacivertlilerden Miha Zajc sarı-kırmızılılardan ise Taylan Antalyalı damga vurdu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligin 31’inci haftasında oynadıkları Kayserispor maçının 11’ine göre tek değişikliğe gitti. Kartal, Novak’ın yerine Ferdi Kadıoğlu’na forma verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent ise, Süper Lig’in 31’inci haftasında 2-0 kazanılan Fatih Karagümrük maçının 11’inde tek değişikliğe gitti. İspanyol teknik adam, sağ bekte Ömer Bayram’ın yerine Omar Elabdellaoui’yi sahaya sürdü.

Mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe daha etkili başlarken, aradığı golü 26. dakikada buldu. Mert Hakan Yandaş'ın pasıyla sağ kanatta savunma arkasına sarkarak topla buluşan Bright Osayi-Samuel topu yerden Miha Zajc'a gönderdi. Miha Zajc, penaltı noktası gerisinden gelişine yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Fernando Muslera'nın sağından ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN ÇİLİNGİRİ ZAJC!

Golün ardından sarı-lacivertli takım büyük bir sevinç yaşarken, Sloven oyuncu bu seneki başarılı performansını istatistiklere de yansıtmayı başardı.

Son 6 maçın 4'ünde açılış golünü atan Miha Zajc, Galatasaray derbisinde de başarısını tekrarladı. Bu sezon toplam 5. kez maçın ilk golünü atan Miha Zajc, bu alanda Fenerbahçe'nin lideri oldu. Ayrıca, bu sezon 8. kez gol sevinci yaşayan Sloven oyuncu 2016/17 ile birlikte en golcü sezonunu tekrarladı.

2016'DAN BU YANA İLK KEZ...

Fenerbahçe ayrıca, Kasım 2016'dan bu yana ilk kez Galatasaray'a rakip olduğu bir Süper Lig maçının ilk yarısını önde tamamlarken, sarı-lacivertlilerin başarılı oyuncusu Bright Osayi-Samuel, Süper Lig kariyerinde ilk kez bir iç saha maçında asist yapmış oldu.

ZAJC: 'DOMİNE ETTİK'

Maç sonu açıklamalarda bulunan Miha Zajc, "Harika bir maç oynadık. Baştan sona domine ettik. Kontrol tamamen bizdeydi. Ayrıca taraftara bir parantez açmalıyım. Gerçekten maç boyunca bizi harika desteklediler. Bunu hep söylüyorduk. Eğer beraber olursak başarılı oluruz. Hem sonuç, hem golüm için çok mutluyum. Çok iyi bir hisse sahibim. Takım olarak iyiyiz bence. Özgüvenliyiz. Bazen gol atarım, bazen arkadaşım ama netice itibarıyla kazanmamız önemli." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İSMAİL KARTAL'IN PLANI TUTTU! VAN AANHOLT...

Ev sahibi Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısında ağırlıklı olarak kendi sağ kanadını kullandı. Galatasaray'ın sol beki Patrick van Aanholt'u hataya zorlayan ve bunda başarılı olan sarı-lacivertliler, kaydettikleri golü de bu bölümden başlayan atakla buldu.

GALATASARAY'DA TAYLAN TEPKİSİ!

Karşılaşmanın ilk yarısında istediği pozisyonları bulamayan Galatasaray'da milli futbolcu Taylan Antalyalı, taraftarların hedefi oldu. Zajc'ın kaydettiği golde pozisyonunu kaybeden ve Sloven futbolcunun topa bomboş bir şekilde vurmasına neden olan Taylan, sosyal medyada sarı-kırmızılı taraftarların eleştirilerine maruz kaldı.

Haberin Devamı

İşte yazılan yorumlardan bazıları...

Son Dakika: Fenerbahçe-Galatasaray derbisine Zajc damgası İsmail Kartalın planı tuttu, Taylan Antalyalıya tepki...

Son Dakika: Fenerbahçe-Galatasaray derbisine Zajc damgası İsmail Kartalın planı tuttu, Taylan Antalyalıya tepki...

Son Dakika: Fenerbahçe-Galatasaray derbisine Zajc damgası İsmail Kartalın planı tuttu, Taylan Antalyalıya tepki...

KEREM AKTÜRKOĞLU 11’DE

Sarı-kırmızılı ekipte Kerem Aktürkoğlu, Fenerbahçe derbisinde 11’de başladı. Geçtiğimiz hafta oynanan Fatih Karagümrük maçında sakatlanan genç kanat oyuncusunun derbide oynayıp, oynamayacağı hafta boyunca konuşulmuştu. Kerem Aktürkoğlu, sakatlığını atlatması sonrasında Fenerbahçe karşısında ilk 11’de görev aldı.

FERDİ 6 MAÇ SONRA

Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu, 6 maç sonra 11’de görev aldı.

Sarı-lacivertli ekipte bu sezon gösterdiği performansla beğenileri toplayan Ferdi Kadıoğlu, sakatlığı sebebiyle formasından uzak kalmıştı. Son olarak Giresunspor maçında 11’de yer alan genç futbolcu, Kayserispor mücadelesine ise sonradan dahil olmuştu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!