Son Dakika: Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes! Real Madrid'i yıktı, üst üste 2. zafer...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Euroleaguede şampiyon Anadolu Efes Real Madridi yıktı, üst üste 2. zafer...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 22:40

Anadolu Efes, Real Madrid'i finalde 58-57 mağlup ederek Euroleague'de şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes, Euroleague finalinde Real Madrid ile kozlarını paylaştı.

Mücadeleyi 58-57 kazanan Anadolu Efes, üst üste ikinci kez Euroleague'de şampiyonluğa ulaştı.

Sırbistanın başkenti Belgradda bulunan Stark Arenada oynanan final karşılaşmasında Pablo Laso yönetimindeki Real Madrid; Hanga, Abalde, Deck, Yabusele ve Tavares ilk beşiyle başladı. Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes ise Larkin, Micic, Anderson, Moerman ve Pleiss ilk beşiyle parkede yer aldı.

İki takımın da hücumda kısır başladığı maçta Real Madridden Tavares, Anadolu Efes pota altında büyük üstünlük kurdu ve 12 sayı üreterek takımının hücumdaki yükünü çeken isim oldu. Anadolu Efesin hücumda etkisiz kaldığı bölümde Micic ve Larkin kaydettikleri 6şar sayıyla takımlarını oyunda tutarken, ilk periyot 15-14 Real Madrid üstünlüğüyle son buldu.

İkinci periyotta da skora destek veren üçüncü bir isim bulmakta zorlanan Anadolu Efes, Micic ve Larkinin hücumdaki etkili performansıyla skora tutundu. Savunmada sertliğini artıran ve hücumda Randolphu devreye sokan Real Madrid, ilk yarıyı 34-29 önde kapattı.

Üçüncü periyoda hücumda etkisiz başlayan Anadolu Efes, periyodun bitimine 5 dakika kala yalnızca 2 sayı bulabildi: 40-31. Pleissın devreye girmesiyle 9-2lik seri yakalayan Anadolu Efes, farkı 2ye kadar indirdi ve maçın final periyoduna 42-40 Real Madrid üstünlüğü ile gidildi.

Haberin Devamı

Karar periyoduna daha iyi başlayan Anadolu Efes önce Micic’in üç sayılık isabeti ardından da Singleton’ın smaç basketiyle farkı 3’e çıkardı: 42-45. Periyodun ilerleyen dakikalarında Pleiss’ın üst üste bulduğu sayılarla üstünlüğünü koruyan Efes, maçın bitimine 3:19 kala rakibine molayı aldırdı: 50-53. Karşılaşmanın son dakikaları büyük heyecana sahne olurken Anadolu Efes, Pleiss’ın bitime 1:03 kala bulduğu basket ile son dakikaya 3 sayı farkla önde girdi: 55-58. Kalan bölümde de üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, karşılaşmayı 58-57 kazanarak üst üste 2’nci kez Euroleague şampiyonu olma başarısı gösterdi.

ÜST ÜSTE İKİNCİ ZAFER

Anadolu Efes, Euroleague'de üst üste iki yıl şampiyonluğa ulaşan üçüncü takım oldu. Bunu daha önce Olympiakos ve Maccabi başarmıştı.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Spor Arena (@sporarena)'in paylaştığı bir gönderi

 

Haberin Devamı

ATAMAN'DAN BİR ZAFER DAHA

Ergin Ataman, üst üste 2. kez Euroleague kazanan 2. başantrenör oldu.

FINAL-FOUR MVP'Sİ MICIC

Final Four'un en değerli oyuncusu Anadolu Efes'ten Vasilije Micic seçildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şampiyonluk sonrası Anadolu Efes'i sosyal medya paylaşımıyla tebrik etti.

Erdoğan açıklamasında; "THY Avrupa Ligi şampiyonu olarak başarılarına bir yenisini daha ekleyen, bir kez daha göğsümüzü kabartan ülkemizin gururu Anadolu Efes basketbol takımımızı en kalbî duygularımla tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Euroleaguede şampiyon Anadolu Efes Real Madridi yıktı, üst üste 2. zafer...

SİYASİLERDEN KUTLAMA MESAJLARI

Haberin Devamı

Siyasiler, THY Euroleague Final- Four finalinde Real Madrid'i 58-57 mağlup ederek art arda 2. kez Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes için tebrik mesajı yayımladı.

Siyasiler, THY Euroleague Final - Four finalinde İspanya ekibi Real Madrid'i 58-57 mağlup ederek art arda 2. kez Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes için sosyal medya hesaplarından tebrik mesajı yayımladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptığı paylaşımda, "Üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza atan temsilcimiz Anadolu Efes’i gönülden kutluyorum" ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Evet, bizim yerimiz burası. Avrupa basketbolunun yeni lideri Anadolu Efes’i yürekten tebrik ediyorum. Bize bu haklı gururu yaşattığınız için teşekkürler” açıklamasını yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı paylaşımda, "THY Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyon olarak göğsümüzü kabartan Anadolu Efes basketbol takımımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes’i tebrik ettiği paylaşımında, "Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Real Madrid'i yenerek üst üste ikinci kez şampiyon olan Anadolu Efes bir kez daha bizleri gururlandırdı. Tebrikler Anadolu Efes” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes’i tebrik eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise, "Euroleague’de üst üste ikinci kez Avrupa’nın en büyüğü olan, bizlere bu büyük gururu yaşatan Anadolu Efes’i canı gönülden kutluyorum” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes’i tebrik ettiği paylaşımında, “Avrupa’nın devi yine Anadolu Efes. Euroleague’de üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşan Anadolu Efes’i canıgönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tebrik mesajında "Şampiyon Anadolu Efes" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finalinde art arda ikinci kez şampiyonluğunu ilan ederek bizlere büyük bir gurur yaşatan Anadolu Efes camiasını yürekten kutluyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yaptığı paylaşımda, "EuroLeague Final Four maçında Avrupa şampiyonluğuyla bayrağımızı dalgalandırarak bizleri gururlandıran Anadolu Efes’i yürekten kutluyor. Teknik ve idari ekibi başta olmak üzere tüm taraftarları tebrik ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!