Son dakika: Esat Delihasan hayatını kaybetti! Koronavirüse yenik düştü...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Esat Delihasan hayatını kaybetti Koronavirüse yenik düştü...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2021 10:11

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan hayatını kaybetti. 52 yaşındaki Delihasan, bir süredir yoğun bakımda koronavirüs ile mücadele ediyordu.

Haberin Devamı

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan 52 yaşında hayatını kaybetti. Esat Delihasan, bir süredir yoğun bakımda koronavirüs ile mücadele ediyordu.

Esat Delihasan 2008 yılından beri Türkiye Karate Federasyonu görevini yürütüyordu.

Türkiye Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamada; "Ömrünü Türk karatesine adamış başkanımız Esat Delihasan'ı kaybettik. Delihasan ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitiren Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan için taziyede bulundu.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Karate Federasyonu Başkanı, değerli kardeşim Esat Delihasan’ın vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Sadece karate branşına değil, aynı zamanda da Türk sporuna sağladığı büyük katkılarıyla eşsiz bir insanı genç yaşında kaybetmenin acısını derinden yaşıyorum. 52 yıllık dünya ziyaretinin 37 yılını karate sporuna vakfetmiş, bunun 13 yılını Türkiye Karate Federasyonu Başkanlığı görevini icra ederek, ülkemizde karateye altın çağını yaşatmış, tüm çalışmaları mazhar-ı takdir olmuş bulunan Esat kardeşim, eserleriyle hep hafızalarımızda yaşayacaktır. Bu vesileyle başta Esat Delihasan kardeşimin ailesi olmak üzere, tüm spor camiamıza başsağlığı diliyorum"

Haberin Devamı

Son dakika: Esat Delihasan hayatını kaybetti Koronavirüse yenik düştü...

Spor camiasından Esat Delihasan için taziye mesajı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve spor federasyonları, hayatını kaybeden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan için taziye mesajı yayımladı.

TMOK'tan yapılan açıklamada, "Ülkemizde ve dünyada karate sporunun gelişiminde, olimpiyat programına alınmasında büyük emekleri olan, değerli dostumuz Esat Delihasan'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine ve Türk sporuna başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Futbol Federasyonunun başsağlığı mesajında, "Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türk sporuna değerli katkılarda bulunan merhum Esat Delihasan'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve spor camiasına başsağlığı diliyoruz." denildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, "Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Sayın Esat Delihasan'ın Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz." paylaşımında bulundu.

Türkiye Voleybol Federasyonunun mesajında, "Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Tekvando Federasyonundan "Türk sporunun acı günü" başlığıyla yayımlanan mesajda, "Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Esat Delihasan'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, karate ve spor camiamıza başsağlığı ile sabırlar dileriz." denildi.

Türkiye Judo Federasyonunun paylaşımında, "Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Delihasan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ile spor camiamıza başsağlığı dileriz." şeklinde görüş belirtildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Esat Başkanımız, çalışkan ve ömrünü spora hizmetle geçirmiş bir arkadaşımızdı. Karate camiasının ve tüm spor ailemizin başı sağ olsun. Merhum başkanımıza Allah'tan rahmet diliyorum." mesajını paylaştı.

Badminton, boks, cimnastik, eskrim, kürek, modern pentatlon, bilardo, kick boks, motosiklet, satranç, kayak ve güreşin de yer aldığı çok sayıda federasyon da başsağlığı mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

10.000 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!