Son dakika: Christian Atsu'dan acı haber geldi! Menajeri açıkladı...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Christian Atsudan acı haber geldi Menajeri açıkladı...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2023 09:03

Yaşanan deprem felaketinde Hatay'daki evinde enkaz altında kalan Christian Atsu'dan acı haber geldi. Atsu'nun Türkiye temsilcisi Murat Uzunmehmet, Ganalı futbolcunun cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük zarar gören şehirlerimizden olan Hatay'da Rönesans Rezidans'ın enkazında kalan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu için günlerdir süren umutlu bekleyiş acı haberle bitti. Ganalı futbolcunun cansız bedenine ulaşıldığını Türkiye temsilcisi Murat Uzunmehmet açıkladı.

Demirören Haber Ajansı'na konuyla ilgili bir açıklama yapan Uzunmehmet, "Atsu'nun cansız bedenine enkaz altında ulaşıldı. Şu anda hala daha eşyaları çıkarılıyor. Telefonu da bulundu." dedi.

AİLESİ GANA'DAN GELMİŞ, ENKAZ BAŞINDA BEKLİYORDU

31 yaşındaki dünyaca ünlü futbolcunun ailesi günler önce Hatay'a gelmiş ve Rönesans Rezidans'taki enkaz çalışmalarını yakından takip ediyordu.

HATAYSPOR: CENAZESİ GANA'YA DOĞRU YOLA ÇIKTI

Hatayspor'dan da Atsu için resmi açıklama geldi: Başımız sağ olsun. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden futbolcumuz Christian Atsu'nun cenazesi memleketi Gana'ya gönderilmek üzere yola çıkmıştır. Seni unutmayacağız Atsu. Mekanın cennet olsun güzel insan. Üzüntümüzün tarifi yok. Huzur içinde uyu.

Haberin Devamı

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu, Christian Atsu için başsağlığı mesajı yayınladı. Ganalı futbolcu için diğer kulüplerden de mesajlar paylaşıldı.

Atakaş Hatayspor'un futbolcusu Christian Atsu'nun ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Christian Atsu'nun ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.

PREMİER LİG'DEN PAYLAŞIM

Premier Lig'in hesabıda "Türkiye ve Suriye'yi vuran depremlerde Christian Atsu'nun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduk. Düşüncelerimiz ve başsağlığı dileklerimiz, Christian'ın ailesi, arkadaşları ve bu trajik olaydan etkilenen herkesle birliktedir." ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

FIFA'DAN TAZİYE MESAJI

FIFA da Atsu için taziye mesajı yayımladı. FIFA, Hatayspor'un Christian Atsu ile ilgili yaptığı sosyal medya hesabındaki paylaşımına, Christian'ın ailesine, arkadaşlarına ve Hatayspor için taziye dilekleriyle ilgili notunu yazdı.

Haberin Devamı

ESKİ KULÜPLERİNDEN MESAJLAR

Christian Atsu için eski takımları Chelsea, Porto, Newcastle United, Everton ve Bournemouth taziye mesajları yayımladı.

Chelsea: "Chelsea'deki herkes, eski oyuncumuz Christian Atsu'nun trajik ölümünü öğrenince yıkıldı. Düşüncelerimiz ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte"

Porto: "2013 şampiyonlarımızdan Christian Atsu'nun vefat haberini derin bir üzüntüyle aldık. Mekanı cennet olsun. Türkiye ve Suriye'deki depremin tüm kurbanlarına ilettiğimiz bir mesaj olarak aile ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi gönderiyoruz"

Newcastle United: "Christian Atsu'nun Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerde trajik bir şekilde hayatını kaybettiğini öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yetenekli bir oyuncu ve özel bir insan. Oyuncularımız, teknik ekibimiz ve taraftarlarımız tarafından her zaman sevgiyle hatırlanacak. Huzur içinde uyu Christian"

Haberin Devamı

Malaga: "Malaga'da 2015-2016 sezonunda oynayan Christian Atsu'nun hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduk. Huzur içinde yat Christian"

Everton: "Christian Atsu'nun Türkiye'de meydana gelen depremin ardından vefat haberinden derin üzüntü duyduk. Düşüncelerimiz ailesi, arkadaşları, Hatayspor ve bu olaydan etkilenen herkesle birlikte"

Bournemouth: "Christian Atsu'nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Düşüncelerimiz bu zamanda ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte"

UÇAK BİLETİ VARDI, GOL ATINCA İPTAL EDİP HATAY'DA KALDI

Hatayspor İdari Menajeri Fatih İlek, Atsu'nun deprem günü İstanbul üzerinden Fransa'ya uçak bileti bulunduğunu ancak Kasımpaşa maçının son dakikasında gol atıp 3 puanı getirinde bileti iptal edip şehirde takım arkadaşlarıyla kalmayı tercih ettiğini söylemişti.

Haberin Devamı

Radyospor'a konuşan Fatih İlek şunları söylemişti:

"Christian Atsu, Gaziantep FK ile yaptığımız maçtan önce, hocaya daha çok süre almak istediğini söyledi. 'Takım bulursam ayrılabilir miyim?' dedi. Volkan hoca da bu isteğini kabul etmişti. O maçta süre almadı. Kasımpaşa maçından sonra bileti vardı. Yurt dışına ailesinin yanına gidecekti. Kasımpaşa maçında hoca görev verdi ve Atsu çok iyi oynadı. Son saniye golünü de attı. Maçtan sonra o kadar büyük bir birliktelik oluşmuştu ki, Volkan hocanın onu kucaklaması, saha içi ve soyunma odasındaki sevinçleri gözümün önünden gitmiyor. Kader noktası burası. Uçak bileti vardı ama iyi oynayıp, golü attığı için gitmekten vazgeçti. Yaşadığı çoşkudan sonra 'Gitmeyeyim, burada kalayım' dedi. En mutlu olduğu günde depreme yakalandı. Akşam 23.00'te uçağı vardı. Önce İstanbul, sonrasında Fransa'ya gidecekti. Vazgeçti, tam anlamıyla bir trajedi oldu.

Haberin Devamı

TANER SAVUT'TAN HENÜZ HABER YOK

Atsu'nun olduğu Rönesans Rezidans'ın enkazı altında Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut da kalmıştı. Savut'tan henüz haber yok.

CHRISTIAN ATSU KİMDİR?

Christian Atsu 10 Ocak 1992 yılında doğmuştur. Forvet bölgesinde görev yapan Ganalı millî futbolcu Süper Lig takımlarından Hatayspor'da forma giyiyordu.

Atsu, kulüple futbol formasyonunu bitirdikten sonra 17 yaşında Porto'ya geçti.

1 Eylül 2013 tarihinde Atsu, 3,5 milyon £ bonservis karşılığında Chelsea ile beş yıllık sözleşme imzaladı, ardından hemen 2013-14 sezonunun sonuna kadar Hollanda kulübü SBV Vitesse'e kiralandı.

Christian Atsu profesyonel futbol kariyerinde 2011-2013 Porto, 2011-2012 Rio Ave, 2013-2017 Chelsea, 2013-2014 Vitesse (kiralık), 2014-2015 Everton (kiralık), 2015-2016 Bournemouth (kiralık), 2016 Málaga (kiralık), 2016-2017 Newcastle United (kiralık), 2017-2021 Newcastle United, 2021-2022 Al-Raed ve 2022- Hatayspor'da forma giymiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!