Son dakika: Bursaspor'da Ali Akman'ın sözleşmesi feshedildi!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Bursasporda Ali Akmanın sözleşmesi feshedildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 14:06

Spor Toto 1. Lig ekibi Bursaspor, sezon sonu için Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt ile sözleşme imzalayan ve kadro dışı bırakılan Ali Akman'ın sözleşmesinin feshedildiğini TFF'ye bildirdi. Peki Ali Akman'ın altyapısından yetiştiği Bursaspor'dan ayrılmasıyla sonuçlanan bu süreçte neler yaşandı? Editörümüz Fatih Gider yaşananları derledi...

Haberin Devamı

Sezon sonu için Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt ile sözleşme imzalayan Ali Akman, Bursaspor'dan resmen ayrıldı. Yeşil-beyazlı kulüpten TFF'ye yapılan bildirimde Ali Akman'ın sözleşmesinin karşılıklı anlaşma sonucu feshedildiği ifadeleri yer aldı.

Bursaspor ayrılığı resmen açıkladı: Daha önce kulübümüz tarafından kadro dışı bırakılan Ali Akman’ın sözleşmesi, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda karşılıklı olarak feshedilmiştir.

Ali Akman'ın altyapısından yetiştiği Bursaspor ile sözleşmesini feshetmeye kadar getiren bu süreçte neler yaşandı? Gelin birlikte bakalım...

Fatih Gider / Spor Arena 2002 doğumlu Ali Akman, 6 yaşında İnegölspor altyapısında başladığı futbolculuk serüveninde dikkat çekip Bursaspor altyapısına henüz 13 yaşındayken transfer oldu. Doğduğu şehrin takımında alt yaş takımlarında kendini gösteren Ali, 2018 yılının yazında Yeşil-beyazlı takımla profesyonel sözleşme imzaladı. Genç Ali'nin sözleşmesi 3 yıllıktı.

Haberin Devamı

Son dakika: Bursasporda Ali Akmanın sözleşmesi feshedildi

BU SEZON ÇIKIŞA GEÇTİ

Profesyonel sözleşme sonrası Bursaspor'daki ilk yılında A takımda süre alamayan Ali Akman, geçen sezon 1. Lig'de 20 maça çıkıp 2 gol 1 asistle oynamış, Türkiye Kupası'nda ise çıktığı 4 maçta 2 gol atarak sezonu 25 maçta 4 gol 1 asistle tamamlamıştı.

Ali Akman'ın zirveye çıkışı ve ligin büyükleri dahil bazı Avrupa kulüplerinin dikkatini çekişi ise bu sezonun ilk yarısında oldu. Süper Lig'e yükselme hedefiyle sezona başlayan Bursaspor'da çıktığı 18 lig maçında 10 gol atıp 3 asist yapan Ali, devre arası yaklaşırken Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dikkatini çekmişti bile. Ancak Ali Akman'ın hedefi bambaşkaydı...

AVRUPA HEDEFİNİ 2018 YILINDA AÇIKLAMIŞ

2018 yılında bir röportaj veren Ali Akman, Avrupa'ya gitmeyi o zamandan aklına koyduğunu açıklamış.

Ali'nin sözleri şu şekilde: Şu anki hedeflerim arasında Bursaspor’da A takıma çıkıp A Milli Takım'a yükselmek, sonrasında ise yurt dışında Liverpool, Bayern Münih ve Barcelona gibi kulüplerde oynamak bulunuyor. Bu hedeflerimi gerçekleştirmeyi çok istiyorum ve şu an hayal gibi geliyor olsa bile inanıyorum ki “çalışırsam” olmayacak bir şey yok. Ben, eğer çalışırsam olacağını düşünüyorum. İyi bir futbolcu olup ülkemi gururlandırmayı çok isterim."

Haberin Devamı

Son dakika: Bursasporda Ali Akmanın sözleşmesi feshedildi

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN İLGİSİ VE AYHAN AKMAN FAKTÖRÜ

TFF 1. Lig'in başlarında fırtına gibi esen Ali Akman, transfer yarışlarıyla ünlü iki devimiz Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de radarına girmişti. Galatasaraylı eski futbolcu olan amcası Ayhan Akman'ın yardımıyla Galatasaray'a gideceği iddia edilmişti.

Ayhan Akman ise o dönem yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söylemiş ve Ali'nin hedefinin Avrupa olduğunun altını çizmişti: Ali Akman'ın amacı yurt dışında futbol oynamak. Dışarıda konuştuğum kişilere de bunu söylüyorum. Ali Akman'ın niyetinin, planlarının, amaçlarının, hayallerinin bu olduğunu söylüyorum. O takım istiyor, bu takım istiyor gibi konulara hiç girmiyorum. Evet, talipleri var. Avrupa'dan da var. Bunu söylemekte bir sakınca yok. Ali Akman'ın ilk planı ve düşüncesi Avrupa'da futbol oynamak. Kendini daha çok geliştirmek istiyor. Böyle bir hayali var. Öyle bir planı var. Onun dışında benim ağzımdan herhangi bir yere bir açıklamadır, ya da bir başka şey yok. Hiçbir şekilde konuşmadım. Ben onun amcasıyım. Evet, eski bir Galatasaray oyuncusuyum. Galatarasaylıyım doğru. Ama Ali Akman'ın da kendisine göre bir planlaması, hayalleri, amaçları var. Son olarak hiçbir yere, hiçbir şekilde konuşmadım. Çok fazla spekülasyon çıkmaya başladı. Ben Ali Akman'ın da bundan etkilenmemesini istiyorum.

Haberin Devamı

BAYERN VE LILLE DE İSTEDİ

O dönem Ali Akman ile Alman devi Bayern Münih ve kadrosunda çok sayıda Türk futbolcu bulunan Lille'in de istediği yönünde haberler çıkmıştı.

ENTRACHT FRANKFURT'A İMZAYI ATTI

Ali Akman, 1 Şubat 2021 günü, Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a 4 yıllık imza attı. Bursaspor ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan 18 yaşındaki futbolcu, sözleşmesinin bitimine 6 ay kala istediği takıma imza atabilirdi. Ali Akman da bu hakkını kullanmış ve Avrupa hayalini gerçekleştirmek için Frankfurt ile sözleşme imzalamıştı.

Son dakika: Bursasporda Ali Akmanın sözleşmesi feshedildi

BURSASPOR'DAN SERT AÇIKLAMA VE KADRO DIŞI KARARI

1 Şubat'ta yeni takımına imza atan Ali Akman, 2 Şubat'ta altyapısından yetiştiği Bursaspor'da kadro dışı kaldı. Kulüpten yapılan açıklamada "Yönetim kurulumuzun bugün yapılan toplantısında, Bursaspor Kulübünün altyapısında yetişen Ali Akman'ın etik dışı transferinden ve davranışlarından dolayı süresiz kadro dışı bırakılmasına oy birliği ile karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

BURSASPOR'UN ALİ AKMAN'A TEPKİSİNİN SEBEBİ

Sezon başında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ali Akman ile Bursaspor sözleşme uzatma görüşmeleri yapmış ancak sonuç alınamamıştı. Bursaspor, altyapısından yetiştiği kulübe para kazandırmadan takımdan ayrılan Ali Akman'ı bu sebeple kadro dışı bıraktı.

Son dakika: Bursasporda Ali Akmanın sözleşmesi feshedildi

"TÜRKİYE'DE KALMAYI HİÇ DÜŞNMEDİM"

Ali Akman, TFF'nin Tam Saha Dergisi'ne transfer döneminde yaşadıklarını ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı:

"Hayatımda vereceğim en önemli karar bu, doğruyu yapmalıyım" modundaydım. Birçok kulüp beni istedi ve onlarla da temasımız oldu. O sırada ben de git-geller yaşadım. "Ne yapmalıyım, nereye gitmeliyim?" diye çok düşünüyordum. Aklımda hiçbir zaman Türkiye'de kalmak olmadı. Bunu hiç düşünmedim. Yönümü hep Avrupa'ya çevirdim. Çünkü orada daha iyi gelişeceğimi düşündüm. Bu karmaşık karar verme sürecinde Eintracht Frankfurt tercihimin doğru olduğuna beni inandıran kişi Ozan Kabak oldu. Ozan'la çok konuştuk. Ama bana bir-iki cümlesi zaten yetti. "Burası çok farklı. Geldiğinde göreceksin. Hiç düşünme bile" sözleri, kararımı kesinleştirdi. Şu da çok önemliydi benim için, "Beni isteyen kulüp, bu isteğinde ne kadar samimi?" Bu aşamada sportif direktör Fredi Bobic ve teknik direktör Adi Hütter'in beni arayıp konuşmaları ve verdikleri güven de çok önemliydi. Maçlarımı o kadar çok izlemişler ki, nasıl bir oyuncu olduğumu çok iyi biliyorlar. Anlattıkları projeler ve beni bu kadar istemeleri de kararımı vermemde etkili oldu Frankfurt gibi büyük ve köklü bir kulüp, bir oyuncuyu bu kadar çok istiyorsa, bu yolda çok güzel şeyler vardır diye düşündüm."

Haberin Devamı

ALİ AKMAN'SIZ BURSASPOR GOL ATMAKTA ZORLANDI

Bonservissiz olarak takımdan ayrılan Ali Akman'ı, kadro dışı bırakmayı tercih eden Bursaspor, sezonun ikinci yarısında takımın en golcü isminin de kadro dışı kalmasıyla birlikte düşüşe geçti. Ligde gol sayılarıyla da dikkat çeken yeşil-beyazlılar, Ali Akman'ın ardından gol yollarında en çok sıkıntı yaşayan takımlardan birisi oldu. Ligin ilk 20 haftasında her maç en az 1 gol atan Bursaspor, Ali Akman'ın kadro dışı bırakılmasının ardından çıktığı 5 maçta 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Yeşil-beyazlı takım bu 5 maçın üçünde gol atamadı.

VE AYRILIK...

Bütün bu yaşananlardan sonra Ali Akman ile Bursaspor'un yolu, 1 Mart 2021 günü resmen ayrıldı. Bursaspor, TFF'ye Ali Akman'ın sözleşmesinin karşılıklı anlaşma sonucu feshedildiğini bildirdi.

Son dakika: Bursasporda Ali Akmanın sözleşmesi feshedildi

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!