Son dakika: Beşiktaş, Wout Weghorst transferini KAP'a bildirdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 11:33

Süper Lig'de yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş ,Hollandalı golcü Wout Weghorst transferini KAP'a bildirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Hollandalı golcü Wout Weghorst'un transferi için görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Kulüpten yapılan açıklamada; "Profesyonel Futbolcu Wout François Maria Weghorst'un transferi konusunda kendisi ve kulübü Burnley FC ile görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.

GECE İSTANBUL'A GELDİ! MALİYETİ...

Dün gece saatlerinde İstanbul'a gelen Weghorst, uzun süren transfer görüşmeleri sonrasında Atatürk Havalimanında Siyah-beyazlı taraftarlar tarafından karşılandı.

Yıldız golcünün Türkiye’deki ilk sözleri ise “Transferim uzun sürdü ama burada olduğum için mutluyum” oldu.

ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ, KARTAL POZU VERDİ

Karşısında Beşiktaşlı taraftarları görünce hem şaşkınlık hem de mutluluk yaşayan Hollandalı futbolcu, yapılan tezahüratlara da karşılık verdi. İlk üçlüsünü havalimanında çektiren golcü oyuncu, ardından kartal pozu verdi ve alkışlar arasında kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı. Weghorst sağlık kontrollerinden geçtikten sonra siyah beyazlılar ile resmi sözleşme imzalayacak ve ardından takıma katılacak.

Haberin Devamı

WEGHORST'UN MALİYETİ

Beşiktaş’ın uzun süren pazarlık sonucunda kiralık olarak kadrosuna kattığı Weghorst için kulübü Burnley’e herhangi bir ödeme yapılmayacak. Bununla beraber 14 milyon Euro satın alma opsiyonu bulunan Weghorst ise yıllık 2.8 milyon Euro artı bonuslar alacak. Vergiler ve diğer tüm masrafları da Beşiktaş Kulübü karşılayacak.

BEŞ ŞUTUNDAN BİRİ GOL OLDU

Kiralık sözleşmesinde 14 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu bulunan tecrübeli oyuncunun bir diğer önemli özelliği bitiriciliği... Wolfsburg döneminde çektiği şutların yüzde 49’u kaleyi bulan Weghorst, bu şutların da yüzde 40’ında gol atmaşı başarmış bir isim. Yani Hollandalı futbolcunun her 5 şutundan 1’i gol oldu. Weghorst ayrıca rakip sahada top kapan, hızlıca gole çevirecek oyunu kurabilen, yönetebilen bir oyuncu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!